Unicorns & Fairytales
op vakantie zonder kinderen - unicorns & fairytales
My life Op stap op vakantie

Met zijn tweetjes naar Santorini zonder de kinderen

Op het moment dat deze blogpost online zal komen zitten we al enkele dagen met zijn tweetjes in Santorini. Mijn ouders komen house -en babysitten en wij laden de batterijen weer op. Het is nodig en het gaat ons goed doen denk ik.

Op vakantie zonder kinderen

Op vakantie zonder kinderen, hebben jullie dat al gedaan? Wel, dit is voor ons de tweede keer. Vorig jaar zijn we ook een weekje naar Ibiza geweest met zijn tweetjes. Sommigen zullen ons voor gek verklaren en anderen zullen beamen dat het wel leuk kan zijn. Natuurlijk gaan we de kids missen en is een week meer dan genoeg maar eerlijk gezegd gaat het ons wel goed doen denk ik. Beiden zijn we een beetje “op”. We hebben een redelijk zwaar jaar achter de rug, al zijn er uiteraard altijd ergere dingen. Zo was Lex de eerste maanden een handje vol, weende hij veel en sliep hij tot voor kort niet door. We hebben zelf gekozen voor een baby, dat weet ik wel en baby’s slapen nou eenmaal de eerste maanden niet door, maar wij sliepen bijna niet. Bijna niet. Daar kwam nog eens bovenop dat Lex voortdurend ziek was. Sinds we nu enkele weken ‘s ochtends en ‘s avonds puffen, is er beterschap in zicht. Al durf ik het niet altijd zeggen, want meestal gaat het dan weer bergaf. We zijn er nog niet, maar we slapen al wel beter en meer en ik voel aan mezelf dat ik er stilletjes aan weer bovenop kom al was het terug even spannend met de hersenvliesontsteking die ik had. Op enkele maanden tijd ben ik ook 5kg afgevallen en na de ziekenhuisopname was het even schrikken. Toen stond er plots een 4 op de weegschaal…vooraan… Die paar kilo’s zijn er wel terug bij nu en we zijn weer boven de 5… oef. Maar nu met de vakantie en de kinderen die er voortdurend zijn heb je maar bitterweinig tijd alleen. Het is nodig…even ertussenuit en we zouden dat niet doen moesten we onze oma en opa niet 200% vertrouwen.

activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales

Oma en opa komen logeren

Op vakantie zonder kinderen wil ook zeggen dat die kinderen ergens opgevangen moeten worden natuurlijk. Mijn ouders komen een weekje bij ons wonen. Zo zijn de kinderen in een vertrouwde omgeving (al slapen ze minstens 1 keer per week bij oma en opa) en dan kunnen ze met het goede weer ook in de tuin spelen en in hun eigen bed slapen. Oma en opa kunnen dan weer genieten van onze tuin en hebben alles van de kinderen bij de hand. Geen gesleur met koffers, tenzij hun eigen spullen hihi. Wij zijn hen heel heel heel erg dankbaar dat we dit mogen en kunnen doen.

Het romantische Santorini

Het is mijn keuze geworden en daar ben ik dankbaar voor. Ik ben erg fan van de film: ‘The Sisterhood of the traveling pants’ en daar wordt een stuk getoond van Santorini. Ik vond dat zo mooi en romantisch… ik wou er ooit ook heen. Omdat het iets is dat je niet meteen met hele jonge kinderen doet (nou denk ik dan, ik heb geen idee of daar veel te doen is voor kinderen) en omdat het zo romantisch is dacht ik dat het wel iets voor ons zou zijn, zo met zijn tweetjes. Even genieten van de rust, de stilte, lekker eten, een leuke sfeer en … slapen. hihihi. Ik laat in ieder geval weten hoe het geweest is en wie ons wil volgen… op Instagram ga je onwaarschijnlijk foto’s en stories zien voorbijkomen…

 

Zijn jullie wel eens op vakantie zonder kinderen gegaan? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Angela
  23 juli 2018 at 09:53

  Wow, lijkt me heerlijk! Vorig jaar zijn we 4 dagen naar Madrid geweest samen, maar een weekje lijkt me heerlijk luxe.
  Lekker genieten daar samen!

 • Reply
  Michelle Fatima
  23 juli 2018 at 10:13

  Wij zijn bijna 13 jaar getrouwd en nog nooit samen op reis geweest. Eerst geen geld en nu geen oppas. Maar ik denk dat we het heel hard nodig hebben.

 • Reply
  Els Wanders
  23 juli 2018 at 15:46

  Geniet ervan!
  Santorini is prachtig, ben er eens 1 dag geweest met excursie vanuit Kreta, zou er ook nog wel eens terug naartoe willen gaan voor een paar dagen.
  En samen met zn tweeën weg lijkt me ook wel eens prettig.

 • Reply
  Lieke van Veen
  24 juli 2018 at 17:28

  Wat fijn dat je kinderen bij opa & oma terecht kunnen, zodat jullie lekker met z’n 2e op vakantie kunnen gaan.
  Nog een hele fijne vakantie en geniet er van!

Leave a Reply