Unicorns & Fairytales
moederschap My life Ontwikkeling Personal

Dit jaar geen speelgoed meer als cadeau! Wat dan wel?

Mensen denken vaak onterecht dat kinderen enkel blij zijn met speelgoed. Als je ze enkel speelgoed geeft als cadeau, kunnen ze natuurlijk wél gaan denken dat dit zo hoort. Maar wist je dat kinderen eigenlijk meer gebaat zijn bij ervaringen, activiteiten en zelfs sparen? Natuurlijk vinden ze speelgoed en cadeautjes krijgen leuk. Dat hoort ook bij kind zijn. Maar als je die speelgoedberg alsmaar groter ziet worden, dan kan ik me best voorstellen dat je kinderen nét minder gaan spelen. Wij gaan dit jaar kiezen voor sparen en beleggen voor kinderen en ervaringen! 

Dit jaar zullen de cadeautjes anders zijn 

Wij gaan dit jaar een challenge aan voor onszelf; we gaan geen speelgoed als cadeau geven dit jaar en we gaan dit ook vragen aan vrienden en familie. We gaan voor belevingen en digitaal sparen en beleggen voor kinderen. Door mijn beroep hebben wij genoeg de mogelijkheid om speelgoed te testen. De kinderen zullen dus niets tekort komen. Al houden ze niet altijd alles. Ik neem vaak spullen mee naar de kinderen van mijn klas/school. Vorig jaar merkte ik iets op… Hoe meer speelgoed ze kregen en hadden, hoe minder ze ermee speelden. Er waren enkele toppers die steeds opnieuw gekozen werden en waarmee ze dagelijks speelden: de Just Blocks, kapla blokken, allerlei soorten auto’s, sporen bouwen (Vtech enz…) gezelschapsspelletjes en speelzand. Als je het goed bekijkt dan zijn het allemaal open ended play keuzes. Elke dag kan je er iets anders mee spelen als je wil. Je kunt eindeloos bouwen. 

Belevingen en activiteiten 

We merkten ook op (maar dat wisten we eigenlijk al) dat ze heel erg genoten van activiteiten samen doen, zoals musea bezoeken, uitstapjes en gaan wandelen, samen knutselen en spelletjes spelen. Vince gaat sinds september naar de scouts en Lex gaat kleuterturnen. Sinds kort hebben ze ook de voetbalkriebels gekregen. Vince heeft gespaard voor een voetbal -en keeperoutfitje via YONGO en vroeg centjes aan de meter en de peter. Hij was super super blij. Dat bracht me op het idee… misschien toch eens sparen en beleggen voor kinderen en bewuster met geld omgaan. 

Sparen en beleggen voor kinderen 

Wij hebben écht speelgoed genoeg. Wij gaan aan vrienden en familie dit jaar vragen om belevingen te geven aan onze kinderen en digitaal met hen mee te sparen via YONGO. Je kan hen uitnodigen via mail of whatsapp. Beide kinderen hebben een spaarrekening (YONGO MOON) die meer opbrengt dan een gewoon spaarboekje en daarbij hoort ook YONGO DREAMS. Met deze laatste kunnen kinderen een project aanmaken in de app en mensen ‘uitnodigen’. Die krijgen dan een mail waarin staat dat hun kind, kleinkind, metekind … aan het sparen is voor een bepaald iets. Dat kan speelgoed zijn, een boekentas, een beleving… Eender wat! Zo kunnen ze centjes storten. Zo leren onze kinderen de waarde van het geld, geduld hebben, sparen en zoveel meer. Bovendien houden kinderen (en wij) meer herinneringen over aan tijd samen, dan aan nog maar eens het zoveelste stuk speelgoed. We kozen voor YONGO Moon omdat we nog niet zoveel wisten van beleggen en omdat dit een veilige keuze is. Je bent zeker van je centen.

En wij… wij gaan verder met het doneren aan goede doelen, weggeven van speelgoed dat we niet meer gebruiken of verkopen via Vinted (vind me met de naam nathalie7_dm . En die centjes gaan ook naar de spaarrekening… Sparen voor later is uiterst belangrijk… 

Voor wie meer info wil over onze YONGO

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Veronique
    15 februari 2021 at 17:46

    Thx! Heel interessant!! Lieve groetjes!!

Leave a Reply