Unicorns & Fairytales
Kipling Be Seen Collectie - unicorns & fairytales
Back to school Fashion fashion kids Gezondheid / Health kids musthaves My life Onderwijs

Veilig naar school met Kipling en Route2School

Vorige week waren we te gast op een evenement van Kipling waar ze hun nieuwe Stand Out -Be Seen collectie toonden aan het publiek. Het gaat om coole, maar ‘verkeersveilige’ boekentassen en dat kunnen we enkel maar toejuichen. Ze bestaan uit reflectoren en lichtjes zodat de zichtbaarheid in het verkeer toeneemt. Ook bundelen ze hun krachten samen met Route2school, ideaal voor kinderen om meer inzicht te krijgen in het verkeer. Wil je meer weten? Lees dan even mee. 

Verkeersveiligheid

Volgens een onderzoek van het Instituut voor Mobiliteit en een bevraging door het onafhankelijk onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Kipling, is 1 op 2 kinderen wel eens bang in het verkeer en 4 op 10 voelt zich niet veilig op weg naar school. Het verkeer is ook wel veel gevaarlijker. Er zijn meer auto’s op de baan, het is drukker en er zijn veel afleidingen zoals gsm en muziek. Zelf rijden we ook vaak met de fiets naar school en worden we vaak voorbij gekoerst door elektrische fietsen die 50 kunnen en koersfietsen. Rijden in het verkeer is niet meer makkelijk en je moet voortdurend op je hoede zijn. Zeker tijdens de wintermaanden is het nodig dat je goed oplet en zichtbaar bent.

lees ook: Donkere dagen? Controleer je (kinder)fiets en maak je zichtbaar

Kipling Be Seen Collectie - unicorns & fairytales

Route2school APP

De Route2school app wil ervoor zorgen dat kinderen zonder begeleiding van de ouders toch veilig naar school kunnen gaan.  In samenwerking met gemeenten en scholen brengt Route2School de knelpunten in de ruime omgeving van de school in kaart. Met die informatie maken ze een digitale routekaart die toelaat om te kiezen voor een veilige weg naar school en die beschikbaar is via de Route2School app.

Kipling Be Seen Collectie - unicorns & fairytales

Leerplatform

Route2School lanceert ook het digitale leerplatform ‘Route2school Educatie’ voor scholen waarmee ze kinderen tussen 10 en 14 jaar spelenderwijs meer inzicht kunnen geven in herkenbare verkeerssituaties op weg naar school. Met een mannetje rijden ze met de fiets naar school en komen ze situaties tegen. Aan de hand van multiple choice vragen wordt hun inzicht en kennis getest.

Aan het leerplatform is een wedstrijd verbonden waarbij klassen en scholen uitgedaagd worden om het hoogste niveau te halen op vlak van verkeerskennis en – inzicht. Het digitaal leerplatform speelt in op een concrete nood van ouders die aangeven dat ze meer inspanningen van scholen verlangen op gebied van verkeersopvoeding om hun kind weerbaarder te maken in het verkeer. 1 op 2 ouders vindt dat de school hiervoor momenteel te weinig doet of het te vrijblijvend aanpakt.

route2school en Kipling - unicorns & fairytales

Stand out – Be Seen collectie van Kipling

Kipling speet goed in, met haar ‘Be seen’ collectie, op de verschillende prioriteiten van ouders en kinderen waneer het gaat over zichtbaarheid in het verkeer. Kinderen en tieners willen er cool en hip uitzien terwijl wij vooral willen dat ons kind zichtbaar is in het verkeer. De ‘Be Seen’ collectie wil beide dingen mogelijk maken.

“Onze Be Seen- collectie is gemaakt uit reflecterende nylon in coole prints en kleuren. De meest coole en zichtbare boekentas is deze met extra ingebouwde lichtjes. Die zorgen ervoor dat kinderen en tieners beter zichtbaar zijn en ook opvallen in het verkeer.”, aldus Jürgen Derycke, Marketing Director Kipling EMEA.

Scholen die zich inschrijven voor het Route2school leerplatform en de bijhorende wedstrijd, maken kans om boekentassen te winnen uit de Kipling ‘Be seen’-collectie!!! Meedoen is dus de boodschap!

Kipling Be Seen Collectie - unicorns & fairytales

Kei tof event

Wij mochten dus mee als eersten deze leuke collectie waarnemen en dat deden we in Antwerpen in het Urban Center op’t Kiel, zoals wij dat zeggen. De presentatie gebeurde door Tatyana Beloy en ook Virginie Claes nam het woord voor Route2school omdat ze ook mee deze app ontwikkelde. De kinderen werden verdeeld in groepen en mochten leuke workshops doen: de Route2school app spelen, zingen, dansen en hun rugzak pimpen. Ze mochten zelf een rugzak uit de collectie kiezen. Vince zijn keuze was de zwarte schooltas! Danku Kipling!!!!

route2school en Kipling - unicorns & fairytales

En jij? Wat vind jij van deze collectie ontworpen door Kipling? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply