Unicorns & Fairytales
verjaardagspicknick - unicornis & fairytales
cadeautips Food Hotspots kindvriendelijke restaurants lunch My life Op stap uitstappen verjaardag

Een pot luck verjaardagspicknick met vrienden

Mijn vriend verjaarde en het was één van de weinige keren dat zijn verjaardag effectief eens in het weekend viel, op de dag zélf én waarbij de meeste vrienden allemaal beschikbaar waren. Reden genoeg om iets te plannen zonder dat hij het wist. We hadden net een leuke picknick gehad in het Molenvijverpark in Gent en dat was zo fijn dat ik bedacht…. misschien kunnen we een pot luck verjaardagspicknick doen met onze vrienden. Een andere vriendin bedacht dan het ideale concept…

Pot Luck Verjaardagspicknick

Ik wou een fijne verjaardagspicknick organiseren omdat het lekker zomers is (ook al was de voormiddag druilerig maar dat wisten we natuurlijk niet op voorhand), omdat het gewoon leuk is en omdat de kinderen dan kunnen spelen op een plek naar keuze. Een vriendin had een superleuk idee: pot luck! Iedereen neemt een (zelfgemaakt of zelfgekocht) gerecht mee en zo kom je aan vele verschillende dingen. Dat is gemakkelijker mee te nemen en veel minder werk. Dat kwam goed uit want een picknick organiseren die geheim is, is geen evidentie. Want waarom zou je zovéél spullen meenemen als we met het gezin gaan picknicken? Maar goed. Ik maakte een WhatsApp groepje aan (halleluja voor die gedeelde groepen) en we bespraken wat iedereen ging meenemen. Ik vroeg mijn vrienden om vroeger naar de afgesproken plek te gaan zodat ze alles konden klaarzetten en versieren.

lees ook: Een dinosaurus verjaardagsfeest geven: tips en ideetjes

verjaardagspicknick - unicornis & fairytales

verjaardagspicknick - unicornis & fairytales

Budgetvriendelijk picknicken dankzij Lidl

Ik ging mijn ingrediënten voor de verjaardagspicknick halen bij Lidl. Sinds ik verschillende keren met hen samenwerkte ben ik eigenlijk héél tevreden over ze. De rekeningen daalden drastisch. Ook de andere ‘bendeleden’ kochten hun ingrediënten bij Lidl. Men maakte lekkere quiche, tapa’s, wraps, gehaktkoek, fruitsla, pastasalade en gingen charcuterie en drank halen. Ons mama bakte haar befaamde lekkere broodpudding en ik maakte ook een cake. Eigenlijk was er nog véél over. Het concept is dus echt wel fantastisch.  Thank you Lidl! Hier is ook meer inspiratie voor lekkere gerechten van Lild.

lees ook: Tips voor een leuke budgetvriendelijke paasbrunch met kinderen

 

verjaardagspicknick - unicornis & fairytales

Toffe locatie: Perron Noord

We deden deze verjaardagspicknick in Perron Noord, een leuke locatie waar ook de kinderen zich kunnen uitleven. Je kan er ook spoorfietsen en iets drinken maar er is dus ook een picknickweide en je mag je eigen drank en eten meenemen. Er zijn net nieuwe uitbaters en ze hebben ook de speeltuin onder handen genomen. Er is nu nog meer te doen voor kinderen, er is een leuk buitenbarretje en een heel mooi terras. Erg knap. Toen het zonnetje ons kwam vergezellen zijn we dan ook nog lekker iets gaan drinken aan de tafels! Het was in ieder geval een geslaagde verjaardagspicknick met vrienden en familie, meer moet dat niet zijn.

lees ook: Kindvriendelijk restaurant in Antwerpen: De Bosrust in Essen

 

Perron Noord - unicorns & fairytales

Perron Noord - unicorns & fairytales Perron Noord - unicorns & fairytales Perron Noord - unicorns & fairytales

Perron Noord - unicorns & fairytales

Gepersonaliseerde picknickmand

Ik liet speciaal een gepersonaliseerde picknickmand maken omdat ik er al lang eentje wou hebben. Dit was het ideale moment om hem uit te testen. Hij is mega gemakkelijk en groot zodat er veel in kan. Je kan je borden in de zijvakken steken en bestek in de binnenvakjes of je kan zelf een rekker rond één van de zijklepjes binden. Hij gaat dus langs twee kanten open en heeft 3 vakjes in het midden.

Ben je op zoek naar een mand waar je lekkers in kunt stoppen? Dan kan je ook een andere mand bestellen zonder deksel maar eentje die gewoon open is. Ik gebruikte die mand als kraamcadeau in het artikel ” Vriendin bevallen? Geef een leuke kraammand met spulletjes! “

 

verjaardagspicknick - unicornis & fairytales

 

Kenden jullie het concept ‘pot luck’ ? En Perron Noord? Wat vinden jullie van de verjaardagspicknick? 

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply