Unicorns & Fairytales
hanger in klei - unicorns & fairytales
cadeautips creatief DIY juffen -en meestercadeau Knutselen knutselen rond een thema moederdag My life vaderdag

Afdrukken maken van bloemen, blaadjes en insecten in klei

Dit is niet alleen leuk om te doen, maar ook mooi en leerrijk. Afdrukken maken in klei van bloemen, insecten of andere zaken is voor kinderen erg fijn en leerrijk omdat je dan goed de details ziet. Nadien kan je er een leuke hanger van maken, of een toffe tag voor aan een cadeautje te hangen. Kijk je mee? 

Afdrukken maken in klei van bloemen en planten 

Heel mooi om te doen zijn afdrukken maken in klei van bloemen en planten. Het is ook zo ontzettend mooi om ergens te hangen in je huis. Heel leerrijk om met kinderen te doen: laat ze in de natuur een schatkist maken van allerlei mooie dingen die ze tegenkomen, van takjes tot bloemen. Nadien kunnen ze van de bloemen en planten afdrukken maken. Dat doe je best met een ronde fles of met een deegroller. Je kan de bloemen er in laten zitten of je kunt ze er voorzichtig aftrekken waardoor je een mooie imprint krijgt. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld duidelijk de nerven zien bij blaadjes. Ofwel laat je ze wit en vernis je het, ofwel schilder je de bloemen en planten met verf en een dunne penseel. Nadien ook weer vernissen om het lang te bewaren. Als je er voor het drogen een gaatje inmaakt, dan heb je een hanger. 

afdrukken maken in klei - unicorns & fairytales

afdrukken maken in klei - unicorns & fairytales

Afdrukken maken in klei van insecten 

Tijdens het thema ‘kriebelbeestjes’ (insecten dus) liet ik de kinderen afdrukken maken in klei van enkele insecten. Ben je niet van plan het hard te laten worden dan kan je dat ook in speeldeeg of play dough laten doen. Zo zien ze de details goed van de insecten. Geef hen ook een vergrootglas en ze zijn echte onderzoekers. Wij maakten afdrukken in luchtdrogende klei en lieten het hard worden. Ook maakten we er op voorhand gaatjes in zodat we die nadien konden ophangen. Van de overgebleven stukken klei maakten we een hartje en ovaal zodat we die gewoon konden schilderen. Leuk cadeautje voor oma en opa die we nu heel erg moeten missen! 

afdrukken maken - unicorns & fairytales

afdrukken maken in klei - unicorns & fairytales

afdrukken maken in klei - unicorns & fairytales

 

Schilderen

Na het drukken in klei kan je je hanger nog schilderen, vernissen en ergens ophangen. 

hanger in klei - unicorns & fairytales

hanger in klei - unicorns & fairytales

 

Leuke cadeautips

Afdrukken maken in klei is leuk en mooi en een ideale cadeautip. Hier zijn nog ideetjes:

10x een cadeau voor vaderdag knutselen

DIY gepersonaliseerd kerstcadeau voor oma en opa

Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bvb juffen en meesters)

10x leuke DIY cadeautjes voor de juf of meester die ook duurzaam zijn!

10 originele moederdag cadeaus om zelf te maken

Inspiratie voor een leuk juffen -en meestercadeau

12 fotogeschenken met (zelf) afgedrukte foto’s

 

Pin it

Vind je dit idee leuk? Pin het dan 🙂 

Afdrukken maken in klei van insecten   Tijdens het thema 'kriebelbeestjes' (insecten dus) liet ik de kinderen afdrukken maken van enkele insecten in klei. Ben je niet van plan het hard te laten worden dan kan je dat ook in speeldeeg of play dough laten doen. Zo zien ze de details van de insecten. Geef hen ook een loop en ze zijn echte onderzoekers. Wij maakten afdrukken in luchtdrogende klei en lieten het hard worden. Ook maakten we er op voorhand gaatjes in zodat we die nadien konden ophangen. Van de overgebleven stukken klei maakten we een hartje en ovaal zodat we die gewoon konden schilderen. Leuk cadeautje voor oma en opa die we nu heel erg moeten missen!  Afdrukken maken in klei van insecten   Tijdens het thema 'kriebelbeestjes' (insecten dus) liet ik de kinderen afdrukken maken van enkele insecten in klei. Ben je niet van plan het hard te laten worden dan kan je dat ook in speeldeeg of play dough laten doen. Zo zien ze de details van de insecten. Geef hen ook een loop en ze zijn echte onderzoekers. Wij maakten afdrukken in luchtdrogende klei en lieten het hard worden. Ook maakten we er op voorhand gaatjes in zodat we die nadien konden ophangen. Van de overgebleven stukken klei maakten we een hartje en ovaal zodat we die gewoon konden schilderen. Leuk cadeautje voor oma en opa die we nu heel erg moeten missen! 

Maakten jullie wel eens afdrukken in klei? Zeker eens doen, het is superleuk! 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply