Unicorns & Fairytales
Hoe je peuter beschermen tegen de zon
Gezondheid / Health moederschap Ontwikkeling Webshoptips

Bescherm je peuter tegen de zon | UV-fashions

Iedereen weet het en iedereen probeert het zeker te doen: bescherm je peuter tegen de zon. Er bestaan talloze hulpmiddelen.

Bescherm je peuter tegen de zon

UVA en UVB stralen zijn elektromagnetische stralen van de zon, die voor het menselijke oog niet zichtbaar zijn. De UVB- stralen zijn energierijk/sterk, maar dringen alleen tot de bovenhuid binnen. Ze maken het belangrijke vitamine-D aan. De gevaarlijkere UVA-stralen hebben minder energie, maar dringen dieper tot in de huid. Allebei de stralingstypen kunnen zonnebrand en kanker in de huidcellen veroorzaken. UVA-stralen zijn ook verantwoordelijk voor de zon veroorzaakte huidveroudering en het wekken van allergieën. De UV-stralings belasting is door het reflecteren van het water en strand nog hoger. De UPF van UV-werende kleding geeft aan hoeveel van de UV-straling wordt tegengehouden.

(bron: UV-fashions)

De oplossing 

UVfashion - Unicorns & fairytales

1. Smeren, smeren en nog eens smeren is zeker al een oplossing.  Ik moet toegeven dat ik soms te weinig smeer bij mezelf. Maar toch is het enorm belangrijk, ook naar later toe. Verzorg je huid! Voor kinderen gebruik je best een zo hoog mogelijke factor.

2. Draag UV werende kledij. UV bescherming bij kleding word bereikt door het dicht op elkaar weven van het textiel en niet door een chemische proces. Hoe hoog deze bescherming is, is afhankelijk van het weeftype en -dichtheid. In principe geldt: hoe dichter geweeft, hoe beter. Ze hebben tegenwoordig echt leuke kindersetjes en ook voor volwassenen bestaat er UV werende kledij.

3. Hoedjes: voor kinderen onder de 10 jaar toch zeker belangrijk! Hun huid en pigment is nog niet voldoende ontwikkeld om tegen de straling van de zon te kunnen. Ik zet Vince altijd een hoedje op in de zon en probeer zo veel mogelijk in de schaduw te zitten met hem.

4. Zonnebrillen: de UV werende zonnebrillen filteren de straling zodanig dat de ogen voldoende beschermd zijn. Even oefenen met je baby om hem op te houden! Oudere kinderen vinden het waarschijnlijk “cool”. Je hebt ook brillen met een rekker zodat die goed op blijft zitten.

5. Zonnetentjes: toen we op vakantie gingen naar Frankrijk was er ook nog een baby van 6 maanden bij. Door middel van een UV werend tentje kon hij toch lekker bij ons aan het zwembad liggen en spelen in een veilige omgeving.

UV-fashions 

UV-fashions is een Nederlandse webshop waar ze allerlei UV werende spullen verkopen voor baby’s, kinderen en volwassenen. Het gaat van hoedjes tot schoenen en accessoires. Zeker de moeite om een kijkje te nemen. Wanneer je nog van plan bent om op vakantie te gaan, check dan zeker of je bovenstaande spullen bij hebt. Er staan nu nog vele dingen in de sales. Ik ga alvast een kijkje nemen voor een shirt, schoentjes en een hoedje. De rest heb ik al.

bescherm je peuter tegen de zon - Unicorns & fairytales

 

Hoe beschermen jullie jezelf en je kinderen tegen de zon? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply