Unicorns & Fairytales
zelf pralines maken - unicorns & fairytales
cadeautips dessert Food Koken met kinderen moederdag My life valentijn

Zelf gevulde pralines of bonbons maken met je kinderen

Je kan samen met je kinderen lekkere gevulde bobons of gevulde pralines maken. Het proces is leuk, je bent samen aan het koken met je kinderen en nadien kan je lekker smullen. Met de fruitpoeders van Okae For Kids kan je de vulling aanpassen. 

Gevulde bonbons

Ik maakte met Lex gevulde pralines. Het is trouwens ook een heel leuk geschenk om aan iemand te geven. Je hebt het zelf gemaakt en je kan het zelf afgeven. Ideaal voor Valentijn trouwens. In de webshop OKAE FOR KIDS kan je vele gezonde recepten vinden, alsook producten zoals kinderthee, fruitpoeders enzovoort… 

lees ook: Hapjes en lekkers voor Valentijn of moederdag

zelf pralines maken - unicorns & fairytales

Zo maak je het:

 • Week allereerst de cashewnoten door ze in een schaaltje met lauwwarm water te leggen. Ze moeten ca. 3 uur weken maar het mag ook langer (dan zijn ze nog zachter). Als de cashewnoten geweekt zijn kunnen jullie bonbons gaan maken. 

 • Om te beginnen breek je de chocolade in kleine stukjes en smelt je deze au-bain-marie in een pannetje op lage temperatuur. Het is belangrijk dat de chocolade niet te snel smelt want dan verliest het zijn glans. Let er ook op dat er geen water bij de chocolade komt want dan kan je klontjes krijgen.

zelf pralines maken - unicorns & fairytales

 • Als de chocolade volledig gesmolten is pak je de siliconen bonbonvorm erbij. Giet de gesmolten chocolade in de vormpjes totdat ze helemaal gevuld zijn. Tel nu tot 15 en giet dan voorzichtig de chocolade terug in het pannetje en zet deze weer in het warme water van het tweede pannetje zodat de chocolade gesmolten blijft.

 • In de bonbon vorm is nu een laagje chocolade blijven zitten. Controleer of de chocolade overal aan alle zijkanten zit en zet de vorm dan voor ongeveer 5 minuten in de koelkast.

 • Ondertussen kan je de cashewnoten afgieten en uit laten lekken. Vervolgens mag je deze met een staafmixer of foodprocessor helemaal fijn malen totdat het een smeuïge pasta wordt. Dit kan een paar minuten duren.

 • Nu kan je de bonbonvorm weer uit de koelkast halen voor een 2e laagje chocolade. Giet de vorm weer helemaal vol met chocolade, tel weer tot 15 en giet de chocolade weer terug in het pannetje. Zet de bonbon vorm terug in de koelkast voor nog eens 5 minuten.

 • Ondertussen kan de vulling verder afgemaakt worden. Meng de cashewnotenpasta nu met 3 à 4 tl fruitpoeder en eventueel wat zoetstof zoals honing of ahornsiroop. Proef of je de smaak goed vindt en voeg anders nog fruitpoeder of zoetstof naar wens toe.

 • Nu kan de bonbonvorm uit de koelkast gehaald worden en is het tijd om de vulling erin te doen. Rol kleine bolletjes (knikkergrootte) van de gekleurde cashewnotenpasta en druk deze voorzichtig in de vormpjes.

 • Vul nu de bonbon vorm helemaal af met chocolade totdat de vulling niet meer zichtbaar is. Zet de vorm daarna weer in de koelkast en laat de bonbons helemaal uitharden. Druk daarna de bonbons nu voorzichtig uit de vorm en ze zijn klaar om iemand mee te verrassen!

zelf pralines maken - unicorns & fairytales

bron: recept van OKAE For Kids 

zelf bonbons maken - unicorns & fairytales

Okae for kids

In 2018 heeft  Ilona Valster, Okae for Kids opgericht. Okae for Kids is vernoemd naar  haar opgroeiende (en inmiddels oudste) dochter en grootste inspiratiebron: Kae-Lynn. Ilona:  Door haar ben ik erachter gekomen dat de meeste veel -voor kinderen ontwikkelde- producten erg veel suikers bevatten. Gezondere alternatieven zijn er veel minder en tevens vaak moeilijker te vinden. Dit terwijl inmiddels bijna 14% van de jongeren overgewicht heeft, waarvan 2,7% zelfs obesitas! Eén van de belangrijkste oorzaken (naast voldoende beweging) is voeding. 

Mede door mijn ervaring in marketing en product ontwikkeling besloot ik zelf een bedrijf te starten dat zich richt op gezondere voeding, die ‘Okae’ is voor kinderen. De eerste uitdaging was voor mij minder suikers in het drinken, want die hebben helemaal geen verzadigend effect en zijn daarmee extra slecht. Een lange periode van onderzoeken, testen en ontwikkelen volgde, waarbij het eerste assortiment geïntroduceerd werd: Okae kinderthee

Daarnaast heb ik mijn producten in de webshop verder uitgebreid en een eigen lijn biologische fruitpoeders ontwikkeld en verkoop ik nu ook producten die het jou als ouder makkelijker maken om (samen) gezond te eten, zoals kindermessen en herbruikbare rietjes. 

 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply