Unicorns & Fairytales
juffencadeau - unicorns & fairytales
cadeautips creatief Get inspired juffen -en meestercadeau My life Onderwijs

Inspiratie voor een leuk juffen -en meestercadeau

Het is weer bijna zover, het einde van het schooljaar komt er met rasse schreden aan…  Dan nemen we afscheid van een klas, een schooljaar , een juf of meester en eigenlijk in heel bijzondere tijden. Ik vind het persoonlijk altijd fijn om de juf of meester in de bloemetjes te zetten. Figuurlijk dan. Of letterlijk als ze van bloemetjes houdt natuurlijk. Het is een klein gebaar en zelf een tekening maakt de juf/meester blij. Een juffencadeau of meestercadeau moet niet groots zijn. Of een simpele ‘bedankt’ is eigenlijk al prima. Maar waar worden wij nu blij van als je toch iets wil geven? 

Juffencadeau

Ik kreeg vorig jaar de vraag: geef jij altijd een juffencadeau? En ik zei ja… Ik ben zelf juf, misschien zal je dan denken dat het logisch is dat ik ‘ja’ zeg maar toch is dat niet de reden. De eerste reden is dat ik graag mensen ‘bedank’, dingen geef en heel erg apprecieer wat juffen en meesters en iedereen in een schoolgebouw (secretaresse, LO, poetspersoneel) doen. Uiteindelijk geven we onze grootste schatten uit handen en zorgen die mensen mee voor de toekomst van onze kinderen. Maar ja, dat is mijn mening. Sommigen denken ook dat wij enkel een balpen vasthouden en wat staan ‘zeveren’ voor de klas. Maar niets is minder waar. We doen het met hart en ziel.

Een simpele ‘bedankt’ is gratis en fijn

Bedankt is eigenlijk al voldoende. Of een leuke tekening. Gewoon om te laten zien dat je iets niet vanzelfsprekend vindt. Ik zeg ook altijd overal waar ik kom ‘bedankt’. Omdat iedereen zijn best doet. Allez, hopelijk dan toch.

lees ook: ik zou liever eens een compliment krijgen in plaats van commentaar , jij niet?

Het juiste cadeau vinden

Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om het juiste cadeau te vinden voor de juf of meester. We geven al snel een zakje snoep of pralines of de zoveelste theemok, maar dan geven we ons geld misschien tevergeefs uit. Wil je graag iets geven? Ga dan voor het persoonlijke of het duurzame juffencadeau:

Vind het ideale juffencadeau met deze 5 bruikbare tips

Leerkrachten kopen graag educatief materiaal

Het ideale juffencadeau voor mij zou een bon zijn van een webshop of winkel waar ik educatief materiaal kan aankopen. Wij leggen met de ouders van de klas vaak samen zodat we een mooi bedrag kunnen geven. Er zijn tegenwoordig genoeg educatieve out of the box webshops. Geloof me vrij, de meeste leerkrachten vinden dit hét beste cadeau EVER!

Mijn boek SPEEL!

Met mijn boek SPEEL! ga je zeker een schot in de roos hebben. Dit boek is niet alleen ideaal voor ouders en opvoeders, maar ook voor leerkrachten en IEDEREEN die met kinderen werkt. Er staan educatieve speelactiviteiten in met allerlei tips en printables die je kunt downloaden.  Je vindt hem in de Standaard boekhandel maar ook online.

Je vindt hem onder andere hier.

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

Leuke DIY ideetjes

Ik geef je graag enkele leuke ideetjes als je graag een juffencadeau geeft. Je hebt er samen met je kind veel plezier aan: zowel het zelf maken en afgeven. Vorig jaar gaf ik ook al inspiratie voor originele cadeaus voor de juf of meester. Wel, nu dan een vervolg met meer leuke ideetjes.

1. Homemade granola

homemade granola - unicorns & fairytales

Ik ben zeker dat dit voor sommigen het ideale juffencadeau is. Ik maakte de homemade granola samen met Vince en het is in 20 minuutjes klaar. Als je het in een leuke weckpot doet met een etiket of mooi lintje eraan en lekkere yoghurt meegeeft dan is je cadeau helemaal klaar. Ideaal als ontbijtje. Geef even mee met de juf / meester tot wanneer die houdbaar is (meestal een maand). Wij maakten etiketten op voorhand en lieten ze afprinten.

2. Gezonde ‘vegan’ pralines

juffencadeau - unicorns & fairytales

Toen onze nichtjes op bezoek kwamen hadden ze lekkere pralines bij. Zelfgemaakte! En veel gezonder dan traditionele pralines. Deze kan je ook weer in een mooie pot steken en versieren. Ze zijn mega lekker. Hier is het receptje…

Dit heb je nodig: 

200 gram dadels (liefst medjoul)
170 gram verschillende noten
60 ml kokosolie
2 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel chia zaden
kokosrasp

Zo maak je het: 

De dadels even een kwartier laten weken in water. Ondertussen kan je de andere ingrediënten mixen in een blender of keukenmachine. Je kan best zorgen dat ze fijngemalen zijn, dat is lekkerder. In onze eerste versies waren de noten nog iets te groot. Nadien kan je de dadels erbij voegen en nog eens mixen. Maak balletjes van het mengsel en rol ze in kokosrasp. Wat je ook kan doen is een mengsel maken van zonnebloempitten en pompoenpitten en daar de balletjes in rollen. Ook lekker! Wij deden beiden, zowel kokosrasp als de pittenmix.

3. Een poëziealbum

juffencadeau - unicorns & fairytales

Weet je nog die leuke poëziealbums die we vroeger hadden? Het lijkt me leuk om zoiets als juffencadeau te geven. Ze kan dierbaren er iets laten intekenen of ze kan het gebruiken als fotoalbum. Bij ‘Mijn poëziealbum‘ kan je heel fijne albums vinden uit verschillende kleurtjes en met een vakje waar je zelf een foto kan insteken of een leuke tekst. Er horen ook zo van die stickers bij die je heel even in de tijd doen teruggaan. Nostalgie! Linda, de oprichtster van deze leuke webshop is opgegroeid in de tijd waar de albums heel populair waren. Als kind heb ik vol bewondering die van mijn mama bekeken. Ik heb ook nog zo’n album gehad. Wat was dat leuk. Ze ging zelf op zoek naar poëziealbums en ze vond er geen. Dus besloot ze maar zelf albums te verkopen. Ze hoopt dat het een nieuw leven krijgt en dat wij het doorgeven aan onze kinderen enzovoort. In deze tijd van technologie is het fijn om op deze manier nog eens contact te hebben met mensen.

4. Een herbruikbare tas met opdruk of een Tshirt

We willen allemaal bijdragen tot een betere wereld en dat kunnen we doen door minder plastic te gebruiken. Geef je juf of meester een herbruikbare tas uit textiel met een leuke opdruk. Je kan die laten maken maar ook zelf maken met textielstiften of textielverf. Je kan ook iets op de tas flocken. Hoe je dat doet kan je in deze blog zien. Je kan natuurlijk ook altijd een t-shirt laten bedrukken voor je juf of meester.

5. Pennenhouder van klei

knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales

Ik denk dat een juf altijd wel pennen en potloden in haar buurt wil hebben dus is een pennenhouder altijd fijn. Je kan een pennenbak maken uit klei maar ook een pennenbakje met gaatjes. Leuk is natuurlijk wanneer je er een egeltje van maakt zodat de pennen of potloden op stekels lijken, maar alle vormen zijn goed. Zorg enkel dat de gaatjes diep genoeg zijn en dat het stevig is.

6. Mason Jar met naam

juffencadeau - unicorns & fairytales

Bij Smartphoto, mijn vaste partner als het op gepersonaliseerde cadeaus gaat, hebben iets nieuws en dat is niet aan mijn oog voorbij gegaan. Ze hebben nl. Mason Jars met een rietje én waar je iets op kan laten drukken. Daar hebben wij geen twee keer over moeten nadenken. Ik maakte er voor de twee juffen van Vince enkele jaren geleden.

7. Survival kit of verwenpakket voor leerkrachten

juffencadeau - unicorns & fairytales

Ook altijd fijn is een ludiek cadeau waar de juffen en meesters toch iets aan hebben. In een survival kit kunnen bijvoorbeeld zitten: een lading rode balpennen, stickers, stempels, corrector, washi tape enz… Ik ken geen enkele juf die dat niet graag heeft. Let er wel even op in welk leerjaar ze lesgeeft natuurlijk. Idem voor meesters hé!

8. Boeken zijn altijd een goed idee

Ik ken tevens ook geen enkele leerkracht die ‘nee’ zegt tegen boeken. Altijd fijn om de klasbib uit te breiden met leuke (weetjes)boeken. Geen idee welke je kan kopen? Ga dan maar eens vlug naar de boekentips op mijn blog zien bij de categorie ‘boeken’ en ‘jeugdboekenmaand’. Daar staan enkele toppers. Je mag me ook altijd raad vragen. Mail maar. Hier geldt ook weer: kijk naar het leerjaar. Zit je kind in het eerste of tweede leerjaar dan denk ik dat AVI-boeken of boekjes voor beginnende lezers altijd een leuke aanvulling zijn in de klas. Een boekenbon is natuurlijk ook een veilige optie!

Hier vind je het boek: juf verdient een standbeeld

9. Smartgames

juffencadeau - unicorns & fairytales

Dit speelgoed is niet alleen educatief maar groeit ook mee met de kinderen en wordt vaak gebruikt als extraatje, tussendoortje, extra oefening. Het is voor allerlei factoren goed. De kinderen kunnen dit individueel spelen en ze worden cognitief uitgedaagd en moeten inzicht gebruiken. Als juf zou ik het persoonlijk een mega tof cadeau vinden.

10. Een versierd notitieboekje

Daar kan een juf of meester ook altijd iets mee doen. Je kan makkelijk een notitieboekje (neem een craft versie of met een effen kaft) pimpen. Winkels zoals Hema gooien met boekjes naar je hoofd. Met washi tape, stempels en stickers of een leuke foto van de klas kan je het boekje versieren. Op Bulbby kan je bijvoorbeeld allerlei leuke gepersonaliseerde dingen vinden!

 

4. Nog meer (duurzame) cadeautips voor juf of meester

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke juffengeschenkjes of meestercadeaus. Die heb ik verzameld in de volgende artikels…

Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bvb juffen en meesters)

Knutselen voor moederdag! Leuke en originele ideetjes

Upcycling is dikke fun: Originele & toffe ideetjes én boekentips!

DIY // Zelf papier maken met zaadjes of bloemen erin!

12 fotogeschenken met (zelf) afgedrukte foto’s

Cadeautip // Zelf roze chocopasta in een potje maken

Duurzame cadeautip: een uitwisbaar notitieboek die je kan blijven gebruiken

 

Geef jij een juffencadeau of vind je dat niet nodig? Wat geef jij aan de leerkrachten? Ik hoor het graag.

Pin

Niet meer vergeten? Pin deze afbeelding dan op je Pinterest bord. Thanx!

juffencadeau - unicorns & fairytales


 

Hebben jullie nog leuke ideetjes als juffencadeau? Geven jullie ook iets aan de rest van het schoolteam? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Elke
  5 juni 2018 at 07:03

  Wauw,wat een leuke give-away!! Lenn heeft dit jaar een TOPjuf,en hij zal haar heel graag in de bloemetjes willen zetten!! Wij duimen voor de blauwe poëziealbum met de vlindertjes 🤞🍀

 • Reply
  isabelle
  5 juni 2018 at 07:12

  O hoe leuk!! Nostalgie ten top en dat zal het zeker zijn ook voor de juf van mijn jongste dochter! Een roze versie…daar houden toch alle meisje van? 🙂

 • Reply
  LIesbeth
  5 juni 2018 at 22:39

  Aaaaaahhh zo schattig voor de juf van mijn zoontje op de opvang!! De poes met de hartjes is hier favoriet!

 • Reply
  Marian B
  8 juni 2018 at 10:11

  Erg leuk een poëziealbum! De blauwe met de hartjes die is leuk voor de juf!

Leave a Reply