Unicorns & Fairytales
Diary moederschap Personal

As we speak #13

Het is véél te lang geleden. Weeral… Waar zijn we ondertussen mee bezig en wat houdt ons bezig? Heel veel want mijn hoofd zit vol (en onze dagen vaak ook) Dus, voor wie nieuwsgierig is, lees gewoon even mee.

>>> Is druk bezig met…

Wel, eigenlijk met vele projecten. Uiteraard met mijn klas en de lessen. Daarnaast ben ik druk bezig met de blog. Ik ga voor dit jaar een aantal ambassadeurschappen aan en dat is natuurlijk superfijn. Het is altijd leuk dat merken vertrouwen hebben in je en dat je gevraagd wordt om met hen samen een leuk project op poten te zetten. Ik ga ze enkel aan als ik ook achter de merken sta en ik moet zeggen dat ze stuk voor stuk erg leuk zijn. Het pusht me ook op een bepaalde manier om dingen te doen die ik misschien anders niet zou doen. Klinkt raar maar zo is het wel. Tegelijkertijd leer ik leuke dingen kennen die ik met de buitenwereld kan delen (als ik er zelf tevreden over ben natuurlijk) Hou de blog maar in de gaten…

 

>>> Is trots op

Mijn kinderen. Ze worden verdikke groot maar oh wat zijn ze schatjes. Ik krijg vaak te horen dat Lex en Vince lieve kinderen zijn en dat maakt me zo blij. Uiteraard kunnen ze wel eens stout doen hoor. Zeker weten. Tegenwoordig krijgt Vince ook meer en meer zo van die woedeaanvallen als er iets niet goed gaat. Het zijn pittige kinderen. Maar we hameren enorm om beleefd zijn, vriendelijk zijn en iemand helpen. Ach ja, niemand zei dat het ouderschap simpel ging zijn hé.

lees ook: etiquette voor kinderen? Ik vind het wél belangrijk

woedeaanvallen bij kleuters - unicorns & fairytales

Ik ben eigenlijk ook kei trots op het feit dat ik lesbrieven heb mogen maken voor 4 leuke educatieve boekjes. Binnenkort gaan ze online komen en dan krijgen jullie ze als eersten te zien (en er gaat ook weer iets te winnen zijn…)

 

>>Kijkt uit naar

Ik kijk uit naar vele dingen. Ik heb altijd wel iets voor ogen. Plannen, doelen… We gaan binnenkort leuke uitstapjes doen met ons gezin en daar kijk ik wel heel erg naar uit. Vooral het overnachten in de Beekse Bergen lijkt me erg fijn. Ook gaan we naar Center Parks en staan er nog leuke events gepland.

Lex wil al vertrekken en legt zich goed in onze koffer. Bedankt Hedgren!

 

Ik kijk ook enorm uit naar warmer weer. Dat we weer leuke jurkjes kunnen aantrekken, buiten kunnen zitten en dat onze jongens sandalen kunnen aantrekken. Oh, ik ben zo klaar met al die laagjes kledij aantrekken en regen. Kom op lenteweer!!!

 

>> Kijkt

Tegenwoordig heb ik niet zo heel veel tijd om televisie te zien omdat ik het vrij druk heb met mijn werk: onderwijs en bloggen en deze periode is gewoon héél druk. Maar goed… wij kijken meestal ‘s avonds tv wanneer de kinderen in bed liggen en wanneer ik nog een blogje gemaakt heb.

We kijken momenteel naar een aantal series op tv en netflix. We zijn bezig aan TIMELESS . Erg leuke ontspannende serie. Mijn vriend vindt het goed maar heeft al beter gezien en ik ben natuurlijk helemaal fan. Het gaat over een groep die steeds weer naar andere tijden uit de geschiedenis reizen om daar te voorkomen dat iemand het heden kan veranderen. Ik ben ook DYNASTY aan het zien op Netflix. Echt iets voor mij. Ik herkende de titel maar ik dacht dat het zo’n serie van vroeger ging zijn. Maar dit is in een leuk modern jasje gestoken, vol met intriges en hier en daar humor. Like it.

>> Leest

Momenteel heb ik de boeken van Hygge en Lykke net uitgelezen (de Deense manier van leven en geluk hebben) waarover later meer. Ik ben begonnen in het boek ‘Moederband’. Het boek sprak me aan vanwege de titel uiteraard. Het is een verhaal dat zich afspeelt in Spanje (omgeving Girona) vanaf 17 juli 1936 tot 1 april 1939 tijdens de Spaanse Burgeroorlog.De Tweede Spaanse Republiek onder leiding van president Manuel Azaña werd omver geworpen door een groep rechtse generaals, omdat ze het niet eens waren met het linkse beleid van de republikeinen. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. Luc vindt een foto dat hem terug doet denken aan vroeger en hij heeft vage herinneringen van zijn moeder die om het leven kwam tijdens een schietpartij. Hij werd nadien opgevangen door een vriendin van zijn moeder die met haar vader en zoon Dani in het huisje op de foto woonde. Dani is Lucs grote held, zijn beschermer en hij droomt er van de droom van Dani mee te zullen beleven. Dani is van school afgegaan en werkt. Hij wil een eethuis openen voor zijn moeder, zodat ze niet meer hoeft te sloven en niet meer het doelwit is van de administrateur van Sabater. Als langzaam de onschuld van de jongen verdwijnt en hij steeds meer ontdekt over het verleden, beseft hij hoe de wereld echt in elkaar steekt. Mevrouw Stendhal stuurt hem naar een internaat, maar na een paar jaar loopt hij weg.  Maar de hele waarheid ontdekt hij pas na het vinden van de foto…

Indien dit boek jou aanspreekt geef je me maar een seintje, dan stuur ik het graag naar je op…Het is zo’n boek dat ik wil doorgeven.

>> Dit moet er gewoon gebeuren

Onze bovenverdieping staat momenteel vol met dozen en rommel. Ik moet echt dringend sorteren, weggooien of weggeven (of verkopen) en wat kasten kopen. Momenteel zijn onze twee ‘bureaukamers’ boven en een ruimte waar alle leidingen klaarliggen om een extra badkamer te maken en een toiletruimte. Maar die laatste twee zijn nu dus nog ruwbouw. Dringend tijd om eens te zien wat we daarboven kunnen doen. Ook de garage zou onder handen genomen moeten worden… zucht.

 

>> Nieuwe spulletjes

Ik ben zo blij wanneer ik nog eens budget heb voor nieuwe spulletjes in de slaapkamer en in de keuken enz… Onze slaapkamer moet ook wat verder aangekleed worden en er zijn nog genoeg plekjes. Mijn vriend wordt gek van mij. Elke maand verandert er wel iets. (nou ja of elke week)

We hebben ook een nieuwe matras kunnen uittesten want het was dringend nodig. De Emma Matras! Hij kwam ook als beste uit het onderzoek van Test Aankoop.  Ik zag die al enkele keren voorbij komen op het wereldwijde web en was toch heel nieuwsgierig. Het is een koudschuim matras die de vormen aanneemt van je lichaam. Een collega van me was nét verhuisd en heeft hem van mij gekregen. Ik vroeg haar wat ze ervan vond en ze stuurde me het volgende: “in het begin hadden Dave en ik er wat schrik voor. Wij hadden allebei een zachtere matras en deze oogt op het eerste zicht ook redelijk hard. Het was in het begin wat wennen, Dave had wat last van zijn rug. Maar naarmate de tijd vorderde, sliepen we beter en beter en verdwenen de rugklachten. Ondertussen slapen we zalig (sorry!) in het bed. Als we er ‘s avond inkruipen is de matras redelijk hard, maar je merkt echt dat de matras de vorm van je lichaam aanneemt.”

Ze zegt sorry omdat ik al 15 maanden onderbroken slaap door Lex. Het leuke is dat ze ook naar mij kwam en zei dat haar mama ook die matras had gekocht! Ze zijn er dus heel tevreden over. Ik kijk al uit naar de kindermatras die wij van hen hebben gekregen en die ik ga gebruiken als leesbedje (in de leeshoek) in Vince zijn kamer en als er een kindje komt logeren kan dat ook wel handig zijn…

Waar zijn jullie momenteel mee bezig? En wie wil graag het boek Moederband lezen? Dan stuur ik het graag naar je op. 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Laura Van de Vliet
  27 april 2018 at 09:53

  Dag Nathalie, klinkt als een erg goed boek 😊 ben momenteel met zwangerschapsverlof en op zoek naar boeken en series 😉
  Opruimen zou ik ook wel moeten doen …

  Veel succes met al je projectjes!
  Laura

Leave a Reply