Unicorns & Fairytales
kinderboeken over de geschiedenis - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken Leesboeken Onderwijs Winactie & Give away

4 (educatieve) leesboekjes met verwerking voor thuis en in de klas + WIN

Ik ben super enthousiast en fier want ik heb mee mogen werken aan deze leuke educatieve leesboeken over bekende personen. Nou ja, ik heb dus de lesbrieven mee gemaakt en dat komt al wel in de richting van wat ik al altijd wou doen: zelf een boek maken, ondersteunen of een methode (handleiding) maken. Het resultaat mag er zijn en ik stel ze graag aan jullie voor (én laat ze ook winnen)

Educatieve leesboeken

Ik noem het maar educatieve leesboeken maar eigenlijk vind ik lezen sowieso educatief, ongeacht het onderwerp. Maar deze boekjes kunnen zowel thuis als in de klas gebruikt worden met de verwerking erbij en dat maakt het voor nieuwsgierige en leergierige kinderen echt wel leuk. Ouders en leerkrachten hebben meteen ook een handvat door de lesbrieven die erbij horen. De boekjes gaan over bekende personen die iets betekend hebben in de geschiedenis. Later dit jaar komen er nog 6 andere boekjes bij.

lees ook: boekentips over wetenschap en techniek

educatieve leesboeken - unicorns & fairytales

Darwin, Marie Curie, Ghandi en Einstein

De reeks ‘Kleine Helden’ gaat momenteel over 4 personen die we allemaal wel kennen. Maar voor kinderen blijft het ook belangrijk ze te blijven kennen en te beseffen wat deze mensen voor ons betekend hebben.  Ik ben voorstander om dat op een leuke manier te doen. Daarom deze mooie verhalen en toen uitgeverij Baeckens Books (Bakermat) me contacteerde om te vragen of ik interesse had om mee te werken aan de lesbrieven, twijfelde ik geen seconde. Natuurlijk wou ik dat! In de klas probeer ik ook immers leerstof op een aangename en interessante manier over te brengen. Wanneer je vertrekt vanuit de interesses van kinderen gaat alles veel vlotter.

educatieve leesboeken - unicorns & fairytales

Rijst kleuren, proefjes en raadsels

De verhalen zijn zo geschreven alsof de personages hun verhaal zelf vertellen aan de kinderen. Op hun niveau en op een duidelijke manier. Ze kunnen zich zo ook echt inleven en gaan het hele plaatje beter begrijpen. De educatieve leesboeken kunnen gebruikt worden vanaf de tweede graad (vanaf groep 5, derde leerjaar) en de lesbrieven zijn zo opgesteld dat kinderen op een leuke manier kennis maken met het personage en wat ze gedaan hebben: een leuke knutselopdracht, kruiswoordraadsel, proefjes, vraagjes en een ganzenbord. Alles kan makkelijk thuis gebruikt worden én in de klas. Met deze verschillende oefeningen wordt de inhoud op verschillende manieren verwerkt: muzisch, talig, door te doen enz…

Download de lesbrieven GRATIS !

 

 WIN deze 4 boekjes 

educatieve leesboeken - unicorns & fairytales

Wil jij ook graag voor jouw klas of voor thuis deze eerste 4 educatieve leesboeken winnen zodat je zelf de lesbrieven en activiteiten kan downloaden? Doe dan snel mee! Hoe kan je winnen?

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram
 2. Laat weten waarom jij zou moeten winnen
 3. Delen van dit bericht is zeker een pluspunt maar niet noodzakelijk.
 4. Tag iemand in de comments op facebook, maar zorg dat je hier reageert.

 

Meedoen kan tot en met 8 mei 2018. Veel succes ! 

 


XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

43 Comments

 • Reply
  Caroline van Hove
  1 mei 2018 at 06:44

  Oh deze boekjes zien er perfect uit om tegelijk les te geven over techniek maar ook belangrijke geschiedenis op kondniveau bij te brengen. De verwerking erbij is zowiezo al een topidee! Ik wil winnen 😁

 • Reply
  Joyce
  1 mei 2018 at 06:47

  Ooooh wat een toffe boekjes! Die wil ik wel winnen!

 • Reply
  donna de ryck
  1 mei 2018 at 07:07

  Wat een leuke boekjes! Ik ben heel nieuwsgierig hoe zo’n moeilijke onderwerpen uitgelegd worden aan +7 jarigen. Dit zou echt heel leuk zijn in de klas tijdens de lessen techniek. Ik wil ook winnen 🙂

 • Reply
  Anna
  1 mei 2018 at 07:24

  Ik doe graag mee wij houden van boekjes…

  Facebook: An Na

 • Reply
  Jacoline
  1 mei 2018 at 07:45

  Wat orgineel. Kan niet wachten om zelf de boekies te lezen. Leuk voor mijn dochter thuis ( wel met wat hulp) maar ook voor bij mij in de klas. Ze zouden dus goed van pas komen ( ook in onze bibliotheek op school)

 • Reply
  Anke Van Gestel
  1 mei 2018 at 07:59

  Deze boekjes zouden zeer gegeerd zijn door mijn wetenschappers in het vierde leerjaar. Bij proefjes en experimenteren in de klas zijn ze altijd dolenthousiast!
  Wij wagen onze kans bij deze leuke actie! 👍

 • Reply
  Kizzy Van Velthoven
  1 mei 2018 at 08:06

  Ik doe graag mee voor mijn klas. De boekjes zien er erg leuk en leerrijk uit.

 • Reply
  Marloes wognum
  1 mei 2018 at 08:13

  Wauw dat lijkt me super leuk voor mijn dochtertje! Die is gek op weetjes etc.. Zij geniet v voorleesboeken, maar ze geniet nog meer van het lezen van. Encyclopedie-en !

 • Reply
  Natacha Frantzen
  1 mei 2018 at 08:17

  IK wil deze boekjes graag winnen voor in de bib van de godsdienstklas.

 • Reply
  Sylvia
  1 mei 2018 at 08:26

  De boekjes zien er erg leuk en leerrijk uit. Ik zou ze graag winnen om er met mijn klas mee aan de slag te gaan.

 • Reply
  Anneleen Sadaoui
  1 mei 2018 at 08:28

  Superleuk om een onderzoek te doen in de klas! Niet alle informatie die de leerlingen vinden is altijd even duidelijk. Tof dat er ook proefjes instaan. Ik ben alvast fan 🤩🤩👍🏼

 • Reply
  Magali
  1 mei 2018 at 08:48

  Waw! De laatste bundel van WO in mijn klasje gaat over proeven van proefjes. Deze boekjes zouden een mooie aanvulling zijn!
  Thuis heb ik een dochter die in de vakantie de boekjes wil lezen.

 • Reply
  Marange Krouwel
  1 mei 2018 at 08:50

  Jaaaa ik zou ze super graag willen einnen. Ik ben leesmoeder voor 40 kleuters en fit zou geweldig zijn. Fingerd crossed

 • Reply
  Rani
  1 mei 2018 at 08:52

  Lezen is, in mijn ogen, een van de belangrijkste vaardigheden voor kinderen! En om dan met zo mooie boekjes, met lesmateriaal, te werken is een droom! Ik heb al zin om ze zelf ook te lezen.

 • Reply
  Marthe
  1 mei 2018 at 09:06

  Mooi initiatief! Wetenschappelijke interesse kan niet vroeg genoeg gestimuleerd worden! Ik ding dan ook graag mee voor de boekjes…

 • Reply
  Asa
  1 mei 2018 at 09:07

  Wauw!!! Zouden perfect kunnen gebruikt worden in mijn klas nestje 4!!!!

 • Reply
  Nele
  1 mei 2018 at 09:17

  Tof tof tof!!! Deze zou ik heel graag winnen voor in mijn klasje. 🍀🍀🍀

 • Reply
  Dorien Vaes
  1 mei 2018 at 09:18

  Dit lijken me zo’n leuke boekjes! Zowel voor m’n onderzoekertjes thuis (een jongen en 2 meisjes) als in m’n klas!

 • Reply
  Marian Zw
  1 mei 2018 at 09:20

  Dat vind ik nu eens leuk. Om kids op deze manier kennis te laten maken met deze indrukwekkende personen. Onze nieuwsgierige dochter gaat dit vast geweldig vinden.

 • Reply
  SANDRIEN
  1 mei 2018 at 09:22

  Ik wil graag meedoen voor mijn vijfde leerjaar. Het is het eerste jaar dat ik een eigen klas heb en mijn boekenhoek kan zeker nog eigentijdse en interessante boekjes gebruiken. Dus ik hoop op deze manier mijn kast wat op te vullen en de leerlingen hun leesplezier te vergroten. De kinderen en ik zouden jullie heel dankbaar zijn! 🍀❤

 • Reply
  Tania
  1 mei 2018 at 09:34

  Dit lijkt me leuk om cadeau te doen aan mijn collega juf Martine van het 6e. Zij staat altijd voor me klaar en helpt me waar nodig. Een dikke dankjewel, Martine!

 • Reply
  Greet
  1 mei 2018 at 09:51

  Oh voor mijn piepklein wetenschappertje Jasper! En als de juf flink is wil ik ze wel uitlenen aan de school 😀

 • Reply
  Marian B
  1 mei 2018 at 10:16

  Ik ben heel erg nieuwsgierig naar deze boekjes! Lijkt me erg leuk om ze te gebruiken in de klas, loot daarom graag mee.

 • Reply
  Jessie
  1 mei 2018 at 10:59

  Wow wat een schitterende boekjes heb je geschreven! Ik zou heel graag willen mee doen aan deze toffe Win-actie. Ik sta in een 5de leerjaar en wij zijn bezig over de geschiedenis tijdens W.O. Wat zou het ontzettend leuk zijn om deze boekjes hieraan te koppelen want het lezen gaat immers achteruit. Dit zou de kinderen enorm motiveren en aanzetten tot leesbevordering en leesplezier. Hopelijk kunnen we ze winnen voor onze 29 lieve kindjes. Top initiatief!! Ik ben nieuwsgierig om er eens door te bladeren en ermee aan de slag te gaan.

 • Reply
  Babs
  1 mei 2018 at 10:59

  Super leuke boekjes! Dat zou ideaal zijn om voor Maxim voor te lezen en er samen over te praten. Hij is nu 9 jaar en door zijn downsyndroom is het altijd een uitdaging hoe je een educatief moment kan inbouwen zonder dat hij het beseft. Als hij beseft dat mama hem iets wil aanleren, dan start zijn zeer goed ontwikkelde leervermijdende gedrag onmiddellijk. 😄

 • Reply
  Isabel Franck
  1 mei 2018 at 11:24

  Graag zou ik deze boekjes winnen voor mijn nieuwe klasbib. Zo kunnen ze extra plezier beleven en nieuwe dingen leren over bekende personen. Zo kan ik eveneens de kinderen leren over deze enorm interessante personen en ze aanzetten tot leren en lezen van nieuwe dingen die belangrijk zijn in het leven.

 • Reply
  Iris
  1 mei 2018 at 11:55

  Wat een leuke boekjes! Ik geef thuisonderwijs aan mijn dochtertjes van 8 jaar en 3 jaar en deze boekjes zouden geweldig zijn om te gebruiken tijdens onze lessen. De oudste dochter vindt dergelijke onderwerpen ook heel interessant en als er proefjes bij komen kijken, is de dochter van 3 ook altijd graag van de partij :-).

 • Reply
  Katrien Adams
  1 mei 2018 at 14:49

  Ik moet bij sommige van deze namen zelf al eens goed nadenken. Het zou leuk zijn als ik zulke dingen spelenderwijs kan meegeven aan mijn kinderen.

 • Reply
  Ria Van den Breen
  1 mei 2018 at 16:13

  Voor al de wijsneuzen in 6 B die maar geen genoeg krijgen van wetenschap, techniek en info waar de jufniet altijd veel over vertellen kan. Ik zet ze graag aan het zoeken, snuffelen,…met deze boekjes!

 • Reply
  jacqueline van tilborg
  1 mei 2018 at 17:05

  heel graag voor een nieuwsgierige kleindochter

 • Reply
  Vanessa
  1 mei 2018 at 17:39

  In dit computertijdperk zijn boeken en leren uit boeken een echte uitdaging. Ik probeer elke dag mijn kids van de klas uit te dagen. Deze boeken zouden een geweldig hulpmiddel zijn. 😀

 • Reply
  Siegke Catteeuw
  1 mei 2018 at 18:05

  Ik geef les in het buitengewoon onderwijs. Wij willen ze op hun niveau laten kennis maken met de wereld. Deze boeken zien er zeer educatief uit en zouden een meerwaarde zijn. Dit zijn niet alleen boeken over helden maar ook zij hebben een voorbeeldfunctie en de leerlingen hebben dit nodig om uitgedaagd te worden tot leren.

 • Reply
  reyns melissa
  1 mei 2018 at 18:22

  Dit zou zo leuk zijn voor mijn klasbibliotheek in het zesde leerjaar! Wij zitten met heel wat sterke lln in onze klas en het zou tof zijn mochten ze op deze manier nog wat extra uitdaging krijgen! Ik waag alvast mijn kans voor deze mooie boekjes 😀

 • Reply
  Gertje
  1 mei 2018 at 20:50

  Waaw! Deze boekjes zien er zeer aantrekkelijk uit :)! Ik doe met veel enthousiasme mee voor mijn klasje, het vierde leerjaar in Ronse. We leren in het vierde leerjaar over wetenschappers en de wetenschappelijke onderzoeksmethode. Zo leren we bijvoorbeeld ook ober Einstein. Ik ben er zeker vn dat mijn wetenschappers nog meer geprikkeld zouden worden door deze boekjed te lezen. Dus ik cross mijn fingers keihard!!

 • Reply
  Sanne Verhesen
  1 mei 2018 at 20:54

  Ik zou deze boekjes graag willen winnen, omdat er altijd kinderen in mijn klas zitten met honger naar wetenschap en uitvindingen. Deze boekjes lijken me perfect op kindermaat om hier heerlijk in te lezen.

 • Reply
  Caroline
  1 mei 2018 at 21:03

  Wat een fijne boekjes!
  Ik ben student lager onderwijs in Vorselaar. Ik hoop binnen een jaar af te studeren, na een nogal hobbelige rit!
  Ik ben enorm verzot op educatieve boekjes en zeker als ze erg leuk zijn zoals deze! Later, wanneer ik zelf voor de klas sta, zou ik graag een enorm gevarieerde boekenkast hebben waarin ieder kind zijn ding kan vinden. Ik geloof dat kinderen meer bijleren wanneer het iets is waar ze zelf voor kiezen en naar geïnteresseerd zijn. Als sinds mijn eerste jaar ben ik volop leuke boekjes aan het verzamelen en begin al een kleine boekenkast bij elkaar te krijgen. Als student is het natuurlijk heel duur om alle interessante boekjes te kopen. Daarom zou ik deze echt super graag winnen!
  Hopelijk kunnen deze boekjes binnenkort mijn beginnende boekenkast een beetje uitbreiden!
  Groetjes,
  Caroline

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  1 mei 2018 at 21:47

  Wat goed dat deze boekjes er zijn, ik doe heel graag mee en deel de actie op facebook,.
  Ik volg je ook op Instagram

 • Reply
  Majonne Twigt
  2 mei 2018 at 07:59

  Wij hebben buitengewoon nieuwsgierige dochters. Onze 9 jarige heeft gisteren wel een half uur met een glas en rietje zitten spelen en zo van alles geleerd over lichtbreking en vloeistofdynamica.
  Deze boekjes zal ze denk ik ook heel leuk vinden om met ons en haar jongere zusje te lezen.

 • Reply
  Liesbeth
  2 mei 2018 at 19:56

  Super voor onze schoolbieb!

 • Reply
  Véronique Tack
  7 mei 2018 at 11:08

  Mijn dochtertje is nog maar 4 maand, maar we zijn al volop bezig met voorlezen! Als ze wat ouder is, zal ze zeker plezier hebben van deze boekjes en in tussentijd kunnen we het gebruiken voor de metekindjes die al wat ouder zijn :D!

 • Reply
  ilona van der Laan - Buit
  7 mei 2018 at 11:40

  Die zijn leuk! Ideaal voor mijn dochter die thuisonderwijs krijgt!

 • Reply
  Lauren
  11 mei 2018 at 15:49

  Wat een toffe boekjes, bedankt voor de tips! Wij lezen hier thuis ook heel veel, super leuk. Dus altijd ruimte voor nieuwe leuke boekjes 🙂

 • Reply
  Liesbeth van Gestel
  13 mei 2018 at 09:00

  Ik zou deze boekjes heel graag winnen voor de juf van mijn dochter van 8 jaar. Ik probeer elk jaar leuke originele cadeautjes te geven op het einde van het schooljaar. Liefst nog waar ze iets mee kunnen doen in de klas. Dit lijkt me een topper van formaat om een geweldige juf mee te bedanken voor een geweldig jaar. Zo kan ze deze de volgende jaren gebruiken in haar klas. (En ook voor mijn zoontje gebruiken)
  Dus duimen maar. !!!

Leave a Reply