Luiers, er zijn er zoveel en je kan uit zoveel verschillende merken kiezen. Toen mijn oog viel op de Ecologische luiers van Muumi was ik meteen benieuwd. Want we willen natuurlijk allemaal wel een steentje bijdragen voor het milieu.

 

Ecologische luiers

De ecologische Muumi Baby luiers worden op een natuurvriendelijke manier gefabriceerd met pure en hoge kwaliteitsgrondstoffen uit Finland. De ecologische Muumi Baby luiers zijn gecertificeerd met het Nordic Swan Ecolabel. Dit keurmerk wordt steeds toegekend aan een zeer milieuvriendelijk product. De luier is HYPOALLERGEEN & 100% CHLOORVRIJ en ze bevatten geen stoffen als latex, formaldehyde of ftalaten en zijn dermatologisch getest.

Dit terzijde, wat een heel belangrijk pluspunt is, wilden we natuurlijk de luiers wel eens testen. Ik kreeg thuis 3 verschillende maatjes aan.

 

Mijn bevindingen

ecologische luier - unicorns & fairytales

De luier is zacht en ruikt niet chemisch. Dat heb je vaak bij luiers vind ik. Ze hebben een leuk printje maar ik denk vooral heel belangrijk: ze passen zeer goed aan. Tip: neem een maatje groter want ze vallen redelijk klein. Ik moest voor Vince al heel vlug een maat groter nemen en gaf de nummers 1 weg aan een vriendin die zwanger was. Op het moment dat deze blog online gaat is Lex bijna 4 maanden en heeft hij maatje 3 nodig. De foto is twee maanden geleden getrokken. Ik heb dus even goed de tijd genomen om ze te testen.

ecologische luiers - unicorns & fairytales

Het grote voordeel is toch wel de pasvorm. Dat voorkomt lekkage. Vaak passen sommige luiers niet helemaal goed aan waardoor ongemakken ontstaan. De baby’s kunnen het ook niet altijd zeggen maar deze luiers lijken enorm comfi. Ze houden de pipi en kaka goed tegen.

ecologische luiers - unicorns & fairytalesecologische luiers - unicorns & fairytalesecologische luiers - unicorns & fairytales

Eigenschappen van de ecologische luiers van Muumi

✺ Ultra zachte, kwalitatief hoogwaardige grondstoffen voor een zeer zachte luier
✺ 100% chloorvrij en huidvriendelijk voor de tere babyhuid
✺ Uitstekende pasvorm, nauwelijks lekkage
✺ Hypoallergeen, ontwikkeld in samenwerking met de Finse Allergie en Astma federatie
✺ Ecolabel Nordic Swan, als bewijs van de milieuvriendelijke keuzes
✺ Zeer compacte, biologisch afbreekbare verpakking
✺ Alle luiers zijn voorzien van een vrolijk Moomin figuur
✺ Ecologische Muumi Baby luiers zijn verkrijgbaar in 6 maten

Muumi maten open luiers 1024x336 - Getest: Ecologische Muumi baby luiers + WIN

Voordeelverpakkingen

Natuurlijk betaal je wel een beetje de prijs voor deze uiterst comfi en ecologische luiers. Je kan de prijs natuurlijk doen zakken door voordeelverpakkingen te kopen. Let ook op kortingen bij bol.com. Ze zijn daar trouwens te koop. Lekker snel en makkelijk!

 

 

Test het zelf en win ecologische luiers

Ben jij ook wel eens benieuwd of alles wat ik hier zeg wel waar is? Schrijf dan even in de comments welke maat jij graag thuisgestuurd zou krijgen om zelf te testen. Volgende week trek ik een winnaar die de luiers thuis krijgt. Het gaat om een pak ter waarde van 24,90 euro.

 

WINNAAR IS LIEKE VAN MELIS

 

 

Ken jij deze luiers al? 

XOXO Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - Getest: Ecologische Muumi baby luiers + WIN

You May Also Like

15 comments

Reply

Ze zien er leuk uit in ieder geval, daar ligt het niet aan. Maar de prijs zou wel een issue zijn voor mij.

Reply

Wij gebruiken normaal wasbare maar af en toe wegwerp. Dus het zou fijn zijn om deze eens te testen ! Graag maatje 4 πŸ˜€

Reply

Zeer interessante blog! πŸ˜€ hier kunnen we uiteraard alleen maar uit leren, aangezien we in juli ons eerste kindje verwachten hebben we nog een heleboel te leren.. we zouden deze dus graag eens testen en dit voor newborn of 1 maand πŸ˜€ Fingers crosseddd…

Reply

Ik ben wel nieuwsgierig naar ‘verantwoorde’ luiers. Klinkt allemaal goed. Zou het graag eens uitproberen bij mijn meisje. (maat 3 of 4)

Reply

Ik ben erg nieuwsgierig naar deze ‘luiers’ ze zien er trouwens ook erg leuk uit😍 Ik doe graag mee voor mijn dochtertje
Graag maat 6
Ik volg je op alle kanalen

Reply

Nog nooit gezien deze luiers maar ik probeer graag alles een keertje uit om te zien welke me het meeste liggen. De prentjes zien er alvast heel schattig uit! Ik ga graag voor maatje 2.

Reply

Lijkt me een handige en guiltfree afwisseling met onze wasbare luiers als we op uitstap gaan!!! Wij willen wel eens proberen dus! Maatje 6!

Reply

Voor mij een onbekend luiermerk, proberen waard. Wij doen graag mee, ondertussen al maatje 4 hier.

Reply

Wat ben ik benieuwd naar deze luiers… zowel als mama als onthaalmoeder πŸ™‚ !
Daarom dat ik graag wil meedoen voor onze dochter in maatje 2.

Reply

Ik wil het wel proberen, hier een dametje met snel luieruitslag dus wie weet werkt dit wel goed. Maat 6 indien 5 ook klein uitvalt. (Dikke billen hier en zo’n 12kl)

Reply

Oh, graag maat 5!

Reply

Zeer benieuwd wat deze luiers doen bij mijn oudste zoontje. Hij heeft maat 6 nodig.

Reply

Mijn dochtertje heeft maat 5 nodig en mijn zoontje maat 6, ik doe graag mee voor de maat 6 dan! Ik hou van moomin!

Reply

Wat een fijne review van een luier merk dat ik nog niet ken. Ik zou ze graag hier ook willen proberen in maat 2!

Reply

Wat fijn dat dit bestaat, ik wist dit niet, geen jeuk en uitslag meer, hoop ik…. Mijn knulletje past in maat 3 over een paar weken, ik wil ze dolgraag proberen !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *