Unicorns & Fairytales
zelf choco maken - roze choco - unicorns & fairytales
cadeautips Food juffen -en meestercadeau Koken met kinderen moederdag My life vaderdag valentijn

Cadeautip // Zelf roze chocopasta in een potje maken

Mijn bomma deed het vroeger: zelf choco maken. Dat was een beetje haar handelsmerk. Toen ik het op Instagram zag passeren bij iemand kwamen die herinneringen terug. Het inspireerde me om zelf aan de slag te gaan en het ook eens te proberen. We maakten een moederdagcadeau, namelijk roze chocopasta in een mooie pot met etiket en zelfgemaakte tag! Ideaal om samen met de kinderen te doen. Ze gaan er van genieten, tijdens en na het maken 😉 

Zelf choco maken 

Je kan op vele verschillende manieren zelf choco maken. Op het wereldwijde web bestaan allerlei lekkere recepten en geen enkele blijkt hetzelfde te zijn. Nou, niet erg want smaken verschillen. Je kan er kiezen die vegan zijn, suikerarm, met véél suiker, met olie, met boter en nog veel meer… Zelf heb ik nog nooit choco gemaakt dus ik weet niet welke versie het lekkerste is. Dat wordt veel experimenteren 😉 

Een makkelijk recept is …

  • boter: 200 g
  • gecondenseerde melk (gezoet)
  • 200 g fondant chocolade 

Je hebt ook veel ingewikkeldere recepten en gezondere recepten. Kies diegene uit die jij lekker vindt. Die van Sandra Bekkari is met dadels! 

Roze chocopasta in een mooie bokaal

roze chocopasta - moederdagcadeau

Het is een superleuk cadeau: gekleurde choco. Niet alleen roze chocopasta, maar ook andere kleurtjes zijn mogelijk als je voedingskleurstof hebt. Een fijn cadeau. Of maak eens regenboogpasta! Allemaal mogelijk als je de witte chocopasta kleurt. Met een mooi koordje eraan en een zelfgemaakte tag heb je een fijn cadeautje voor iemand die houdt van chocopasta! Denk maar aan de juffen en meesters, oma’s en opa’s, mama’s en papa’s en vrienden en vriendinnetjes. Leuke traktatie, lijkt me ook… en makkelijk te maken. Dus ga maar lekker zelf choco maken.

lees ook: Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bvb juffen en meesters)

Een zelfgemaakte TAG

regenboog uit klei - unicorns & fairytales

We maakten er ook een zelfgemaakte TAG van klei aan in de vorm van een regenboog. Dat deden we met luchtdrogende klei. Je kan dat ook maken met zoutdeeg natuurlijk. Nadien even vernissen en voilà… Vergeet er geen gaatje in te maken voor je het laat drogen.

Nog meer originele cadeautips…

Knutselen voor moederdag! Leuke en originele ideetjes

Knutselen voor moederdag! Leuke en originele ideetjes

10x een cadeau voor vaderdag knutselen

20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

DIY// 10 (makkelijke) zelfgemaakte babyspullen om te houden of te geven

40 Leuke cadeautips die géén “speelgoed” zijn

Inspiratie voor een leuk juffen -en meestercadeau

12 fotogeschenken met (zelf) afgedrukte foto’s

Hapjes en lekkers voor Valentijn of moederdag

 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply