Unicorns & Fairytales
tijdschriften voor peuters en kleuters - unicorns & fairytales
Baby & peuter Baby musthaves Boeken cadeautips Leesboeken Ontwikkeling Prentenboeken speelgoed voor kinderen van 1 jaar Zoekboeken & aanwijsboeken

Leuke tijdschriften voor peuters en kleuters

Ik ben zelf dol op tijdschriften. Elke keer iets anders om te lezen, je kan het overal makkelijk wegsteken en gewoon… ik kan het moeilijk uitleggen maar ik hou ervan. Educatieve tijdschriften, ontspannende exemplaren en roddelversies. Flow, Ouders Van Nu, VTWonen, … Maar wist je dat er ook tijdschriften voor peuters en kleuters bestaan? Ideaal omdat er elke maand een nieuwe van is. Lekker veel afwisseling.

Tijdschrift voor peuters

Er bestaan dus degelijk tijdschriften voor peuters en kleuters en ik leerde hen kennen tijdens de boekenbeurs. Het tijdschrift voor peuters waarop wij een abonnement (voor Lex) hebben is Pippo, uitgegeven door één van mijn absolute favoriete uitgeverijen Clavis. Het is een tijdschriftje voor kindjes van 0 tot 3 jaar. Het boekje is onderverdeeld in verschillende tabblaadjes (handig voor kleine vingertjes) en er hoort ook een leuke pippo-brief bij die je kan vinden op Pippo.nl  Daar vind je ook leuke filmpjes kleurplaten, foto’s en zelfs dagritmekaarten met Pippo op zodat de kinderen het aapje herkennen. Dat kan hen helpen de dag beter te begrijpen. Zeker in de kleuterschool werken ze met dagritmekaarten.

tijdschriften voor peuters en kleuters - unicorns & fairytales

tijdschriften voor peuters en kleuters - unicorns & fairytales

In het boekje kan je een verhaaltje van Pippo vinden (met getrokken foto’s), plaatjes en woordjes die ze moeten bij elkaar zoeken, een verhaaltje met opdrachten van Beertje Bruin, een speelverhaaltje waarbij de kinderen iets moeten doen, de avonturen van Max en een zoekplaat. Erg leuk voor leergierige kindjes en kindjes die graag voorgelezen worden en in boekjes kijken. Ook leuk voor mama’s en papa’s (en grootouders…) die graag samen lezen.

lees ook: lezen met kleine kinderen en ons avondritueel

tijdschriften voor peuters en kleuters - unicorns & fairytales

Tijdschrift voor kleuters

tijdschriften voor peuters en kleuters - unicorns & fairytales

Ook van Clavis heb je Pompoen, voor lezertjes vanaf 3 jaar. Eigenlijk de opvolger van Pippo. Daarop hebben wij een abonnement voor Vince. Het begint altijd met een leuk verhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.

tijdschriften voor peuters en kleuters - unicorns & fairytales

Hij is erg gefascineerd door de zoekplaten die erin staan. Ook het verhaaltje is leuk. Erg fijn om voor te lezen voor het slapengaan en de opdrachten die in het boekje staan kan je eender wanneer doen. Maandelijks komt er een nieuw tijdschrift uit. Toen ik voor de eerste keer Pompoen voorstelde aan Vince wou hij het boekje mee in zijn bed nemen om te lezen voor het slapen gaan. Ik wou eerst weigeren, maar ik dacht… ik vind dat eigenlijk geen slecht idee. Vooral ‘s morgens als zijn schaap, zijn slaapwekker, nog niet wakker is zou het handig zijn moest hij nog wat plezier beleven aan lezen en mama en papa die heilige slaapmomentjes (die we oh zo weinig hebben) gunnen. Ik deed dat vroeger ook, nog wat lezen in mijn bed. Maar goed, Vince mocht zijn tijdschrift mee in bed nemen. Ik ging na een half uurtje zien en het boekje zat netjes in het boekenrekje naast zijn bed en hij lag vredig te slapen. Yes! Missie geslaagd.

tijdschriften voor peuters en kleuters - unicorns & fairytales

Waarom ik fan ben van deze tijdschriften voor peuters en kleuters

Ik ben sowieso al grote fan van boeken. Ik denk dat dit ondertussen al duidelijk is. Zelf kan ik al een bibliotheek beginnen denk ik. Boekentips kan je trouwens altijd vinden hier op de blog onder de categorie ‘boeken’. Je kan niet jong genoeg beginnen met boekjes vind ik. Deze tijdschriften voor peuters en kleuters hebben als voordeel dat ze elke maand een ander thema hebben met dezelfde vriendjes die terugkomen. Anders maar toch een beetje hetzelfde. Peuters en kleuters houden van die herkenning. Herhaling is ook zeer belangrijk en geeft ze een houvast. Rituelen, zoals elke avond hetzelfde patroon, geeft ze een gevoel van veiligheid. Op de duur gaan de kinderen de vriendjes in de boekjes herkennen en kan je met hen praten over wat ze meemaken. Goed voor de taalontwikkeling. De oefeningen die erin staan zijn leuk, leerrijk en de Pippo-brieven zijn een toffe aanvulling. Er staan knutseltips en doetips in. Ik ben erg blij met mijn abonnementjes en ik hoop dat de kinderen er elke maand naar gaan uitkijken!

tijdschriften voor peuters en kleuters - unicorns & fairytales

Kennen jullie Pippo en Pompoen? Wat vinden jullie van tijdschriften voor peuters en kleuters? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply