Unicorns & Fairytales
bescherming tegen zon - unicorns & fairytales
Gezondheid / Health kids musthaves moederschap Musthaves

Zo leert jouw kind zich beschermen tegen de zon

De zomer staat voor de deur (en is eigenlijk al een beetje voorbijgekomen de laatste dagen). We vertoeven meer en meer buiten en staan soms niet echt stil bij de gevolgen van de zon. Kinderen al helemaal niet. Wij zijn er verantwoordelijk voor. Toch kunnen we onze kinderen bewust maken om zich te beschermen tegen de zon en dat doen wij bijvoorbeeld met de zonnepop van Nivea.

Bescherming tegen zon

Bescherming tegen zon is heel belangrijk, voor iedereen maar nog vooral voor kinderen. Kleine kinderen zijn afhankelijk van ons dus moeten wij de verantwoordelijkheid nemen om hen voldoende in te smeren. Steeds met een hoge factor en kleine kinderen al helemaal uit de zon te houden. Wanneer ze een beetje groter worden kunnen ze zichzelf al insmeren. Om kinderen en kleuters bewust te maken van de gevaren van de zon heeft Nivea iets subliems op de mark gebracht. Ze ontwikkelden de zonnepop.

bescherming tegen zon - unicorns & fairytalesZonnepop van Nivea

Dé ideale manier om Vince duidelijk te maken waarom we moeten smeren. We vertelden hem al dat dit is om zich te beschermen tegen de zon omdat hij anders gaat verbranden, maar kleuters beseffen toch nog niet zo goed wat we nu bedoelen denk ik. Als ze het kunnen zien, dan begrijpen ze het al veel beter. Daarom deze zonnepop van Nivea. Wat een uitvinding! Helemaal geweldig. Wanneer de pop in de zon komt kleurt ze rood. Dat is dé waarschuwing! Smeren! We moeten smeren! Wanneer we de pop insmeren trekt het rood weer weg en is ze beschermt. Wordt ze weer rood dan is het tijd om opnieuw te smeren. Op de moment dat we de pop aankregen was Yason er ook. Samen ontdekten ze wat er met de pop gebeurde toen ze niet ingesmeerd was. Samen smeerden ze de pop in en het rood verdween.

Je kan de zonnepop verkrijgen o.a. in het Kruidvat!

 

bescherming tegen zon - unicorns & fairytales

bescherming tegen zon - unicorns & fairytales

bescherming tegen zon - unicorns & fairytales

Samen smeren

Hét belangrijkte is natuurlijk dat je het goede voorbeeld geeft. Wordt het een mooie zonnige dag? Dan smeren we ons ‘s morgens samen in. Vince vindt het leuk zichzelf in te smeren en doet dit eigenlijk al best goed. Natuurlijk ga ik er nog eens extra over. Maar goed, ook wij moeten ons beschermen dus ik doe gewoon lekker mee.

bescherming tegen zon - unicorns & fairytales

bescherming tegen zon - unicorns & fairytales

bescherming tegen zon - unicorns & fairytales

Tips om je kind te beschermen tegen de zon

Smeren is niet het enige dat je kan doen om je kind te beschermen. Er zijn nog vele andere belangrijke zaken…

✹ een zonnebril opzetten met anti-UV-glazen
✹ een hoofddeksel met een brede rand
✹ een t-shirt aandoen met mouwen
✹ UV-werende kledij aandoen
✹ smeren met een zonneproduct met hoge bescherming
✹ iedere twee uur opnieuw smeren
✹ voldoende drinken
✹ tussen 11uur en 16uur uit de zon blijven
✹ een UV-tentje voor kinderen of baby’s halen
✹ een paraplu zetten
✹ je baby zéker niet in de zon zetten
✹ na het zwemmen nog eens smeren, ook al is hij waterproof
✹ vergeet de oren niet!

 

Lees ook

5 tips tijdens zonnig weer

onze tuin kidsproof maken

bescherm je peuter tegen de zon

zwanger tijdens de zomer

 

[bol_product_links block_id=”bol_593674d7943b0_selected-products” products=”9200000055620061,9200000005032772,9200000005032780,9200000005032910″ name=”niveau zonnemelk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”700″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Smeren jullie altijd goed? Hebben jullie bescherming tegen zon? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply