Unicorns & Fairytales
openluchtspeeltuinen in Antwerpen - unicorns & fairytales
Op stap uitstappen uitstappen in openlucht

Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Buiten spelen is supergezond en als er dan nog eens leuke buitenspeeltuinen zijn in de buurt kan je je kinderen niet meer tegenhouden. Sommigen mét terras waar je met je gezin en vrienden iets kunnen drinken, anderen zonder. Niemand houd je echter tegen om je eigen picknick mee te nemen. Er zijn ook een heleboel natuurspeeltuinen, wat echt dé max is. Een klein overzichtje van leuke buitenspeeltuinen in Antwerpen.

Openluchtspeeltuinen in Antwerpen 

De leukste buitenspeeltuinen in Antwerpen krijgen hier een plekje. Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik dat er zoveel openluchtspeeltuinen in Antwerpen zijn. Zoveel meer dan je denkt. Onderaan dit artikel vind je links om alle speelterreinen, natuurspeeltuinen en skate mogelijkheden te zoeken. En niet schrikken, het zijn er immens veel. Jouw staycation kan dus gerust aangevuld worden met het afvinken van speeltuinen. 

Park van Schoten  – Riddershoeve

E9C23246 A239 4253 93AB 428073F32ECD 768x1024 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Deze openluchtspeeltuin is heel leuk, met speeltoestellen, een inclusiespeeltuig, grote schuifaf en meer. Er staan enkele picknicktafels en je kan er naar de geitjes gaan kijken. Net naast deze speeltuin is er De Ridderhoeve, waar je een gezellig terras hebt, ook met een stuk strand met kleine speeltoestellen. Ideaal voor de kleinsten. 

Park van Brasschaat

C9F79023 4FCE 4AF4 A0A0 71834BC7B0E7 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Een grote natuurspeeltuin met houten speeltoestellen en ook weer diertjes. Deze openluchtspeeltuin in Antwerpen bevindt zich aan het begin van het park en is leuk voor groot en klein. Hier heb je wel geen drink -en eetgelegenheden maar je hebt er de Bredabaan vlak naast. 

Park van Merksem 

contentimage banner - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Ook hier heb je een leuke natuurspeeltuin. Het bevindt zich vlak bij een zwembad en heel dicht erbij vind je ook Gritje Kockx, de beste ijsjes van heel Antwerpen. 

Luchtbal 

Fort van Merksem

https%3A%2F%2Fstatic.gva.be%2FAssets%2FImages Upload%2F2017%2F06%2F21%2FBV6A4620 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

@Koen Dhollander

Het speelterrein in het Fort van Merksem is vernieuwd. De speeltuin is geïntegreerd in de omgeving van het dierenparkje en staat in het teken van het ‘fort’, om zo de geschiedenis van de plek op een kindvriendelijke manier in de verf te zetten. Ideaal voor de kinderen en de ouders, geniet tevens van de mooie natuur!

Nachtegalenpark (Wilrijk)

Nachtegalenpark speeltuin adventure - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Deze speeltuin ligt aan De Melkerij, in het Nachtegalenpark. Ideaal om te komen spelen met groot en klein. Het is een grote speeltuin, met een grote brasserie eraan. Zowel voor grote als kleine kinderen zijn er vele speelmogelijkheden.

Park Spoor Noord (Antwerpen)

c9e72f2362937313741d82bc00e3f971 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

In Park Spoor Noord is er zowel een buitenspeeltuin als skateplein, fonteinen en Bar Noord. Ook zijn er vele picknickplekken. 

Melkerij Peerdsbos (Brasschaat)

Peerdsbos 3 1030x687 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Ten midden in het Peerdsbos ligt de Melkerij. Zowel een buitenspeeltuin voor de kleinsten, als voor de grootsten, met een heel groot houten speeltuig. Je hebt de keuze uit picknickplekken of het terras van de Brasserie. 

Zilvermeer Mol  

1595845952758 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Het recreatiedomein Zilvermeer is heel leuk om een dagje te vertoeven. Zowel op het strand als in de speeltuinen en de randattracties die je er kunt doen. 

Distelhoek (Merksem)

61d5908497d5482178ef09f3a33f4e9c - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Achter de hoek van mijn ouders is de Distelhoek, ook een leuke openluchtspeeltuin in Antwerpen, Merksem. Je vindt er houten speeltuigen, water, een park, basketbalveldje en petanquebaan. Ideaal voor groot en klein om een ontspannen dagje te hebben. Er is ook een Brasserie aan.

De Schorre (Boom)

DC48CF90 0EDE 40B8 884C 7127DBB4A9B6 1F0FEA63 DCEA 48AB B10E F3F91A3B2BEA 768x1024 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

De Schorre in Boom is gewoon een heel leuke plek om een hele dag te vertoeven. Deze zomer organiseren ze nog Hartje Zomer, waar je naast spelen, wandelen, het Blotevoetenpad verkennen,  ook leuke workshops kunt volgen en er is ook een circus. Zeker de moeite om hier heen te gaan. Lees onze leuke dag in De Schorre. 

Boekenbergpark  (Borgerhout) en Te Boelaerpark (Borgerhout)

5c54de4f 3a4d 4742 9d18 2d26b153633c - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

5fc8735f b1ab 43ef aa3c 761141f0fdcd - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Dit zijn twee van de 193 speelterreinen in Antwerpen, ideaal om even met je kinderen te spelen. 

Rivierenhof (Deurne)

1595846371998 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

@Provincie Antwerpen

Naast een fijne openluchtspeeltuin is er nog vanalles te beleven in het Rivierenhof. Er zijn veel sportclubs en er is ook een kinderboerderij. Er worden hier veel activiteiten georganiseerd, zoals verteldagen, loopwedstrijden, etc… 

In deze brochure vind je alle evenementen

Den Deugniet (Ekeren)

image00008 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Naast een mega grote binnenspeeltuin is er aan de Deugniet ook een grote buitenspeeltuin met terras aan. Bij mooi weer is het ook heerlijk ontspannen op het zonnige terras met een lekker fris drankje, smullen van een snack of de tijd nemen voor een fantastisch zomers gerecht à la minute klaargemaakt.
Er is een gigantische zandbak met zijn vele klimtorens, hangbruggen, survival parcours, kabelbaan, mega schommels, onder de grond in een doolhof van tunnels of hoog erboven in de 16 meter hoge uitkijktoren!
Forten bouwen met de werkkranen, salto’s op de trampoline of hard crossen met de trikes.

Kinderboerderij Mikerf (Brasschaat)

Naast de diertjes bezoeken kan je hier ook in de kleine, maar fijne natuurspeeltuin spelen. Je kan er genieten van een hapje en drankje en ook van een ijsje. 

De Bosrust (Essen)

95ED23FD 1FBC 47C9 B773 216CEE1F0A6C 768x1024 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Deze grote en leuke buitenspeeltuin in Antwerpen, in Essen, ligt ook naast een doolhof maïsveld. Hier kan je erg leuk spelen en ook lekker eten. Ze hebben ook een speelzolder! Je kan hier over onze uitstap naar De Bosrust lezen

Speeltuin Bremweide (Deurne)

a5549c91 77b0 4d71 9e08 238825a704f4 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

De Bremweide aan het Bosuilstadion vormt een groen eiland van 30 hectare in een stadsomgeving, met grote gazons en groepjes bos. Kinderen kunnen zich hier volledig uitleven op de avontuurlijke speeltuin.

Park Groot Schijn 

949a11c8aab90430fadaadff8f903cc3 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

In Park Groot Schijn is er een leuk speelbos. Daar kan je spelen onder de schaduw van de bomen. Centraal in het bos ligt ook een houten verhoogd cirkelpad.

Hof Van Leysen 

1595843212151 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn
Ervaringstuin in Hof van Leysen
 
De tuin in het Hof van Leysen stond bij velen ook bekend als blindentuin. De geur- en tasttuin voor blinden en slechtzienden wordt sinds 2016 door vrijwilligers uitgebouwd tot een geurende, eetbare samentuin. Je kan dit project ook online bewonderen op facebook.

De samentuin is een onderdeel van de ervaringstuin, een speeltuin voor kinderen van alle leeftijden, met of zonder beperkingen! De speeltuin is zo opgevat dat kinderen met en zonder beperkingen er samenkunnen spelen. Een ervaringspad leidt bezoekers vanaf de straat onder andere over zand, fijn en grof grind, houtsnippers en een bruggetje doorheen de speeltuin naar de ingang van de plantentuin.

Veel speelterreinen in Antwerpen

Er zijn 193 speelterreinen en openluchtspeeltuinen in Antwerpen, waaronder 11 skateterreinen, verspreid over de stad en haar negen districten.. Van speelbossen, avontuurlijke speelnatuur tot klassieke speeltuinen. Er is voor ieder wat wils! 

Speelterreinen

Hier vind je een stadsplan met een overzicht van alle speelterreinen en speeltuintjes in Antwerpen. Zoom in en klik op een plek in jouw buurt voor meer info. 

Parken en natuurgebieden

Ben je specifiek op zoek naar een groene plek om te wandelen? Hier vind je een overzicht van alle parken en natuurgebieden in Antwerpen.

Speelnatuur

Heb je zin om in die natuur ook echt te kunnen spelen? Check dan het overzicht van natuurlijke speeltuinen en speelbossen.  

Nog meer leuks in Antwerpen

37FA3327 EC5E 4969 84AF 5388A1F7D3A6 CCB9861B F1DA 42A0 BA29 5A7E2D4D3596 768x1024 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

31 dingen om te doen in de Kempen met kinderen

17 leuke activiteiten om te doen in Brugge

Leuke activiteiten in Limburg met kinderen die je moet gedaan hebben

30+ leuke kinderactiviteiten in Koksijde en omstreken! #staycation

Leuke tips voor jouw staycation met kinderen!

20 zomeractiviteiten met je kids die geen geld kosten

Antwerpen Straalt

Een overzicht van leuke buitenspeeltuinen in Antwerpen en andere leuke activiteiten kan je op de website van Antwerpen Straalt vinden. 

Pin it 

Vind je dit artikel over de leukste openluchtspeeltuinen in Antwerpen leuk? Pin het dan please. 

20x originele 7 2 683x1024 - Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

Heb je nog een leuke buitenspeeltuin die aan dit lijstje toegevoegd kan worden? Laat het mij dan zeker weten. Zo verzamelen we samen de leukste openluchtspeeltuinen in Antwerpen. 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply