Unicorns & Fairytales
petit-beurre taart - unicorns & fairytales
Boeken dessert Food Koken met kinderen kookboeken My life

Verjaardagstraktatie: een petit beurre taart

Ik vond deze petit-beurre taart in een kookboek voor kinderen met een toepasselijke titel : “Mijn kind bakt graag”. Een dankbaar vervolg op de serie van Lannoo’s boeken ‘Mijn kind knutselt graag”. Laat die titels nou net op het lijf geschreven zijn van Vince. Mijn kind bakt én knutselt graag. Beiden boeken zijn dan uiteraard geen vreemden voor ons. Toen Vince wou trakteren op school besloten we dan ook meteen een leuk en makkelijk receptje uit te testen.

Verjaardagstraktatie

We maakten petit-beurre taart. Volgens het boekje een klassieker maar ik bak blijkbaar niet veel want ik had er nog niet van gehoord. Omdat het iets is dat niet in de oven moet staan, lekker en leuk is dacht ik: ideaal als traktatie voor een verjaardag. Nee, niet gezond… helaas. Wel lekker. Zondigen mag al eens denk ik. Wij doen dat niet zo heel veel, proberen toch wel wat te letten op gezond eten zonder overdrijven maar er mag af en toe wel eens wat ‘anders’ op tafel komen. Ik heb eigenlijk geluk dat Vince even erg kan genieten van fruit dan van een snoepje. Hij weet ook dat hij niet altijd een ‘ja’ krijgt op de vraag om een koekje maar wel dat hij altijd een fruitje mag komen vragen, tenzij het natuurlijk te laat is om nog te eten (voor bedtijd bvb). Bovendien een erg leuke activiteit samen met je kind.

lees ook: DIY: woodland traktatie eerste verjaardag

petit-beurre taart - unicorns & fairytales

 

Samen bakken

Het plezier dat we hadden toen we  samen die petit-beurre taart maakten is onbeschrijflijk. Wel, daarvoor doe je het al in de eerste plaats. Dat is misschien nog leuker dan het opeten zelf en nét iets minder leuk dan de lepel aflikken. Uiteraard kon Vince dat niet weerstaan en dat moet ook niet. Dat zijn herinneringen die ik zelf ook heb aan mijn kindertijd. De lepel aflikken na het maken van pudding (typ ik met een zeer brede glimlach). Nou, dat is nét wat het boekje wil bereiken: met eenvoudige receptjes de band tussen kinderen en ouders versterken door het samen bakken en uiteraard lekkers op tafel toveren.

lees ook: 5 lekkere traktaties met peperkoek

petit-beurre taart - unicorns & fairytales

Petit-beurre taart

We gingen dus voor de petit-beurre taart. Eenvoudig en lekker maar wel zwaar. Wij maakten in twee schotels deze petit-beurretaart voor de kleuterklas van Vince. Nu ik weet hoe het moet zijn er wss nog meer nominaties mogelijk. Maar omdat er een grote vraag naar was wil ik het recept met jullie delen.

lees ook: Minions traktatie

 

Dit heb je nodig: 

 • 210g petit-beurre koekjes natuurlijk (zeker minimum 30)
 • 200 ml melk en 15g cacaopoeder om chocolade melk te maken
 • 40g chocolade om te smelten
 • 100g boter
 • 100g bloemsuiker

 

Zo maak je het: 

Je maakt een crème voor op de laagjes koekjes te smeren door de boter te mengen met de bloem en ook met de chocolade. Ik riep de hulp in van een mixer. Zo krijg je crème au beurre. De melk en cacao mengje om chocolademelk te krijgen. Je dept de koekjes eerst in de chocolademelk om ze vervolgens naast elkaar in een schotel te leggen. Na een laag koekjes bestrijk je het met een laagje crème. Zo begin je opnieuw aan je laag koekjes en je stopt na een laag of 5… Je maakt ze zo hoog als je wil maar denk eraan dat je erin moet kunnen bijten hahaha. Geniet van de petit-beurre taart!

petit-beurre taart - unicorns & fairytales

De kinderen in de klas en de juf vonden het alvast lekker (maar wel zwaar) en ‘s avonds brachten we de rest nog naar oma en opa. Uiteraard heb ik ook geproefd en het is de moeite!

lees ook: 3 lekkere (eenvoudige) traktaties met brownies !

Het leuke receptenboek

Dit is het leuke receptenboek waar de petit-beurre taart instaat, samen met nog allemaal heel makkelijke kidsproof recepten. Gemaakt door Helena Welvaert, met tekeningen van Emma Thyssen en uitgegeven bij Lannoo. .

[bol_product_links block_id=”bol_5dba71a012168_selected-products” products=”9200000085145095″ name=”mijn kind bakt graag” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 


XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

30 Comments

 • Reply
  Casteele Caroline
  29 april 2018 at 07:10

  Mijn lieve zus Stephanie Casteele heeft 3 schatten van kindjes (Helena , Andreas en Rosalie – 6 jaar, 5 jaar en 3,5 jaar). Ze houden enorm van bakken (ikzelf ook) , maar nu m’n zusje voor enkele maanden “out” is wegens operatie zal tante met veel liefde die taak van haar overnemen. Duimen dus!

 • Reply
  Kizzy Van Velthoven
  29 april 2018 at 07:42

  Lijkt me superleuk om te bakken met mijn boys!!

 • Reply
  elisabeth maria martina
  29 april 2018 at 07:52

  kleindochter lise bakt ook heel erg graag

 • Reply
  Betti scheringa
  29 april 2018 at 08:04

  Dochters en ik houden van bakken dus dit zou super zijn
  Helemaal op oog met verjaardagen ook komendr tijd
  In mei beide dochters jarig en mn moeder en in juni ik zelf en in vakantie en vrije dagen bakken wij ook graag lekkers

 • Reply
  Lindsey Roosen
  29 april 2018 at 08:30

  Wat een leuke winactie! Ik bak ook heel graag met mijn kids zij vinden het echt geweldig om te doen! Denk dat zij super blij zouden worden van een eigen receptenboek!

 • Reply
  Jacoline
  29 april 2018 at 08:34

  Graag voor mijn dochters. Eten opeten geeft wel eens problemen maar zelf maken gaat supergoed (al eten ze het niet op maar tijdens het maken proeven we wel). Dus nieuwe ideeën /inspiratie is welkom. Ook leuk om samen in de keuken te staan ( quality time). Daar genieten we allemaal van.

 • Reply
  An
  29 april 2018 at 10:46

  Ik bak zelf heel graag en Warre wil dan ook vaak helpen. Lijkt me super als hij nu zijn eigen bakboek heeft.

 • Reply
  Joyce van Dorp
  29 april 2018 at 11:19

  Met 2 dochtertjes die van lekker eten houden, lijkt mij dit boek erg leuk! 😄☺️ Ik loot graag mee

 • Reply
  Eva
  29 april 2018 at 11:39

  Sinds Cas naar school gaat probeer ik elke woensdag samen met hem te bakken, een leuke traditie voor beide. Ik grijp steeds terug naar dezelfde dingen dus een boek op zijn maat lijkt ideaal!

 • Reply
  Anna
  29 april 2018 at 13:53

  Super om zelf mee aan de slag te gaan

  Facebook: An Na

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  29 april 2018 at 15:51

  Herkenbaar om te zien, altijd leuk om samen te bakken.
  Ik doe graag mee en volg je ook op Instagram, heb de actie gedeeld op Facebook.

 • Reply
  Nele Vdb
  29 april 2018 at 20:54

  Wat een leuk boekje! Mijn zoontje en ik bakken nog niet zo veel samen dus kan wel wat inspiratie gebruiken.

 • Reply
  Lien
  29 april 2018 at 21:18

  Gezien Jim een koemelkeiwitallergie heeft bak ik wss meer zelf dan de gemiddelde ouder. Met zijn 3e verjaardag hadden we zelfs een gans buffet aan koemelkvrije dessertjes. Jim helpt uiteraard super graag om deze klaar te maken (en te proeven), dus ben super benieuwd naar dit boek.

 • Reply
  Barbara Huizenga
  30 april 2018 at 09:48

  Jaaaaa leuk! Flinn en Liv hier bakken heel graag dus superleuk, we doen graag mee!

 • Reply
  Kate buvens
  30 april 2018 at 22:39

  Lang geleden dat ik nog iets samen heb gebakken met mijn dochtertjes, misschien geeft dit boek wat nieuwe inspiratie om er terug aan te beginnen, op een regenachtige feestdag bv. …. dat hebben we al mee 🙂

 • Reply
  steve A
  1 mei 2018 at 01:15

  wow !!! liked & shared en leuk om te doen met mijn dochters tijdens regenachtige dagen 😉

 • Reply
  steph M
  1 mei 2018 at 01:37

  super (y) like & share om de lekkerste receptjes te maken , samen met mijn lieve kindjes (y)

 • Reply
  NAN DD
  1 mei 2018 at 02:12

  top 🙂 met veel plezier kans gewaagd om veel lekkers te maken samen met de kleinkinderen

 • Reply
  Marthe
  1 mei 2018 at 09:13

  Ik heb zelf leuke herinneringen aan het maken van petit beurre taart bij mijn oma… en dan versieren met Smarties!! Zalig om als kind te doen! Wil ik ook graag meegeven aan mijn jongens. Meer inspiratie is dus steeds welkom!

 • Reply
  Katrien Adams
  1 mei 2018 at 14:51

  Onze kinderen helpen écht graag bij ons in de keuken met koken en bakken. Dus leuke recepten zijn altijd welkom.

 • Reply
  Stef Nagels
  1 mei 2018 at 17:00

  Dit boek zien ze hier ook wel zitten! 😀

 • Reply
  jacqueline van tilborg
  1 mei 2018 at 17:07

  heb een kleindochter die heel graag helpt met koken; nu zal ik haar helpen als zij gaat bakken

 • Reply
  cobi van Braak
  1 mei 2018 at 17:15

  Mijn jongens helpen heel graag in de keuken. Voor hen zou dit boek echt geweldig zijn

 • Reply
  De vleeschauwer ellemieke
  1 mei 2018 at 19:51

  Ik zou dit heel graag winnen om samen met de zoontjes te bakken. Eentje wil graag bakker worden, wie weet is dit de aanzet… Duimen maar!

 • Reply
  Liesbeth
  2 mei 2018 at 19:52

  Lekker recept! En samen bakken is altijd leuk! Ik doe mee!

 • Reply
  Niels
  3 mei 2018 at 16:57

  Omdat ik zelf graag bak. Zou ideaal zijn om het zo aan te leren.

 • Reply
  Cindy
  3 mei 2018 at 17:46

  Ik heb al zoveel kookboeken. Ik ga passen voor deze win actie, MAAR mijn keuken ziet er anders uit hoor als ik met kids heb gebakken😂

 • Reply
  Nelly
  3 mei 2018 at 21:26

  Hier maak ik mijn nichtje heel blij mee.

 • Reply
  Anneke Meuris
  4 mei 2018 at 09:42

  Leuke winactie! Mijn zoontje helpt heel graag mee in de keuken ook maken we samen dikwijls koekjes en dat vind hij fantastisch! Het zou heel tof zijn om dit boek te winnen 😄.

 • Reply
  Linda Smeets
  4 mei 2018 at 13:07

  Wat leuk! Ik doe graag mee daar onze dochter dol is op helpen in de keuken. Echter zijn het altijd wat moeilijke recepten. Dit boekt lijkt mij een handig naslagwerk om ons dochtertje om te toveren tot een ware ‘bakprinses’ . PS: proeven doet ze ook graag! 😉

Leave a Reply