Unicorns & Fairytales
weekend naar Mons - unicorns & fairytales
Diary My life Personal

20 dingen die ik wil doen in 2020

Goede voornemens hebben we elk jaar en vaak doen we ze toch niet. Toch was 2019 een jaar waarin ik vele inzichten kreeg. Over mezelf, wat ik doe, wat ik nog wil doen en hoe ik wil zijn. Er is vooruitgang. Tussen je 30e en 40e krijg je dat soms blijkbaar. Da’s normaal. Ah oef, want ik dacht al… Maar goed. Hier zijn 20 dingen die ik in 2020 nog wil doen/ontdekken/proberen… en jij?

1. Veel meer mijn GSM wegleggen

Het hoort een beetje bij ‘the job’ natuurijk… Ik moet wel veel mijn sociale media, laptop en gsm gebruiken, maar het kan zeker minder wanneer we in gezelschap zijn. Ik geef toe dat het ding verslavend is en dat het een vergiftigd geschenk is. Ik wil niet dat mijn kinderen later voortdurend op hun gsm zitten en dan moet je het goede voorbeeld geven. Dus vanaf 2020 check ik niet om de 5 minuten mijn mails, maar plan ik op de dagen dat we thuis zijn momenten in. Dan kan hij netjes weggelegd worden op een plekje en is het niet alsof hij vastplakt aan mijn hand.

2. Investeren in een kleine camera

Ik ben wel iemand die veel en graag foto’s trekt en in heb geïnvesteerd in een grote spiegelreflexcamera, maar eerlijk gezegd is die te groot om telkens mee te nemen en doe ik er bitter weinig mee. Een kleinere camera, waar je ook mee kunt vloggen, zou veel beter zijn. Dan hoef ik ook niet telkens mijn gsm boven te halen. Win Win.

3. Vrienden picknicks, etentjes met de kinderen organiseren

Ik denk dat het wel duidelijk is voor diegenen die mij al lang volgen of die mij op Instagram volgen, dat ik heel graag organiseer. Ik ga er altijd compleet over. Maar waar ik nu eens werk van wil maken is wat meer fijne plekjes opzoeken met vrienden en onze kinderen. Picknicken in het park of op een andere leuke locatie. Ik organiseerde al een Woodland Party voor Lex, een dino party voor Vince, een verrassingspicknick voor mijn ventje en een pré vrijgezellenfeest voor mijn vriendin. Recent organiseerde ik een Space Party voor Lex. (Artikel komt nog)

4. Een boek schrijven

Begin 2019 waren er plannen voor een boek… Maar die plannen moesten opschuiven. Maar nu wil ik er wel werk van maken, op welke manier dan ook. Dat is mijn droom al lang, al vanaf ik kind was. Ik ben een echte booklover. Als kind was ik een kind met een boek aan haar hand, in plaats van een telefoon. Ik kon in één trek een dik boek uitlezen en aan de volgende beginnen. Het zou mooi zijn om dit nu zelf eens te kunnen schrijven.

5. Mijn visie over onderwijs verspreiden

onderwijs - unicorns & fairytales

Dat ik een eigen kijk heb op hoe het onderwijs zou moeten veranderen, is geen geheim meer. Ik ben fan van het Scandinavische systeem waarbij kinderen veel vlugger ontdekken wat hun talenten zijn, veel zelfstandiger worden en intrinsiek gemotiveerd zouden moeten worden. Ik blijf mijn visie tegen iedereen die het wil horen vertellen en hoop dat eindelijk wat oogkleppen afvallen, dat mensen mee evolueren en dat er ook eens iemand op dat postje komt in de politiek die er ook iets vanaf weet… Helaas pindakaas zijn dat allemaal mensen die om de zoveel tijd een andere post gaan doen, dus mijn hoop is tevergeefs denk ik…Maar het zijn WIJ zelf die er wel iets aan kunnen doen.

6. Veel leuke uitstappen doen met mijn kinderen

Ik geniet er superveel van en de kinderen ook. Wanneer we op trip gaan, zie je ze gewoon genieten. Ik heb gelukkig ook zeer nieuwsgierige kinderen die veel willen weten en doen. Pas op, als ze het beu zijn kunnen ze enorm lastig beginnen doen, maar zo zijn vrijwel alle kinderen (ik heb dat ook hoor). Wij gaan dus niet stoppen met leuke plekjes te zoeken, die ik kan delen met jou!

7. Met een vriendin een city tripje doen

Ik zou heel graag eens naar Rome of Barcelona gaan met een vriendin. Of Berlijn, maakt al niet uit. Iets fijns. Zo gewoon onder vrienden. Geen kinderen, geen man, gewoon old school gekwebbel met je vriendin. Giechelen, girly stuff doen en winkelen. Yes!

8. Me opnieuw inzetten voor een goed doel

dino's uitdeelzakjes - unicorns & fairytales

Elk jaar zoek ik een goed doel waarvoor ik me kan inzetten. Zo zamelde ik tijdens het feestje van Vince geld in om aan Feestvarken VZW te schenken zodat arme kindjes ook een leuk feestje konden krijgen. Ik heb de mogelijkheden om een groter publiek te bereiken, ik heb de connecties met bepaalde merken die zich ook graag inzetten voor goede doelen en gewoon… ik vind dat je altijd moet delen met elkaar. Wij hebben het echt wel goed. We leven in een welvaartsmaatschappij, waarbij we steeds meer en meer willen. Toch bestaat er nog veel ongelijkheid, nog veel armoede. Daar wil ik me zeker voor inzetten. Alle kleine beetjes helpen, denk ik dan. Vooral dan het goede voorbeeld geven.

9. Creatieve workshop(s) geven

Ik ben creatief en kan gelukkig in school en thuis mijn creatief ei kwijt. Daarom richtte ik ook OUT OF THE BOX PLAY op, waar ik de knutselwerkjes en educatieve spelvormen op post. Maar het zou wel fijn zijn om eens een creatieve workshop te kunnen geven in samenwerking met een merk of op een event. Of op iemand zijn verjaardagsfeest. Het freelance leven laat dat toe.

10. Mijn garage opruimen

Dit staat al elk jaar op mijn lijstje en elke keer ruim ik het op en wordt het weer een boeltje. Ik moet echt dringend nog eens naar de vuilnisbelt rijden om daar spullen te sorteren want…. Maar goed, het is opnieuw een voornemen en deze keer MOET het lukken…

11. Mindfulness gaan volgen

Ik lees heel veel in mijn favoriete tijdschrift FLOW en daar spreken ze vaak van Mindfulness. Ik denk dat dit zeker wel iets voor mij zou zijn. Ik ben een chaoot, een creatieveling, een bewonderaar, iemand die zich snel zorgen maakt en noem maar op. Een beetje rust in mijn hoofd of een manier om mezelf tot rust te brengen zou welkom zijn. Ik speel dan ook met het idee om een cursus Mindfulness te gaan doen.

12. Meer water drinken, minder alcohol drinken

Ik drink elke dag mijn glaasje wijn. Maar ik begin te merken dat ik er minder van geniet en het meer uit gewoonte doe. Dat is natuurlijk geen goede gewoonte. Dus wil ik minder alcohol drinken en meer water overdag gaan drinken. Ik merk vaak op dat ik gewoon GEEN water drink, ook niet tijdens het lesgeven. Dan gebeurt het soms dat ik vergeet te drinken (en eten). Dus 2020 wordt op dat gebied een werkpunt.

13. Mijn kinderen iets laten doen van sport (of Vince dan toch…)

Ik heb vroeger altijd korfbal gespeeld. Ik vond dat geweldig. Je helemaal uitleven in je sport en er volledig voor gaan. Doelen stellen en die dan ook bereiken. Een geweldig gevoel. Ik zou heel graag Vince dat ook laten ervaren. Ik weet dat hij graag nog eens zou korfballen. Zijn drempel is alleen de nieuwe kindjes leren kennen. Daar heeft hij het moeilijk mee. Ook iets verkeerd doen… Dus ik hoop dat hij enkele succeservaringen kan opdoen.

14. Blijven groeien met mijn blog

Ik eindigde 2019 met een heel goed gevoel. Ik kreeg persoonlijke berichten van volgers, vele kansen, kon meewerken aan goede doelen en er kwam een mooi getal op de teller te staan. Ik eindigde 2019 met meer dan 27 000 unieke bezoekers. Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik hoop dat die teller in 2020 omhoog blijft gaan. Zonder jou zou dit niet lukken, dus liefste volger/lezer/passant: bedankt! Door jou kan ik mijn doel mee bereiken en kan ik me blijven inzetten om te inspireren, steunen en creëren.

15. Meer tevreden zijn met minder

Ik besef heel goed dat ik het niet slecht heb. Maar toch trap ik in dezelfde val als velen: steeds meer willen. Ik ben een ondernemend iemand, heb veel ambitie, dus willen groeien zit er gewoon in bij mij. Maar ik merk dat ik soms onrustig wordt van de gedachte dat ik iets niet kan bekostigen. Het droomhuis dat ik wil, is way above our standards. Wij wonen ook oké, I know all of that. Maar toch wil je steeds meer. Wel, die gedachten, die mij vaak van mijn stuk brengen, wil ik weg. Of een manier om die gedachten niet te hebben. Tevreden zijn met wat je hebt en vooral ZIEN wat je hebt. En tijd maken voor de belangrijke dingen in het leven.

16. Meer wandelingen in de natuur gaan doen

Mijn kinderen genieten van de buitenlucht en ik eigenlijk ook. Ik wil dus meer buiten doen. Wandelingen in de natuur. Gewoon, eventjes buiten komen, clear the mind en stilstaan bij al het moois daarbuiten.

17. Een spetterende vrijgezellen party organiseren voor mijn vriendin

Ik ben er al een tijdje mee bezig en er is al veel geregeld, maar ik wil heel graag een te gekke vrijgezellenparty organiseren voor mijn vriendin. Ik kan er natuurlijk nog niet veel over zeggen, maar het gaat leuk worden!

18. Meer vegetarisch eten

Wij eten één keer per week veggie. Nou ja, dan laten we vlees voor wat het is. Of we proberen dat. Ik wil méér dagen per week veggie eten. Maar volwaardig vegetarisch, niet gewoon aardappelen en groenten en het vlees weglaten. Een gerechtje dat je uit een kookboek haalt ofzo…

19. Date night inplannen

Als ouders heb je soms te weinig oog voor elkaar. Wij moeten echt meer een date night inplannen onder ons tweetjes. Daar ga ik in 2020 ook werk van maken.

20. Massage !

Ik heb elke dag pijn. Pijn in mijn nek en rug… of in mijn bekken. Ik heb dat al zo lang, dat niemand dat echt weet en dat ik er mee leren leven heb. Maar ik merk wel dat een professionele massage mij goed zou doen. Dus ik ga dat gewoon eens boeken. We zien wel. Ben ik er gebaat mee, dan doe ik dat meer.

Wat willen jullie zeker doen in 2020 ?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Evi
  2 januari 2020 at 14:05

  Een ambitieuze lijst maar ook inspirerende lijst! Dat boek daar ben ik al benieuwd naar. Net als die workshops 🙂 Veel succes met je doelen voor dit jaar!

  • Reply
   Nathalie
   4 januari 2020 at 07:28

   oh thanx!!!!! Veel succes met de jouwe en fijn nieuwjaar

 • Reply
  Katrien
  2 januari 2020 at 17:09

  Mijn voornemen voor 2020, net als alle vorige jaren: vinden wat ik wil in het leven 😉

  • Reply
   Nathalie
   4 januari 2020 at 07:29

   Ik hoop dat je vindt wat je zoekt

 • Reply
  Tineke
  3 januari 2020 at 08:12

  Ik had je blogpost over de visie op onderwijs nog niet gelezen en vind het prachtig. Daar lees ik graag nog meer over, kom maar op met die verhalen!

  • Reply
   Nathalie
   4 januari 2020 at 07:28

   Sta jij ook in het onderwijs? Leuk om te lezen dat je het mooi vindt.

 • Reply
  20 dingen in 2020 – Ditjes en datjes
  6 januari 2020 at 10:37

  […] door Nathalie heb ik een lijstje van 20 dingen die ik dit jaar graag wil doen. Er zijn kleinere en grotere […]

Leave a Reply