Unicorns & Fairytales
knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales
cadeautips creatief DIY Knutselen knutselen rond een thema moederdag My life

Knutselen voor moederdag! Leuke en originele ideetjes

Hoera, het is bijna moederdag. Kinderen vinden het heerlijk om zelf iets te maken voor hun mama of opvoedster. Laat ons daarom knutselen voor moederdag zodat kinderen trots kunnen zijn met een zelfgemaakt cadeautje. Een moederhart is snel gevuld. Laat ons daarom vlug aan de slag gaan zodat de kinderen iets moois kunnen afgeven. In deze tijden zal dat zeker gewaardeerd worden. 

Knutselen voor moederdag met deze leuke ideeën

Knutselen voor moederdag is leuk en geeft een extra betekenis want het is voor iemand speciaal. Met onderstaande originele ideetjes wil ik jullie inspireren. Je kan aan al deze moederdagcadeaus jouw eigen touch geven. Wees creatief en geniet van het knutselen. Denk na over de persoon aan wie je iets wil geven. Van wat houdt ze? 

1. Een canvas vol liefde 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Een topper om te doen en heel makkelijk. Laat je kind poseren, trek een foto en print hem af, al dan niet in kleur. Je kan ze laten doen alsof ze een kusje gooien. Kleef dit op een reeds geschilderde canvas (of stuk karton/stevig papier) Wat ze gooien kan vanalles zijn: hartjes, kusjes, bloemen. Je kan er zelfs echte gedroogde bloemen opkleven als je wil. Have fun!

2. Borduren op plastic

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Borduren op plastiek is niet zo moeilijk en kunnen de meeste kinderen vanaf een bepaalde leeftijd zeker. Laat ze de naam van hun mama borduren, het woordje mama, love of een object. 

Hier kan je zien hoe het moet: / DIY / Borduren op plastic

3. Een scrub of badzout maken 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Voorzie een mooie lege pot (die kan je eventueel nog versieren met porseleinstiften, of je kan een leuk etiket laten maken door je kinderen). Daarin kan je de zelfgemaakte bruisballen, het badzout of de scrub doen. Hoe je dat kan maken vind je in het volgende artikel: Zelf badzout, bruisballen en scrub maken

4. Een gepersonaliseerd bord maken 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Heb je nog oude borden thuis? Dan kan je ze pimpen met porseleinstiften of glasmarkers. Laat je volledig gaan. 

5. Fotohouder pimpen 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Heb je nog een oude fotokader liggen? Great! Laat je kinderen de fotokader schilderen ne versieren met alles wat er te vinden valt. Geen knutselgerief? Maar wel verf? Lijm verschillende soorten pasta op de kader en verf of spuit nadien de kader in een mooie kleur. 

6. Fotohouder maken uit klei

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Supergemakkelijk! Maak een fotohouder. Je hebt ijzerdraad nodig en klei en dan kan je maken wat je maar wil. Schilderen of het zo laten? Jij kiest! 

7. Een raamhanger maken 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Deze raamhanger is superleuk en helemaal niet zo moeilijk om te maken. Hoe je deze maakt, ook de zwarte lijm, kan je hier lezen: DIY // Een glas-in-lood (kidsproof) raamhanger maken

8. Een hanger maken uit klei

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

afdrukken maken in klei - unicorns & fairytales

Maak in witte klei een afdruk van iets wat je mama graag ziet. Misschien wel je hand? Of een vlinder, of een bloem? Je kan verschillende zaken maken. Wij maakten met speelgoedvlinders deze afdruk en schilderde hem na drogen. Je kan er ook gedroogde bloemen in drukken. 

9. Bloemen drogen en in kader plaatsen 

Heb je nog mooie bloemen? Laat ze ondersteboven drogen of maak gebruik maar een bloemenpers. Plaats ze in een mooie fotokader en voilà… erg leuk om te geven! 

10. Een pop up kaart maken 

Er bestaan vele leuke tutorials om pop-up kaarten te maken. Misschien is het wel leuk om een haalbare kaart op te zoeken en te maken. Personaliseer het door te versieren en een mooie boodschap erbij te schrijven. 

11. Zaadbommen maken 

zelf zaadbommen maken - unicorns & fairytales

Je kan heel makkelijk zaadbommen maken en met de gedroogde bloemen die je bij DE BANIER kunt vinden, maak je er hele mooie van. Het zakje waar je ze instopt kan je ook versieren. Bovenstaand knutselwerkje voor moederdag kan je hier vinden. Je kan de werkbeschrijving van de zaadbommen HIER vinden. 

12. Cupcakebloemen foto’s 

Je kan met papieren cupcake vormpjes leuke bloemen maken als je op de bodem een foto kleeft van je kind. Maak er zelf een steel en bladeren aan. Knutselen voor moederdag kan zeker ook makkelijk zijn. Dit is een snel cadeautje maar niet minder leuk. Je kan er ook een grote tros bloemen van maken met verschillende foto’s. 

13. Koekjes bakken 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Maak zelf lekkere koekjes met icing en versier. Je kan er eventueel ‘MAMA’ in drukken. 

 Koekjes met Icing 

14. Canvas tas versieren 

Heb je nog een witte canvas tas? Die kan je pimpen met textielstiften! Zet er MUM of MAMA op of maak een leuke tekening. Je kan er ook leuke dingen aannaaien als dat lukt. 

15. Notitieboekje pimpen 

Is je mama dol op schrijven? Geef haar dan een notitieboekje cadeau dat je pimpt met washi tape of mozaïek … 

16. Lekkere chocolade sticks maken 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Deze lekkere chocoladeklompjes maken is heel makkelijk. Smelt een gewone chocoladereep au bain marie, doe de vloeibare chocolade in silicone cupcakevormpjes (die van mij waren hartjes) en strooi er sprinkles op. Laat harden in de koelkast. Knutselen voor moederdag kan ook lekker zijn! 

lees ook: Zelf gevulde pralines of bonbons maken met je kinderen

17. Bloempotjes maken 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Je kan zelf gemakkelijk bloempotjes maken uit plastic flessen. Schuur ze een beetje af, doe de etiketten eraf (je kan daarvoor nagellakremover gebruiken) en schilder erover met acrylverf. Geef twee laagjes. Vul met korrels en potgrond en zaai er mooie bloemen in. Wat je ook kunt doen is een oude bloempot pimpen en schilderen, al dan niet met krijtbordverf, waar je dan een leuke boodschap op kunt zetten. 

lees ook: Vaderdag cadeautip van de kinderen: gegraveerde magnetische bloempot en waardebonnen! + gratis printable

18. Doosje of handtas graveren 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Met deze DREMEL tool kan je graveren in leder, glas, hout enz… Wij maakten voor Vince dit tandendoosje maar je kan er ook een mooi juwelenkistje van maken voor je mama bijvoorbeeld. Met deze Dremel kan je ook in leder graveren. Dus geef een lederen handtas cadeau en graveer de initialen van je mama erin. Deze tool is echt een musthave voor rasechte knutselfanaten en ideaal om te knutselen voor moederdag. Je kan ook een glas graveren. Dan moet je wel zeker een beschermingsbril opzetten! 

Je kan de Dremel hier vinden

19. Sleutelhanger maken 

originele moederdagcadeaus - unicorns & fairytales

Je kan met krimpfolie mooie sleutelhangers maken. In de BANIER kan je krimpfolie vinden. Je tekent er je tekening op die je wil maken met potloden of met Sharpies bijvoorbeeld en dan doe je het in de oven zoals de verpakking het zegt. 

20. Ketting maken van gekleurde pasta 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Je kan pasta kleuren door ze in een zakje te doen, een scheutje azijn en een druppel voedingskleurstof toe te voegen. Laat even trekken en laat het dan drogen. Na het drogen kan je met deze buisjes pasta een mooie ketting maken! Dit kunnen zelfs de allerkleinsten doen: rijgen aan een koordje. 

21. Groeipapier maken 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Superleuk en duurzaam: zelf papier scheppen! Je kan tijdens het papier scheppen er zaadjes en bloemen in mengen en dan krijg je mooi zaadpapier of groeipapier. Knutselen voor moederdag kan dus ook nog bloemetjes opleveren! 

Hier kan je lezen hoe je zelf papier kunt maken: DIY // Zelf papier maken met zaadjes of bloemen erin!

22. Oorbellen maken

Knutselen voor moederdag kan ook iets moeilijker zijn. Misschien ziet je mama wel graag oorbellen? Maak ze anders zelf? Met jet juiste materiaal hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn. Hoe je de oorbellen maakt en welk materiaal daarvoor nodig is kan je hier vinden. 

23. Ketting met vingerafdruk 

Je kan uit klei ook mooie ketting met vingerafdruk maken. Rol een plat rondje of hartje, maak het wat nat en laat je kind een vingerafdruk plaatsen. Laat het goed drogen en verf het. Metallic kleuren zijn wel leuk! 

24. Magneten 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Je kan makkelijk zelf magneten maken. Ik vond een groot magneet waar ik een foto op kleefde en die dan kon dienen als fotomagneet. Snel gemaakt. Natuurlijk kan je je kinderen uit zoutdeeg figuren laten maken, laten drogen en achteraan een stevige magneet kleven. Dan heb je mooie koelkastmagneten. 

25. Mooie onderzetters maken van gedroogde bloemen 

Je kan erg leuke onderzetters maken met gedroogde bloemen. Je kunt de bloemen met MOD PODGE erop kleven. Je kan hier vinden hoe je deze leuke onderzetters kunt maken. 

26. Moederdag draaiwiel maken 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

Met een kartonnen bordje, een splitpen en gekleurd papier kan je een leuk moederdag cadeau draaiwiel maken. Op het blaadje kan je allerlei cadeau schrijven die de mama’s mogen kiezen. 

27. Zelf een kaars maken

zelf kaarsen maken met kinderen - unicorns & fairytales

Maak zelf eens een kaars voor je mama met een lekker geurtje. Super gezellig en een cadeautje dat je echt kan gebruiken.

DIY / Zelf kaarsen maken met kinderen

28. Pralines maken 

Zelf pralines maken is ook een hele leuke activiteit. Met de fruitpoeders van OKAE FOR KIDS hebben we zelf gevulde bonbons gemaakt. Je kan dan een mooi zakje of doosje versieren waar ze deze lekkernijen kunt instoppen.

zelf pralines maken - unicorns & fairytales

29. Bruisballen maken

Wil je je mama verrassen met een wellness cadeautje? Bekijk dan zeker dit recept voor bruisballen eens. Ze zijn supergoed en ja, ik gebruik ze zelf. Je huid wordt er lekker zacht van…. 

lavendel bruisballen maken - unicorns & fairytales

30. Bladwijzer maken 

Maak een leuke bladwijzer door een weefgetouw te maken, gedroogde bloemen te lamineren of gewoon een bladwijzer te versieren en te lamineren. Hang er een koordje aan, dat maakt het altijd speciaal. 

31. Een kopje liefde maken 

Enige tijd geleden knutselden we deze 3D kopjes. Zo leuk om te maken en je kan er de favoriete drank van de mama mee maken. 

winter knutselen - unicorns & fairytales

 

Nog tips? 

In mijn boek SPEEL! staan ook activiteiten om zelf cadeautjes te maken. 

bol.com

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

 

Nog meer DIY cadeau inspiratie 

12 fotogeschenken met (zelf) afgedrukte foto’s

Hapjes en lekkers voor Valentijn of moederdag

Wij gingen zelf onze bloemen plukken op moederdag

10 Cadeautips voor vrouwen

DIY gepersonaliseerd kerstcadeau voor oma en opa

Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bvb juffen en meesters)

Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bvb juffen en meesters)

Inspiratie voor een leuk juffen -en meestercadeau

10x een cadeau voor vaderdag knutselen

 

Pin it 

Vind je deze originele ideetjes om te knutselen voor moederdag leuk? Pin ze dan aub. 

knutselen voor moederdag - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply