Unicorns & Fairytales
zelfgemaakte babyspullen - unicorns & fairytales
Baby musthaves cadeautips creatief DIY Get inspired kids musthaves kraamcadeau moederschap zwangerschap

DIY// 10 (makkelijke) zelfgemaakte babyspullen om te houden of te geven

Wanneer ik op kraambezoek ga neem ik altijd iets zelfgemaakt mee. Als extraatje. Daar stop ik dan een centje of iets van de geboortelijst mee in. Want iets kunnen afgeven waar je zelf aan bezig bent geweest vind ik gewoon superleuk. Deze zelfgemaakte babyspullen zijn niet moeilijk en kan je ook maken als je niet zo’n ervaren naaister bent.

Zelfgemaakte babyspullen

Ooit kocht ik een naaimachine, overlock en allerlei fournituren om zo zelfgemaakte babyspullen te kunnen geven (en maken). Zo begon ik in eerste instantie ook mijn blog. Maar deze hobby bloeide dood na de geboorte van Vince. Het was dus weer een bevlieging. Ik moet wel zeggen dat ik er best goed in begon te worden. Maar naaien duurt wel even. Ik maakte als beginneling enkele eenvoudige dingen. Maar ook als je niet zo goed bent met naaien kan je zelfgemaakte babyspullen maken. Enkele ideetjes…

1. Een pamperzakje, slabje, tutkoordje

Dit was één van mijn eerste zelfgemaakte creaties toen ik naaide. Niet zo heel moeilijk en toch een leuk resultaat + leuk cadeau. Je kan gemakkelijk stoffen online kopen en iets maken dat bij andere spulletjes hoort. Keuze genoeg. Op Pinterest vind je voorbeelden en werkbeschrijvingen genoeg. Geloof me, als je een beetje kan naaien kan je dit ook. Je kan ook onderstaande VLOG bekijken (mijn allereerste trouwens)

zelfgemaakte babyspullen - unicorns & fairytales

2.Een opbergzak

Ik maakte met behulp van het boek ‘Diy Baby’ een opbergzak. Héél makkelijk. Je koopt een witte opbergzak en flockfolie. In no time heb je een kei mooie opbergzak. Je kan kleurtjes kiezen, figuurtjes tekenen en uitknippen en volledig je zin doen. Hier hoef je geen naaiwonder voor te zijn. Wat je ook kan doen is met textielstift of textielverf de opbergzak pimpen. Nog makkelijker…

DIY opbergzak - unicorns & fairytales

3. Een luiertaart met extraatjes

Mijn favoriete cadeau om te geven aan pas bevallen mensen: een luiertaart met extraatjes. Meestal steek ik er dan een centje bij en wat kleine spulletjes of verzorgingsproducten. Ik heb altijd wat luiers thuis liggen en inpakpapier die ik gebruik voor de taart. Ik heb er net nog eentje gemaakt voor een vriendin.

zelfgemaakte babyspullen - unicorns & fairytales

4. Een wolkenkussen

Een wolkenkussen naaien is heel makkelijk. Kan je het niet met een naaimachine dan kan je het ook met de hand maken.

5. Een babymobiel

Een babymobile hangt er bijna bij elke kersverse baby. Wist je dat je heel gemakkelijk zelf een babymobiel (klik om te zien hoe ik het deed) kan maken? Met de juiste materialen kan je heel veel.

DIY baby mobiel - unicorns & fairytales DIY baby mobiel - unicorns & fairytales

6. Een nachtlampje

Ken je die ronde lampen van IKEA? Daar kan je met porseleinstift op tekenen. Teken oogjes om een schattig effect te creëren of maak zelf iets…

7. Een gepimpt rompertje

Koop een basic rompertje en bij Veritas bijvoorbeeld een supergrave patch. Strijk de applicatie erop en je hebt van een simpele romper iets geweldigs gemaakt.

8. Een babygym

Een Babygym maken is ook niet zo heel moeilijk. Het hoeft ook niet duur te zijn. De basis (boog) kan je in verschillende prijsklassen vinden. De bijtringen vind je online ook heel makkelijk. Kijk op de blogpost hoe ik onze DIY Babygym heb gemaakt.

babygym - unicorns & fairytales

babygym - unicorns & fairytales

9. Een wagenspanner/speelkoord

Een wagenspanner en speelkoord zelf maken gaat ook, net zoals de babygym en tutkoord. Je hebt er speciale clips, bijtringen, kralen (die babyproof zijn) en stevig koord voor nodig. Tegenwoordig heb je ook leuke bijtspeeltjes. Ik heb mijn speelkoord van Babykraaltjes. Zij maakt zelf wagenspanners en speeltjes.

unicorns & fairytales

10. Poster

Een poster kan je ook zelf maken door een groot wit A3 blad te nemen en er een leuke quote op de schrijven of drukken. Of figuurtjes natuurlijk. Heel leuk is ook een zwart blad nemen en witte verf. Je dept de handjes of voetjes van je kind in de verf en laat ze voetafdrukken of handafdrukken maken. Zo krijg je een mooi effect.

zelfgemaakte babyspullen - unicorns & fairytales

 

Nog leuke zelfmaakideetjes

Zelf babyspullen maken is kei tof. Ben je op zoek naar cadeautjes / kraamcadeautjes of spullen voor je eigen kindjes? Check dan onderstaande artikels eens….

20x originele kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

DIY cupcake rompers

DIY // Baby memory box zelf maken

Kalender met tips om te bewegen met je baby

Een sensory basket voor baby’s in thema herfst

 

Pinnen

Wil je deze post over zelfgemaakte babyspullen en kraamcadeautjes graag bijhouden? Pin de onderstaande foto dan op Pinterest.

Welke zelfgemaakte babyspullen maak jij graag? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Tineke
  15 februari 2020 at 07:50

  Hele leuke ideeën! Die luiertaart vond ik altijd superleuk om te krijgen!

 • Reply
  Saskia
  15 februari 2020 at 10:54

  Hele leuke dingen zitten hierbij! 🙂

 • Reply
  laura
  10 oktober 2023 at 15:19

  ik heb zelf een mobiel gemaakt uit hout en allemaal l kleine bolletjes iets zacht en mijn baby vindt het heel leuk
  ik ben nog maar 15jaar en heb al een kind hier kan er veel commentaar op komen maar dat trek ik mij niks van aan heb eral genoeg commentaar op gekregn van andere mensen die het niet oke vinden

Leave a Reply