Unicorns & Fairytales
My life Personal zwangerschap

Spullen die ik altijd verlies

Ik heb een probleem. Ik heb zo van die spullen die ik altijd verlies. Echt waar. Keer op keer, bijna elke dag opnieuw. Zeker sinds de zwangerschap is dit meer en meer. Een veelvoorkomend fenomeen of ben ik gewoon met teveel dingen tegelijkertijd bezig? Of is er een andere verklaring?

 

1. sleutels

Elke dag opnieuw ga ik op zoek naar de plek waar ik mijn sleutels gelegd heb. Het moment waarop ik ze wegleg is tegelijkertijd het moment waarop ik het weer vergeet volgens mij. Ze liggen nooit ver weg, gelukkig. Maar toch vrij lastig. Ondertussen bij ons thuis een herkenbaar zinnetje: “Oei, ik vind mijn sleutels ni”. Waarop manlief repliceert: “Hier gaan we weer…”

2. haarspeldjes

Ik heb er volgens mij 1000, verspreid over heel het huis. Ergens en nergens want ik raak ze voortdurend kwijt. Elke keer ik in het Kruidvat kom neem ik er weer nieuwe mee en zijn ze binnen de paar weken verdwenen. Ik was al aan het denken aan langharige muizen of ratten die de speldjes stiekem stelen.

3. Rekkertjes

Idem als hierboven. Nou moet ik wel zeggen dat er veel in mijn nachtkastje steken. Maar toch ook niet allemaal. Die zullen ook bij die beesten liggen vrees ik.

4. Oorbellen

De reden waarom ik nooit dure oorbellen koop. Ofwel heb ik er op het einde van de dag nog maar 1 stuk van aan, ofwel belanden ze ergens (als ik ze uit doe) waar ze niet moeten zijn. Maar… ofwel heb ik er nog maar 1 stuk van ofwel zijn ze beiden verdwenen. Sowieso.

5. kettingen

Hetzelfde verhaal wederom. Ik doe ze ergens uit, leg ze ergens met de gedachte : ik haal ze hier wel weer weg. Vervolgens vergeet ik de plek waar ik het gelegd heb en ook natuurlijk dat ik de gedachte had ze te verplaatsen. Nou zeg… Na een tijdje komt er weer eens eentje opduiken of wanneer we de auto eens opruimen…

6. rode balpennen

Ik zeg in het begin van het schooljaar aan de kinderen van de klas dat ze de rode balpennen weer thuis mogen brengen als ze er eentje zien ronddwalen. Op een of andere manier raken die ook steeds zoek. Ik heb er altijd eentje vast en dan plots toch weer niet. Die heb ik dan ergens laten liggen. Mijn kinderen van de klas komen vaak de verloren zieltjes weer terug in het pennenbakje steken.

7. handcrèmes

Na een tijdje , wanneer ik dingen opruim, handtassen verwissel of in schuiven kijk, kom ik heel vaak handcrèmes tegen. Ik heb heel droge handen maar ik slaag er maar niet in de tubes consequent te gebruiken en mee te nemen.

8. sokken

Ik ben altijd, maar dan ook altijd, sokken kwijt… Volgens mij eet ons wasmachine die op. En dan zeker Vince zijn minisokken. Dat is nog erger.

9. brieven

Elke keer opnieuw verzin ik een plan om belangrijke brieven ergens te stoppen op een centrale plaats waar ik ze niet kan kwijtspelen. Ik hoor me luidop denken: “Als ik ze hier leg dan ga ik ze zeker niet vergeten”. Maar na een poosje weet ik die plek niet meer. Damn.

10. spaarkaart van de Delhaize

Om de zoveel tijd houdt de winkel een spaaractie waarbij je stempels kan sparen. Nou, wij hebben bijna nooit een volle spaarkaart want telkens spelen we die “nieuwe” kaart kwijt. Elke keer beginnen we opnieuw en denken we: “We zullen de stempels samen laten zetten als we de andere kaart vinden”. Maar die vinden we dus nooit.

 

Help, ben ik de enige met dit probleem of herkennen jullie dit? Wat raken jullie altijd kwijt? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Veronique
  14 oktober 2015 at 09:59

  Zooooo herkenbaar!!!! Mijn gsm ben ik ook steeds kwijt ? en dit is idd erger geworden sinds mijn zwangerschap….

  • Reply
   Nathalie
   16 oktober 2015 at 08:58

   oef ik ben niet alleen…. hihihi

 • Reply
  Mamafien
  14 oktober 2015 at 11:14

  Dat van die rekkertjes en speldjes is zo herkenbaar! De rest minder, gelukkig 🙂 Al heb ik soms ook de reactie van “ik zal dat hier leggen, hier vind ik dat zeker terug” om dan een maand later het hele huis te doorzoeken 🙂

  • Reply
   Nathalie
   16 oktober 2015 at 08:57

   Hahahaha , raar toch he… We hebben te veel spullen die we terug moeten vinden.

 • Reply
  Iris
  14 oktober 2015 at 13:25

  Yes: sleutels! Nummer 1 hier! Ik heb het opgelost door zo’n vogelhuisje te kopen waar ik de sleutels met sleutelhanger (vogel) in kan hangen. Zodat ik ze ‘s morgens nooit meer in de stress hoef te zoeken. Nadeel is wel dat als ze daar dus niet hangen ik ECHT ECHT ECHT niet meer weet waar ze zijn en dus overal zouden kunnen liggen.

  • Reply
   Nathalie
   16 oktober 2015 at 08:57

   Leuk zo’n huisje. Wij hebben er ook een potje voor maar toch gooien we ze er niet in…Weird

 • Reply
  roelina
  14 oktober 2015 at 13:47

  Neeee, jij bent niet de enige :). Ik zeg tegenwoordig dat ik niet alleen bevallen ben van mijn zoon, maar ook van mijn geheugen. Lippenbalsems is bij mij zo’n ding, geef er goud geld aan uit, want ben ze steeds kwijt. Soms, ineens, vind ik er een aantal tegelijk onderin mijn tas ofzo. En die sokken, dat herken ik ook. Het rare daarvan is, ik vind ze bijna nooit terug.

 • Reply
  Lotte
  14 oktober 2015 at 19:02

  Erg herkenbaar, vooral van de papieren. Mijn juwelen zijn altijd overal verspreid, maar ik raak ze gelukkig nooit kwijt.

  • Reply
   Nathalie
   16 oktober 2015 at 08:56

   Ja ik weet echt niet hoe ik het doe…

Leave a Reply