Unicorns & Fairytales
My life Personal

5 beelden, 5 gedachten

5 beelden en 5 gedachten erbij die ik wil delen met jullie. Ik deel al zoveel dus waarom dit ook nog niet hé. Er zijn een aantal momentjes geweest de afgelopen weken die ik zeker niet vergeet en die wel iets doen met mij of die iets willen vertellen. Vermits beelden vaak meer zeggen dan woorden… bij deze…

 

1//  Er was eens een ochtend die wel uit de boekjes leek te komen. Beide kinderen sliepen door (en zoals jullie weten slapen wij al 16 maanden niet door), waren vrolijk en flink, zeurden niet en alles leek zo perfect dat ik hier een foto van wou nemen. Zo kan het dus ook. Iedereen was relaxed. En ja, ‘s morgens mogen mijn kinderen op de zetel lekker verder wakker worden, een boterham eten en chillen. Misschien pedagogisch niet helemaal koosjer maar de gezellige ontbijtjes met heel het gezin houden we waarschijnlijk voor de weekends en vakanties of voor wanneer ze wat groter zijn.

 

2// Tijdens de persdagen kwam ik dit tafereel tegen. We mochten proeven van de express havermout van Lima en dat smaakte naar meer. Sinds ik ambassadeur ben van Danone, wat inhoud dat wij samen met hen een gezonde levensstijl gaan promoten, ben ik bewuster aan het omgaan met ‘eten’. Niet minder of meer eten maar ‘anders’. Experimenteren met lekkere recepten, zelf tussendoortjes maken, meer geven om een goed ontbijt enz… Dit was dan ook hemels om te zien. Het gaf me weer nieuwe ideetjes. Gezond eten of ‘gezond snoepen’ is niet saai. Kleurrijk, dat wel.

 

3// Dit beeld is er eentje om nooit te vergeten. Dit is Lex, hij eet graag. Zie je dat? Hij is de meest dankbare persoon aan tafel wanneer je eten maakt. Hij lust bijna alles maar vooral vlees en crackers. Ik weet ook uit ervaring dat dit ooit bij Vince was. Ik schreef er toen een blogpost over. Ondertussen is zijn keuze al veranderd en is hij niet de meest makkelijk eter, al kan het erger. Voorlopig is het dus genieten van deze goede eter.

 

gezonde eetgewoonte - unicorns & fairytales

4// Deze foto is getrokken op een evenement van Nutricia, waar ik ook ambassadeur voor ben. Waarom wil ik deze foto onthouden… wel, omdat dit mij doet denken aan een hele leuke namiddag. De kinderen mochten naar een kinderboerderij en hij was zo aandachtig toen de gids vertelde over alle diertjes. Dat maakt mij zo ontzettend trots op hem. Dan zie ik mezelf heel erg in Vince (en Lex). Die leergierigheid, nieuwsgierigheid, respect dat hij toonde… Geweldig.

 

5// Ik geef toe, ik kook bijna nooit, tenzij manlief met de late shift staat of niet thuis is. Hij was laatst een week weg en ik heb eigenlijk best genoten van de tijd alleen met mijn kids. Ik leerde dat ik het eigenlijk allemaal best wel kon. Maar ik zou meer moeten leren relativeren. Ik ga dus nu op zoek naar eenvoudige lekkere en gezonde recepten wanneer ik moet koken. Bij Carolien vond ik zo’n makkelijk receptje. Ik vond het zalig lekker. Mijn kinderen vonden de smaak van pompoen en witloof minder goed denk ik. Toch ga ik het nog eens maken, het was heerlijk.

Je maakt het zo:  425g pompoenblokjes (warm gemaakt in de microgolf) mixen met 125 g halfvolle melk, een half groentebouillon blokje en gestoofd witloof (2 stronken). Je mixt alles glad en je mengsel om tussen de vellen lasagne te leggen is klaar . Nah…

 

 

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply