Unicorns & Fairytales
carrot cake worteltaart - unicorns & fairytales
dessert Food kookboeken My life

Een super lekkere (en mooie) carrot cake maken doe je zo…

Ik lust dat heel graag, carrot cake. Ik vond enkele jaren geleden een supergoed recept uit het boek Yvestown Kookt. Dat is volgens mij nog steeds een erg makkelijk en lekker recept voor worteltaart. Kijk je mee naar mijn mooie creatie? Misschien leuk om samen met je kinderen aan de slag te gaan deze dagen… 

Recept voor worteltaart

De lekkerste carrot cake (worteltaart) dat ik at, staat in het kookboek in mijn keuken. Hoera voor mij. Het kookboek is verdeeld in seizoenen. Leuke ideetjes per seizoen worden je aangereikt. Maar… de worteltaart zag er ZO lekker uit (bovendien is het geleden van een opdracht in het middelbaar dat ik nog eens carrot cake maakte) dat ik besloot om me te wagen aan een bakseltje. Nu heb ik een verleden van misbaksels dus ik waagde me behoorlijk op glad ijs. Respect voor al die (hobby)koks. Maar goed. Manlief is nog snel naar de winkel gegaan want ik besefte op het einde dat ik te weinig bloemsuiker had gekocht voor de worteltaart.Dan ontdekte ik ook nog eens dat ik 2 verschillende bakvormen gekocht had in plaats van twee van 20cm doorsnede. Ach ja… (even tellen tot 10…)

worteltaart carrot cake - unicorns & fairytales

worteltaart carrot cake - unicorns & fairytales

Zo maak je dat

De Cake

 • 450 gram geraspte worstelen
 • 260 gram rozijnen
 • 4 eieren
 • 260 gram basterdsuiker
 • 240 ml maïsolie
 • 1 tl vanille extract
 • zeste van een sinaasappel
 • 240 gram bloem
 • 2 el bicarbonaat
 • snufje zout
 • 2 el kaneelpoeder

Oven voorverwarmen op 180 graden. Twee ronde cakevormen invetten met boter . De wortels en rozijnen in een kom mengen en apart zetten. Daarna met een mixer de eieren, suiker, olie, vanille-extract en zeste tot een glad geheel mixen. Daarna de bloem, bicarbonaat, zout en kaneel erbij. Mix opnieuw tot een glad beslag. Het beslag bij de mix gieten en goed roeren. Daarna in de vormen doen en 30 tot 35 minuten laten bakken in de oven.

Glazuur

 • 185 gram roomkaas
 • 450 gram bloemsuiker
 • 125 gram ongezouten boter
 • zeste van sinaasappel
 • 5O gram pistachenoten

Alles mengen tot een glad geheel. Tussen de cakes en op de bovenkant smeren. De pistachenoten fijnhakken om erop te strooien. Smeer het pas op de cakes wanneer ze zijn afgekoeld.

worteltaart carrot cake - unicorns & fairytales

worteltaart carrot cake - unicorns & fairytales

Maar… het is me toch gelukt om een lekkere worteltaart te maken. Yvonne schrijft heel duidelijk wat er moet gebeuren, ik heb ook alles netjes afgewogen omdat ik er 100% zeker van wou zijn dat het lukte deze keer. Ik liet de baksels afkoelen en smeerde het glazuur ertussen en erbovenop en kijk… ik glunderde van trots want zeg nou eerlijk. Ziet dit er niet HEERLIJK uit!? Geloof je me ook op mijn woord dat het effectief lekker smaakte ook? Het was de lekkerste carrot cake ooit.

worteltaart carrot cake - unicorns & fairytales

carrot cake worteltaart - unicorns & fairytales

Yvestown

Yvestown kookt is een mooi kookboek van Yvonne Eijkenduijn. Ze heeft ook een leuke blog, Yvestown, waar ze lekkere receptjes deelt en ook blogs over interieur, DIY, travel en meer. Een aanrader trouwens. Maar goed, ik kreeg de aanbieding om dit kookboek te reviewen. Boeken spreken mij aan als de kaft al goed is en in dit geval ziet die er heel leuk uit. Een mooi boek. Ik zette hem ook meteen op mijn boekenstand. Past perfect in je interieur. Het kookboek kost 24,99 euro en is te koop in de boekhandel en bij uitgeverij Manteau.

 

Houden jullie ook zo van worteltaart? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply