Unicorns & Fairytales
goed doel - unicorns & fairytales
moederschap My life Personal Winactie & Give away

Vince schenkt samen met VTech aan een goed doel !

In deze tijden is het eens goed om stil te staan bij hoe goed we het eigenlijk wel niet hebben. Eigenlijk zou dat altijd moeten en geloof me, ik maak die bedenking vaak hoor. Maar toch is het een beetje de feestdagen en voornamelijk de kerstperiode of pakjesperiode waar we extra gaan nadenken. Ik denk maar aan de acties voor goede doelen, bezinning en broederlijk delen. Samen met VTech schenkt Vince aan een goed doel…

Wat hebben we het toch goed

Er zijn wel eens van die momenten dat ik in zak en as zit en denk: waarom ik? Maar dan probeer ik altijd te denken dat er mensen zijn die het véél moeilijker hebben dan wij. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen problemen en ook mensen die het bijvoorbeeld financieel wél goed hebben kunnen een dieptepunt bereiken en ongelukkig zijn of een moeilijk leven hebben. Het gaat er maar om hoe je er zelf mee omgaat en iedereen heeft zijn eigen problemen. Wie ben ik om te zeggen of iemand anders het minder zwaar heeft. Maar toch vind ik het belangrijk dat wij als gezin af en toe eens stilstaan bij de dingen die wij wél hebben en kunnen doen en wat ons gelukkig maakt. Ik kan bijvoorbeeld ook nooit voorbij een inzamelactie gaan zonder iets te geven. Ook de muzikant in de doorgang naar de winkelstraat krijgt steeds van mij wat geld. Nou ja… sharing is caring.

goed doel - unicorns & fairytales

Uitstapjes, speelgoed, kledij…

Behalve de noodzakelijke spullen die we zonder veel moeite kunnen kopen hebben wij ook nog ruimte voor uitstapjes, speelgoed en kledij. We werken beiden, hebben een goed (normaal) loon en sparen flink. Ook door het bloggen kom ik vaak in de mogelijkheid om leuk speelgoed en kledij te reviewen, testen en ontvangen. Maar ik probeer ook steeds deze voordelen te ‘delen’ met familie en vrienden en lezers. Daarom zeg ik geen nee tegen winacties en geef ik ook wel eens leuke spullen weg. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen ook moeten beseffen (op een bepaalde leeftijd) dat niet alles zomaar vanzelfsprekend is. Er zijn namelijk kinderen die in deze tijd, waar cadeautjes over de toonbanken gaan als zoete broodjes, helemaal geen spullen krijgen. Waar moeders en vaders maanden gespaard hebben om iets kleins te kunnen kopen of gewoon helemaal niets konden kopen en al blij mogen zijn dat er brood op tafel staat. Ook dat is realiteit.

goed doel - unicorns & fairytales

Finale Bloggerskampioenschap VTech

Misschien wist je het al en misschien ook niet maar ik doe dus mee aan het bloggerkampioenschap van VTech. We kregen al enkele opdrachten en nu zit ik in de finale. Met een laatste opdracht. Daarbij moesten we iets doen rond Sinterklaas. Ik dacht… Goh, we hebben al zoveel speelgoed, ik kan het toch niet maken om wéér speelgoed te krijgen. We hebben al onze cadeautjes voor iedereen al. Ik wil er iets nuttig mee doen!  Toen bedacht ik eigenlijk dat ik wél speelgoed kon vragen maar niet voor onszelf. Ook niet voor familie of vrienden maar deze keer voor gezinnen die het écht wel kunnen gebruiken.

Bedenk je eens de fonkeling in de ogen van jouw kinderen als ze een cadeautje krijgen. Ik zou graag dezelfde fonkeling in andere kindjes hun ogen toveren…

Sommige gezinnen kunnen geen cadeautjes kopen, zelfs niet van de Action of Zeeman. Daarom bestaan er (gelukkig) organisaties die zich inzetten voor deze gezinnen en hun toch een beetje mee laten vieren door speelgoed, kledij, eten en andere middelen te verzamelen.

 

Moeders voor moeders

Er zijn vele goede doelen maar ik koos er eentje uit. Moeders voor moeders.  Sinds 1992 zet deze VZW zich in voor de armsten in Vlaanderen. Meer dan 160 vrijwilligers verdelen materiaal en voeding aan gezinnen met jonge kinderen die het financieel zeer moeilijk hebben. Wekelijks deelt de vzw voedselpakketten uit aan honderden gezinnen. Naast voeding kunnen moeders allerlei materiële hulp bekomen voor hun kinderen zoals kinderkleding, zwangerschapskleding, verzorgingsmateriaal, babymateriaal enz. Waar ze juist noden aan hebben kan je lezen op hun website.  Ze stellen bovendien verschillende diensten ter beschikking zoals de resto-bébé, waar de allerkleinsten twee maal per week een badje en een warme maaltijd kunnen krijgen.

Eénmaal per jaar wil Moeders voor Moeders alle kinderen verrassen met speelgoed ter gelegenheid van het Sinterklaasfeest. Dit is het belangrijkste feest van onze organisatie.

De Sint komt persoonlijk op bezoek en bezorgt samen met zijn vele Pieten, de kinderen een prachtige dag. De voorbereidingen voor dit feest starten reeds in de zomer met de samenstelling van meer dan 800 speelgoedpakketten. In het najaar worden de verdere voorbereidingen getroffen voor deze dag.

Samen met VTech schenkt Vince aan moeders voor moeders

Dit leek mij een fijne organisatie. Tenslotte heet het MOEDERS voor moeders… VTech wou hier heel graag aan meedoen en dat vonden wij natuurlijk top. Wij kregen maar liefst 2 dozen Vrolijke Vriendjes opgestuurd die ik samen met Vince in een grote zak stak. Die gaan we na afspraak afgeven aan Moeders Voor Moeders. Zo kunnen toch enkele kindjes binnenkort spelen met hun Vrolijke Vriendjes. Het is misschien maar een beetje, maar alle beetjes helpen zeg ik altijd. En het geeft een warm gevoel om iets te kunnen geven aan iemand. Een grote dank aan VTech die het mogelijk maakt om meer dan 20 kinderen een nieuw vriendje te geven en een lach op hun gezicht te toveren. Bedankt dat wij dit konden doen, want ook wij krijgen een warm gevoel van “geven”. Binnenkort laat ik natuurlijk zien hoe wij de zak naar Moeders voor Moeders brengen.

goed doel - unicorns & fairytales goed doel - unicorns & fairytales

Stemmen jullie ook nog even? 

Vorige keren heb ik niet zoveel reclame gemaakt op mijn blog zelf op via bepaalde kanalen, maar nu zou ik toch willen vragen om zeker jullie stem uit te brengen. Ik zou namelijk maar al te graag ambassadeur worden van VTech om nog meer fonkelingen in kinderen hun ogen te toveren. Niet alleen in Vince zijn oogjes uiteraard. Stemmen kan via de Facebook app van VTech. Dit blogbericht zal er dan bijstaan en dan kan je mij een vinkje geven. Dat zal waarschijnlijk in de loop van de komende dagen zijn. Bovendien kan je door te stemmen zelf ook leuke prijzen winnen. Gaan we samen naar de overwinning?

original_header_app

Hebben jullie al eens iets gegeven aan een goed doel? Hoe voelde je je erbij? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Rebecca
  23 november 2016 at 20:13

  Supermooi Vince en Nathalie!!!
  Xxx

  • Reply
   Nathalie
   23 november 2016 at 20:27

   thanx 🙂

Leave a Reply