Unicorns & Fairytales
geboortekaartjes - unicorns & fairytales
Get inspired My life Personal

Vernoemingen bij baby’s

Vernoemingen bij baby’s, het is geen onbekend begrip. Vaak halen ouders inspiratie tijdens het zoeken van babynamen bij bekende mensen, popsterren en figuren. Ook bij jou? Of niet? 

 

Uit onderzoek is gebleken dat mensen vaak baby’s vernoemen naar hun idool. Bekende popsterren, karakters uit films en series en recordbrekende sporters. Is dat bij jou ook het geval? Bij ons niet. Ik weet nog goed dat we op zoek waren naar een naam die we nog niet veel gehoord hadden in onze omgeving. Toen we onze geboortelijst gingen leggen en naar de geboortekaartjes gingen kijken die er stonden viel het oog van manlief op de naam ‘Vince’. In de auto op weg naar huis vroeg hij me wat ik van de naam ‘Vince’ vond. Ik vond het meteen prachtig en dat werd onze naam. We hebben ook even getwijfeld over ‘Vic’ maar we zijn nu toch blij dat het Vince geworden is.

Ik speurde even naar mensen binnen mijn kennissenkring die hun kinderen wél vernoemden naar bekende personen. Ik sta ervan versteld hoeveel mensen er inderdaad inspiratie vinden in hun idolen of uit films enz… Ik vond er op één dag al verschillende. Lees je mee?

 

Hilde Cortebeeck van de blog Miss koffieklets

Mijn zoon is vernoemd naar Mathias Coppens, van de broertjes op TV. Dat was tijdens hun reis naar de Noordpool.Alleen is de schrijfwijze anders. Wij met dubbel -t en hij met enkele -t.En nu is hij superfan van die broers; omdat mijn zus en ik ook altijd zo kibbelen, en hij zo een professor in wording is zoals zij met hun proefjes altijd doen maar wij waren vooral fan van het programma over de Noordpool… Ik had nog steeds geen naam, niks was goed voor de papa, en toen zag ik ineens “Mathias” en ik dacht “yes!” en hij was akkoord! Later voor de zus heb ik alle mogelijke aftitelingen afgezocht maar dat was een ander paar mouwen.

 

Nele de Winter van de blog mamaexpert houdt duidelijk van griezelen (het is dan ook wel een mooie naam)

Ik heb mijn dochter vernoemd naar een horroractrice die mee speelde in ‘Carrie’. Chloe Grace Moretz.

 

Rebecca Bosman, een goede vriendin van me, koos voor een filmfiguur.

Mijn zoontje Roan is vernoemd naar the knights of Rohan, van de film Lord of the Rings.

 

Ruth Gilliams koos voor een mythisch figuur/televisiekarakter.

Onze dochter haar dubbele voornaam Ziva is Hebreeuws. Het is ook een personage in NCIS en haar tweede naam Athena is de beschermheilige van de stad Athene en tevens de Griekse godin Athena.

 

Inge Ifra Hereygers, een lieve vriendin die ik al even niet gezien heb, koos voor een actrice waar ook een liedje voor geschreven is.

Lana haar naam komt van een beroemde Amerikaanse actrice die Lana Turner heette. Ze was actrice in de tijd van mijn bompa. Ikzelf heb ze nooit zien acteren. Vond het gewoon een mooie naam. Roy orbinson maakte een liedje over Lana turner. Oh beautiful Lana.

 

Sandra Verniers nam haar idool als inspiratiebron.

Ik heb een dochtertje Norah. Uiteraard vinden mijn man ik de naam Norah erg mooi, toch moet ik erbij vertellen dat ik een erg grote fan ben van Norah Jones. Ik kan niet zeggen dat ik de naam gekozen heb enkel en alleen omdat ik fan ben van de grote Norah Jones.Het is eerder een samengaan van een idool en een mooie naam. (M.a.w. als ik de naam van mijn groot idool niet mooi zou vinden, zou ik de naam niet aan mijn kinderen geven.)

 

Chloë de Proft gaf haar dochtertje een wel heel speciale naam, heel origineel.

Iemand die ik ken werkte vaak in het buitenland en moest regelmatig naar Indië en omstreken en op één van zijn reisjes kwam hij op het vliegtuig een ,in zijn ogen, bloedmooie vrouw tegen (ik heb ze nooit in het echt gezien maar bon…). Ze raakten aan de praat en toen hij haar vroeg naar haar beroep bleek ze een bekende actrice in Bollywood te zijn. De naam Jyoti is mij altijd bijgebleven, net zoals het verhaal en ik heb dus ook niet lang getwijfeld.

 

Renkje Bruynseels koos ook voor een bekend persoon:

Het kiezen van een naam vonden we (ik :-)) niet gemakkelijk. Stefan kwam met de naam Nand af en ik was er onmiddellijk voor te vinden. Van waar komt hij ? Wel, van Nand Buyl.

 

Steffi koos voor een bekende sporter.

Ons zoontje zijn naam is Wayne. We hebben hem vernoemd naar Wayne Rooney. DE voetbalspeler van Manchester United.

 

Najat, een supervriendin van vroeger zoekt de namen in haar geloof.

Mohamed is genoemd naar de profeet. Bilal naar de eerste persoon die de adhaan (oproep tot gebed) over mekka heeft laten luiden. Hajar naar de vrouw van onze profeet Ibrahim en Hafsa naar de moeder der gelovigen en vrouw van onze Profeet Mohamed vzmh en dan ons Othman(neke nog) naar de derde kalief.

 

Monique Samang heeft haar zoon een heel speciale (en oude!) naam gegeven.

Damian z’n naam komt uit de film THE Omen een Amerikaanse speelfilm van 1976, specifiek uit “THE omen 2 Damian” film van 1978. THE Omen betekend “voorteken” Damian is ook afgeleid vh Griekse werkwoord “Damazein” wat betekend bedwingen,overwinnen dus bedwinger, overwinner. De naam dateerd reeds vh jaar 1205

 

Zo zie je maar hoeveel mensen toch inspiratie opdoen om aan hun mooie namen te komen. Op deze infographic kan je duidelijk zien dat er wel degelijk veel mensen zijn die hun baby naar iemand vernoemen. Deze infographic is gemaakt door Hippe Geboortekaartjes na een onderzoek. Op hun site kan je trouwens leuke geboortekaartjes laten maken, moest je zwanger zijn en al een naam in gedachten hebben. Misschien hebben we jou nu wel geïnspireerd, wie weet!

vernoemingen bij baby's - unicorns & fairytales

 

Zijn jullie kids vernoemd naar een bekend persoon of figuur? Wanneer wisten jullie de naam van je kind? Ik kom het graag te weten. Laat het even na in de comments.

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  11 oktober 2015 at 11:47

  Ik heet Eilish. Mn ouders zagen een documentaire met een siamese tweeling. Ze werden dmv operatie van elkaar gescheiden, maar helaas overleed het ene meisje… maar overleefde Eilish het. En omdat mijn ouders ontzettend veel moeite moesten doen om mij te krijgen.. Vonden ze Eilish een prachtige naam. Daarnaast kwam & komt het hier nog steeds weinig voor. Mijn zusje heet B’Elanna en is vernoemd naar iemand uit Star Trek. Dus in principe wel vernoemd, maar niet iets wat veel mensen weten en ook zullen doen!

  • Reply
   Nathalie
   16 oktober 2015 at 09:01

   Wat een leuk verhaal achter je naam seg…

 • Reply
  Margriet
  11 oktober 2015 at 17:46

  Ik vind dit onderwerp altijd zo fascinerend. Zo leuk ook om na te gaan waarom je ouders jouw naam gekozen hebben of hoe je zou heten als je een jongetje was geweest. (In de tijd dat de meeste ouders niet wilde weten of ze een zoontje of dochtertje gingen krijgen.) Ik had Michiel geheten als ik een jongetje was geweest.

  • Reply
   Nathalie
   16 oktober 2015 at 09:01

   Mij wilden ze eerst Tamara noemen ..

 • Reply
  Josan
  11 oktober 2015 at 18:30

  Ik heb 2 dochters naar mijzelf vernoemd 🙂

  • Reply
   Nathalie
   16 oktober 2015 at 09:00

   Cool!!!!

 • Reply
  Nicole
  12 oktober 2015 at 16:12

  Die graphic is echt geestig! Ons zoontje heet Spencer Willem. Spencer is uit de TV-serie Criminal Minds. En Willem naar mijn vader. Ook vernoemd dus 🙂

  • Reply
   Nathalie
   16 oktober 2015 at 09:00

   Oh die serie heb ik ook gekeken. Wat leuk seg

 • Reply
  Pauline
  13 oktober 2015 at 17:40

  Ha wat leuk om te lezen! Vooral dat overzichtje onderaan.
  Ook Nim is vernoemd naar een personage uit een film, namelijk Nim’s Island. Het is in de film weliswaar een meisje maar dat deerde me niet, het meisje in de film is mega stoer en ik vond het ook echt voor een jongentje kunnen. Mijn man gelukkig ook, we waren het meteen eens 🙂
  Xx

  • Reply
   Nathalie
   16 oktober 2015 at 08:58

   Ja ik had het al eens gelezen bij jou. Ik vind Nim echt een supermooie naam. Moest ik je niet kennen dan zou ik hem ook nog durven gebruiken voor een volgende. hahahaha.

Leave a Reply