Unicorns & Fairytales
DIY baby mobiel - unicorns & fairytales
creatief DIY Get inspired Interieur nursery

DIY | baby mobiel

Ik maakte voor Lex zelf een baby mobiel. Eigenlijk is het best makkelijk en je kan je eigen draai eraan geven. Ik zocht en vond mijn idee op Pinterest. Ik vertel je heel graag hoe ik onze eigen baby mobiel maakte.

 

DIY baby mobiel

Ik wou heel graag een eenvoudige, mooie mobiel hebben die bij het kamertje van Lex paste. Een tijdje heb ik gezocht op Pinterest en door alle ideetjes bij elkaar te voegen kwam ik op mijn uitvoering. Ik vond hele leuke voorbeelden op Pinterest en ik ging ten rade bij de Viltshop. Daar vond ik al mijn benodigdheden om een DIY baby mobiel te maken. Je kan er ook een muziekkastje bij kopen zodat je een mobiel kan maken die muziek speelt. Dat had misschien ook nog wel een leuk idee geweest want baby’s vinden dat wel geweldig.

DIY baby mobiel - unicorns & fairytales

Benodigdheden:

 • een houten kruis
 • vilten balletjes, sterretjes en druppeltjes
 • vilten veertjes
 • waxkoord in een kleur naar keuze
 • een naald
 • een vijshaakje

DIY baby mobiel - unicorns & fairytalesDIY baby mobiel - unicorns & fairytales

Werkwijze

Rijg de gewenste vilten bolletjes, sterretjes en druppels aan het waxkoord. Maak het waxkoord vast aan de benen van het kruis. Ik zorgde dat er onderaan steeds een veertje was en ik maakte voor de zekerheid een knoopje. Het haakje klopte mijn vriend in het middelste balletje zodat ik de mobiel kon ophangen aan de wieg. Je kan het ook altijd ophangen aan een haakje in het plafond natuurlijk als je zo geen houder hebt. (Ik kan absoluut niet op de naam komen…)

DIY baby mobiel - unicorns & fairytales DIY baby mobiel - unicorns & fairytales DIY baby mobiel - unicorns & fairytales

Lex vond het alvast heel interessant. Het is dus een geslaagde DIY! Zo gemakkelijk kan het dus zijn. Het was echt niet veel werk. Wel even prutsen met de vilten bolletjes door het koord te krijgen. Neem dus zeker een scherpe naald. Ga jij het ook eens proberen? Stuur dan zeker een foto of tag me in het bericht (of zet het in de comments) 🙂 Ik wil zeker komen kijken.

 

Wat vinden jullie van mijn DIY baby mobiel? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Nicole Monsieurs
  19 april 2017 at 06:52

  Wauw hij is echt prachtig???

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  19 april 2017 at 08:44

  Wauw, dat heb je goed gedaan zeg! Hij is echt prachtig geworden.

 • Reply
  Kool Family
  19 april 2017 at 23:17

  Prachtig! En wat een mooie kamer ook!

 • Reply
  Debby De Cleene
  20 april 2017 at 07:06

  Super mooi! Ook tof om zelf te maken en te gebruiken als kraamcadeautje vind ik. Deze post geeft mij alvast heel wat inspiratie!

 • Reply
  Sabine
  20 april 2017 at 12:06

  Heel mooi! Waar heb je de benodigdheden vandaan?

 • Reply
  Peter Haerens
  3 april 2019 at 11:42

  Heb je info i.v.m. met custom made muziekdoosjes die in een mobiel kunnen verwerkt worden?
  De bedoeling is om er eigen muziek in te steken.

Leave a Reply