Unicorns & Fairytales
onthaalouders - unicorns & fairytales
Boeken Prentenboeken Winactie & Give away

Grappige prentenboeken met dat tikkeltje extra & WIN

Soms krijg je prentenboeken in handen die gewoon een beetje gek zijn, maar toch ook mooi. Ik heb er toevallig toch wel enkele aangekregen die ik aan jullie wil voorstellen. Waarom hadden ze zulke grappige prentenboeken niet toen ik klein was? Nou ja, dat hadden ze wel maar veel minder. Tegenwoordig is lezen echt leuk leuk leuk!!

Grappige prentenboeken

De boekenbeurs en boekhandel liggen vol van die grappige prentenboeken. Het is een walhalla van leuks. Stuur mij aub nooit voor een cadeautje naar een boekwinkel en zeg me… zoek maar een leuk prentenboek. Ik blijf een dag weg. Tegenwoordig hebben ze zo’n grappige prentenboeken die zo boeiend zijn, dat je ze allemaal wil hebben.

lees ook: prentenboek met eye opener

Dank je wel

Wil je aan iemand dankjewel zeggen en eigenlijk misschien je ook een beetje verontschuldigen? Dan is dit het ideale prentenboek. Voor kinderen vanaf 6 jaar, geschreven door Stefan Boonen en tekeningen van Jan Van Lierde (uitgeverij Van Halewyck) . Een fijn, grappig boek met leuke illustraties. Je moet er wel even je gedachten bijhouden. Ik heb het zelf enkele keren moeten lezen. Maar dat maakt het waarschijnlijk zo leuk. Je kan het verschillende keren opnieuw vertellen en ik denk dat er telkens een nieuwe euro gaat vallen. Het verhaal gaat over een aaneenschakeling van pechmomentjes in een soort appartementsgebouw. Ze willen nadien allemaal bedankt gaan zeggen aan elkaar omdat er altijd wel iemand klaarstond en hen hielp. Het is hilarisch en mooi tegelijkertijd.

grappige prentenboeken - unicorns & fairytales

Tip: dit zou een erg leuk boek zijn om een gesprek aan te knopen over hoe je iemand zou kunnen bedanken. Eventueel kan je daarna een brief schrijven, een kaartje maken, iets knutselen, … om iemand te bedanken. Wie wil jij graag bedanken en waarom? 

 

Ik kan alleen wormen tekenen

grappige prentenboeken - unicorns & fairytales

Dit prentenboek is leuk voor klein én groot. “Ik kan alleen wormen tekenen” is een boek van Will Mabbitt (uitgeverij Meis en Maas) die zoals hij zegt alleen maar wormen kan tekenen. Iets anders in het boek ga je dan ook niet vinden. Saai, denk je? Helemaal niet. Kleine kindjes vinden het leuk om mee te tellen en wat grotere kinderen gaan hopelijk de humor van dit boek ontdekken. Het is een hilarisch boek. Na het lezen van het boek samen met Vince dacht ik: hoe verzin je het in godsnaam. De wormen hebben allemaal hun eigen avontuur. Ik neem dit boek mee naar de klas (zesde leerjaar) en ga de reactie van de kinderen afwachten…

grappige prentenboeken - unicorns & fairytales

grappige prentenboeken - unicorns & fairytales

Tip: misschien kan je samen met (grotere) kinderen een verhaal verzinnen met maar 1 ding. Ook al heb je niet veel tekentalent, je kan toch iets leuks maken. Laat de creativiteit in je los.

 

WIN

Ben jij ook benieuwd geworden naar het prentenboek ‘Ik kan alleen wormen tekenen’ ? Dan heb ik leuk nieuws. Jij kan het boek winnen.

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram
 2. Laat weten waarom jij zou moeten winnen
 3. Delen van dit bericht is zeker een pluspunt maar niet noodzakelijk.
 4. Tag iemand in de comments op facebook, maar zorg dat je hier reageert.

 

WINNAAR : Smets An

 

Meedoen kan tot en met 6 april 2018 – Wil je niets meer missen van aankomende winacties en leuke blogposts? Abonneer je dan gratis op de nieuwsbrief. Af en toe krijg je dan eens post 😉

Hebben jullie zo’n leuke prentenboeken met een hoekje af? 
XOXO Nathalie

You Might Also Like...

35 Comments

 • Reply
  Tamara
  9 maart 2018 at 06:37

  Wat ziet dit boek er leuk uit. Ik kan echt genieten van een voorleesmoment met mijn zoon. Dit boek zou ik graagvoor hem willen winnen. De kinderen uit mijn kleuterklas mogen dan ook van het verhaal genieten.

 • Reply
  Lore
  9 maart 2018 at 06:52

  Mijn kleuters zijn de grootste fans van wormen en alles wat slijmerig, glibberig en een tikkeltje ‘vies’ lijkt in onze ogen. 🙊 Ze zouden dit geweldig vinden! 🍀💕

 • Reply
  Rob
  9 maart 2018 at 07:13

  Kei leuk voor in de kleuterschool waar m’n vrouw werkt!!! Zij is een klas helemaal aan het restylen, dus alle leuke materialen zijn welkom.

 • Reply
  Andrea
  9 maart 2018 at 07:15

  Wij zijn hier ook wel benieuwd om de avonturen van de wormen te kennen. Ik speel dus graag mee voor mijn zoontjes.

 • Reply
  Sarah
  9 maart 2018 at 07:27

  Mijn jongens zijn verslaafd aan boekjes… maar een boekje over wormen dat hebben we hier nog niet 🙂

 • Reply
  elisabeth maria martina
  9 maart 2018 at 07:47

  daar kan ik kleinzoon quinn wel blij mee maken

 • Reply
  Anna
  9 maart 2018 at 09:19

  Ik doe graag mee voor mijn dochter Julia…! Facebook: An Na

 • Reply
  AnnaB
  9 maart 2018 at 09:44

  Lijkt mij erg leuk voor mijn zoontje,wij worden altijd blij van nieuwe boeken

 • Reply
  Marian B
  9 maart 2018 at 09:49

  Als juf en moeder ben ik dol op boeken, doe daarom graag weer mee!

 • Reply
  Loes Wevers
  9 maart 2018 at 10:01

  Wat een leuk (en bizar!) idee voor een boek! Ik zou heel graag winnen voor mijn kleine Thijs van 15 maanden, want… Hij is een echte boekenwurm! Dit is dan toch het perfecte cadeau 😉 En aangezien ik nu zo’n 30x per dag de Gruffalo lees, is een beetje afwisseling wel welkom. Het lezen begon al vroeg, omdat hij verborgen reflux had en dit de beste manier was om hem rechtop te houden en af te leiden. Nu is lezen echt een verslaving, hij leest liever dan dat hij speelt. Zijn vader – gymleraar – zei laatst niet voor niets: hij lijkt écht op jou, hij wil alleen maar lezen… Oeps! We moeten boeken soms ook echt verstoppen, anders lezen we de hele dag. Een extra boek in zijn collectie is dan ook van harte welkom, zowel voor hem als voor ons 😉 Fingers crossed!

 • Reply
  Nele Vdb
  9 maart 2018 at 11:32

  Zien er super leuke boekjes uit voor zowel mijn kleuter als peuter; kunnen ze samen kijken naar de prentjes en elkander aan het lachen brengen.

 • Reply
  Sofie Mondelaers
  9 maart 2018 at 12:35

  Oh super leuk, mijn zoontje zou hier gek van zijn. Hij houdt van afwisseling en dit zou hij geweldig vinden. ❤️😍

 • Reply
  Dirk wildiers
  9 maart 2018 at 12:41

  Héél benieuwd naar het boekje! Een leuk boek is altijd welkom voor mijn jonge kinderen.

 • Reply
  Lynn Mahieu
  9 maart 2018 at 13:12

  Ik kon helaas de foto’s van de boekjes niet zien maar de uitleg erover lijkt me wel tof! Ik doe dus graag mee om nog een boekje te hebben om voor te lezen aan mijn dochtertje en aan de kindjes bij ons in de creche!

 • Reply
  hilde maldoy
  9 maart 2018 at 14:58

  Wat een leuke boekjes! Mijn 6 kleinkindjes zouden er dolblij met zijn en deze omi ook!

 • Reply
  Liesbeth
  9 maart 2018 at 21:01

  Superleuk!!! Voor de kids in mijn klas en natuurlijk voor ons zoontje!

 • Reply
  An Smets
  9 maart 2018 at 21:40

  Oooh, dat ziet er een leuk prentenboek uit. Als kleuterleidster ben ik een beetje verslaafd aan leuk prentenboeken. En nu ik mama ben geworden, is dat er precies niet beter op geworden.

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  10 maart 2018 at 01:28

  Heerlijk die plaatjes boeken, ik lees er graag uit voor.
  Volg je op Facebook & Instagram en heb de actie gedeeld.

 • Reply
  Emmy
  10 maart 2018 at 09:50

  Wij lezen veel boekjes maar eentje zoals deze ontbreekt wel in de collectie 🙏🏻

 • Reply
  Alix
  12 maart 2018 at 09:44

  Ik probeer al bijna 4 jaar mijn liefde voor gekke boeken te delen met mijn zoontje en haal verschillende stemmetjes boven tijdens het voorlezen maar hij is nog niet echt zo een grote fan…. 😕
  Nu heb ik wel het idee dat dit boek daar verandering in zou kunnen brengen!!!
  Graag wil ik hem winnen om het tij te keren 😆👍🏻

 • Reply
  Niels
  12 maart 2018 at 17:50

  Zou een heel leuk cadeautje voor mijn nichtje zijn!

 • Reply
  Stef Nagels
  12 maart 2018 at 19:56

  Ziet er een supertof boek uit!

 • Reply
  Michelle Beauprez
  12 maart 2018 at 20:37

  Wat zouden mijn kindjes in de praktijk dit fantastisch vinden om eens als pauze in te bladeren. Even een rust- en lachmomentje. Zalig 🐛🍀💕

 • Reply
  Marianne V
  16 maart 2018 at 10:12

  Nu het wat beter weer wordt begint de dochter meer en meer te genieten van onze tuin nu we die hebben sinds onze verhuis in november. En met name de regenwormen, die na de vele regenbuien overal te vinden zijn, intrigeren haar mateloos.

 • Reply
  Anke
  16 maart 2018 at 15:07

  Een boek over regenwormen: geniaal!

 • Reply
  Emmeline
  16 maart 2018 at 21:05

  Mijn zoontje is helemaal verzot op boekjes en als leerkrachtmama wil ik hem natuurlijk stimuleren om zo veel mogelijk te lezen. Zijn boekenkast is al goed gevuld, maar die regenwormen kunnen zich er nog zeker en vast tussenfriemelen 😉

 • Reply
  An
  17 maart 2018 at 15:05

  Oh die zien er super leuk uit. Die willen we zeker winnen. Zou Warre dol op zijn.

 • Reply
  Claudia Diependaal
  20 maart 2018 at 13:58

  Het lijkt mij een heel leuk boek en daar hebben ze vast alle 3 plezier van. Ik doe heel erg graag mee!

 • Reply
  Jolijn
  26 maart 2018 at 22:48

  Suuuper leuk boek! Als startende juf lijkt het me leuk om in de kleuterklas te gebruiken!

 • Reply
  Annie Thomassen
  26 maart 2018 at 23:48

  Dat is weer eens wat anders dan een beer of konijntje . Het lijkt me voor mijn kleinkinderen erg leuk om een boek over wormen te lezen/bekijken en dan leest deze oma lekker mee. Dat is voor mij ook eens wat anders dan normaal.

 • Reply
  Nelly
  31 maart 2018 at 19:15

  schitterend prentenboek lijkt me, weer eens wat anders dan de koe, het varken of het konijn.

 • Reply
  marijke boulet
  3 april 2018 at 04:50

  Ik doe mee voor mijn neefje Floris , hij zou dit leuk vinden ! 😉

 • Reply
  Manon Toemen
  3 april 2018 at 10:05

  Klinkt erg leuk! Onze mannetjes vinden het vast net zo leuk als ik!

 • Reply
  Hille Morel
  4 april 2018 at 19:15

  Ik doe graag mee. Mijn zoontje zou dit zo grappig vinden. Aparte boeken vindt hij het einde en kan er niet genoeg van krijgen.

 • Reply
  Evelien
  6 april 2018 at 14:45

  Ook hier nog eens mijn kans wagen 😉 Elke dag lezen we zeker een uur boekjes. Wat meer afwisseling in onze boekenkast blijft het spannend houden

Leave a Reply