Unicorns & Fairytales
zwanger in de zomer - unicorns & fairytales
zwangerschap

Zon, zee, zwanger? Met deze tips kom je zwanger de zomer door!

Zwanger in de zomer… niet altijd een pretje. Ik was vorige zomer pas enkele maanden zwanger en dat viel dus best mee. Maar hoogzwangere dames in die hitte zullen zeker afzien. De juiste badmode is dan ook wel belangrijk. Waar voel jij je goed in?

Zwanger in de zomer

Tja, zwanger in de zomer? That happens. Oké die buik kan aardig in de weg zitten en de hitte kan wel eens voor nadelen zorgen maar bekijk het ook positief: je kan weinig aantrekken dus je hoeft je daar al niet te veel voor in te spannen. Luchtige kleedjes zijn bovendien véél leuker dan die spannende broeken en grote zware jassen. Ik was hoogzwanger tijdens de feestdagen en dat is ook weer een nadeel. Je kan niet alles hebben hé 😉 Maar met deze tips probeer ik alvast te helpen.

zwanger in de zomer - unicorns & fairytales

Welke zwangerschapsbadmode?

Die buik groeit. Dat weten we. Maar niet enkel de buik verandert. Je borsten worden groter en misschien andere zones ook. Dat hangt van vrouw tot vrouw af. Bij mij was het die buik en borsten. ik voelde me dan ook niet zo lekker in mijn vel en koos voor een tankini. Maar je hebt nog andere opties wanneer je zwanger bent.

High Waist Bikinislip

De high waist bikinislip is handig voor in het eerste trimester. Het biedt niet alleen ondersteuning tijdens het begin van de zwangerschap maar verbergt ook een beginnende babybump. Handig wanneer je onzeker bent of het nieuws misschien nog niet wil vertellen.

Tankini

Als je zoals mij erg onzeker bent of je hebt bv. striae, een zwangerschapsstreep of als je je buik niet wilt blootstellen aan de zon, is de tankini een optie. Je hebt er verschillende. Losse of aansluitend!

zwanger in de zomer - unicorns & fairytales

Lage Bikinislip

Wanneer uw bump al wat groter is en/of u uw baby laag draagt is een lage bikinislip een aanrader. Het broekje zal onder de buik vallen en je kan het broekje daardoor ook nog nadien dragen.

Beugel bikini

Je kan ook kiezen voor een bikini top . Die biedt meer ondersteuning. Je borsten worden zwaarder en hebben meer ondersteuning nodig en dat kan de beugel bikini zeker bieden.

Tie Tanga Bikinislip

Een andere uitkomst voor als u zwanger bent is de tie tanga bikinislip. Het handige aan deze bikinislip is dat je ze voor een langere periode kan blijven dragen omdat je deze kunt verstellen.

zwanger in de zomer - unicorns & fairytales

Tips wanneer je zwanger bent in de zomer

Ik schreef eerder een blog over tip wanneer je zwanger bent tijdens de zomer. Voldoende drinken, goed smeren en rusten zijn voor de hand liggende tips. Maar wist je dat er speciale zonnecrèmes op de markt zijn voor zwangeren?

Probeer misschien een hoed op te zetten om een zwangerschapsmasker in het gezicht te vermijden en draag luchtige, gemakkelijk en niet knellende kledij. Ook makkelijke schoenen zijn een must want die voeten kunnen wel eens aardig opzwellen in de zomer.

Verkoeling opzoeken kan zeker geen kwaad. Ook voldoende drinken! Eet fruit en groenten waar veel vocht in zit zoals komkommer of watermeloen en maak gewoon veel mocktails. Heerlijk!

Probeer zo weinig mogelijk zout te eten want dat houdt vocht vast waardoor je handen en voeten wel eens kunnen opzwellen. Als de zwelling maar aan blijft houden zijn waterkers, selderij, citrusvruchten of kleine stukjes peterselie kauwen een middeltje om het vocht sneller af te voeren.

Doe af en toe eens een dutje. Misschien slaap je ‘s nachts slechter door de hitte.

zwanger in de zomer - unicorns & fairytales

 

Lekkere mocktails maken

intense ice - unicorns & fairytales intense ice - unicorns & fairytales

Genieten jouw vrienden ook van lekkere cocktails en mis je ook zo’n leuk glas? Wel… ik heb een lekker alternatief. Namelijk Vintense Ice! Want met deze lekkere al klaargemaakte mocktails van Vintense kan je heel eenvoudig 3 lekkere drankjes maken. Serveer met ijs en een stukje fruit (citroen, perzik of appelsien naargelang het smaakje) en dan klinken maar!! Je kan kiezen uit grote flessen of kleine formaties zodat je ze per glas kan maken. Ze zijn heerlijk…

 

Voor alle zwangere dames tijdens de zomer: succes ! 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    9 juni 2017 at 11:10

    Ik was bij mijn vijfde hoogzwanger tijdens een hittegolf van vier weken. Ik vond het superzwaar. Mijn fijnste moment was toen ik in het zwemband lag met zo’n lange stengel, ik weet niet hoe die heten. Heerlijk even gewichtsloos dobberen.

Leave a Reply