Unicorns & Fairytales
uitgeverij boycott - unicorns & fairytales
Boeken Boekentips van de maand My life Prentenboeken Winactie & Give away

Maak kennis met uitgeverij Boycott en deze fijne prentenboeken + WIN

Uitgeverij BOYCOTT is een jonge uitgeverij van kinder- en prentenboeken sinds 2018. Ze zijn allesbehalve mainstream en durven voor minder commerciële titels te gaan om variatie te bieden in het aanbod van kinderboeken. Ze werken samen met nieuwe en getalenteerde illustratoren uit binnen- en buitenland.

Uitgeverij Boycott

Ze zijn uitzonderlijk geïllustreerd, hun kinderboeken, het geeft een beetje een ‘ieder zijn smaak’ gevoel. Ik heb echter al gemerkt dat zo’n boekjes het zeker niet slecht doen bij kinderen. Het prikkelt de fantasie. Wat me opviel zijn de bladen. Al hun boeken zijn in Europa geprint op gecertificeerd, duurzaam papier van topkwaliteit. Je voelt dat. Dit was het eerste wat me opviel. De zachtheid van de pagina’s. Maar ja, ik heb dan ook een rare trek om aan alles te willen voelen. 

Ze geven verschillende soorten boeken uit, zoals interactieve boeken, educatieve boeken, poëtische boeken of non-fictieboeken. Zo komen kinderen in aanraking komen met verschillende visuele beeldtalen en onderwerpen en we als uitgever en echte aanvulling zijn op de kinderboekenmarkt. De boeken vind je vooral bij de onafhankelijke boekhandelaar. Klik hier voor een overzicht van de verkooppunten.

Superleuke kleurplaten, posters en prints

Ook vind je op de website van uitgeverij Boycott superleuke kleurplaten die je gratis kunt afprinten en inkleuren. De kleurplaten horen bij de prentenboeken die beschikbaar zijn in hun assortiment. Ze zijn echt de moeite waard.  Naast dit kan je in de shop van uitgeverij Boycott ook leuke posters en prints kopen. Ga maar eens een kijkje nemen.

3 prentenboeken van uitgeverij Boycott in de kijker 

1. Een mama is als een huis – Aurore Petit

Dit prentenboek is een ode aan de mama. Ideaal als cadeautip voor moederdag bijvoorbeeld. Alle bladzijden beginnen met de woorden ‘Een mama is als een…’ en worden ondersteund door prenten. Ze vertellen in weinig woorden, fijne prenten, héél veel. Ze geven de weg weer vanaf de baby in de buik tot de eerste stapjes. Erg ontroerend en zo waar. Lees dit boekje maar samen met je kinderen en ze zullen het beamen! De prenten zijn kleurrijk, eenvoudig en duidelijk. 

Je kan het boek hier vinden

 

2. Marta & ik – it’s raining elephants

Dit prentenboek gaat over Marta. Ze is altijd aan het tekenen. Het prentenboek begint dan ook met een vrij leeg canvas. Ze begint een leeuw te tekenen en vanaf dat moment komt de leeuw tot leven en vertelt het verhaal van Marta. Hij volgt haar overal. Naarmate ze samen hun ‘reis’ van fantasie verderzetten, komt er meer en meer kleur in het boek. Wondermooi en fantastisch om te zien. Ze beleven samen, in hun getekende avontuur een bijzondere reis. De prenten zijn effectief supermooi en prikkelen de fantasie. Het gaf mij de zin om meteen te beginnen schilderen en het is een prentenboek dat kinderen aan het denken gaat zetten. Ze beginnen te dollen en te spelen , evenals de kleuren in het boek…. Als dit verhaal de fantasie van kinderen niet prikkelt, dan weet ik het niet! 

Je vindt het magische prentenboek hier

 

3. In het bos – Maria Dek

Ideaal om kinderen warm te maken om zelf naar het bos te gaan. Dit prentenboek gaat over de wonderen van het was en wat je er allemaal kunt vinden én doen. Lees het samen met kinderen en ga zelf aan de slag met fantaseren. Ik zou dit boek zeker durven gebruiken als intro voor ‘De week van het bos” en de daarbijbehorende activiteiten. Het is zo belangrijk om kinderen weer meer de natuur in de krijgen. De prenten in dit boek zijn mooie aquarellen. 

lees ook: Herfstschatten zoeken in het bos en een schatkist maken

 

WIN 2x dit pakketje boeken 

uitgeverij boycott - unicorns & fairytales

Het is jeugdboekenmaand voor iets en om jullie bekend te maken met uitgeverij Boycott geven we deze fijne boeken graag ook weg. Laat ons weten in de comments dat je graag meedoet en waarom en wie weet word jij er wel uitgepikt! Meedoen kan tot en met 27 maart 2021! Ik geef hier een pakketje weg en op Instagram

 

Veel succes! 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

24 Comments

 • Reply
  Tamara Jongkees
  20 maart 2021 at 07:08

  Leuk! Er worden hier heel veel boeken gelezen. Marta en ik staat ook op de boekenbingo en hebben wij nog niet gelezen. Een extra reden dus waarom dit pakket erg welkom is.

 • Reply
  Stefanie
  20 maart 2021 at 08:23

  Ik doe graag mee! Om cadeau te geven aan mijn nichtje Florence. Want boeken zijn het ideale geschenk. Zoals je schrijft prikkelen ze de fantasie. Ik mis dat wel om terug volledig op te gaan in een boek. Maar ik hoop dat mijn nichtje nog veel avonturen zal beleven met een boek in haar hand.

 • Reply
  Elke (en Raf)
  20 maart 2021 at 09:15

  Hier een mama die gek is op boeken (en mooi papier en illustraties) maar zelf alleen nog met een ereader leest. Gelukkig heb ik een fantasievolle en vindingrijke 5-jarige thuis die dit gen met succes heeft geërfd (en anders had ik hem ermee gevaccineerd ;-)) dus ik kan (en ga) los met prenten- en kinderboeken. De verzameling gaat goed, maar van boeken kun je nooit genoeg hebben (vind ik) en van deze uitgever hebben we nog niets, dus ik doe heel graag een poging om te winnen!!

 • Reply
  Rita Jansens
  20 maart 2021 at 16:59

  Ik doe graag mee voor de kleinkinderen. Zo kan ik ze misschien warm maken om meer buiten te komen en wat minder aan het scherm gekluisterd te zitten.

  • Reply
   Evelien
   23 maart 2021 at 09:49

   Het boek over het bos zal hier zeker in de smaak vallen! Miel is pas sinds kort into tekenen en schilderen dus het verhaal van olifant werkt misschien inspirerend 😊
   We doen dus graag mee!

 • Reply
  Leen
  20 maart 2021 at 19:52

  Graag waag ik mijn kans voor mijn jongste dochter, ze is een beginnend lezertje maar wordt ook nog heel graag voorgelezen. Deze uitgeverij is me totaal niet bekend maar de boeken zien er zeer leuk uit.

 • Reply
  GRYSON W.H.
  20 maart 2021 at 21:03

  Mijn dochter Stephanie is de jonge mama van Fleur, 4 sinds 17 maart, en Senne, 1 jaar sinds Valentijn. Ik doe graag mee voor deze schatten.

 • Reply
  Annelies
  20 maart 2021 at 22:01

  Wat leuk om op deze manier een nieuwe uitgeverij te ontdekken en hun aanbod 🙂 Ikzelf ben zot van boeken en geef dan ook graag mijn passie door aan mijn 2 meisjes van 5 en 7 jaar. Maar ook maak ik mijn kindjes in mijn kleuterklasje ( 4 en 5 jarigen) warm voor boeken en bied ik ze deze zoveel als mogelijk aan. Elk jaar staat ook sowieso de jeugdboekenmaand op mijn klasplanning en wat een leuk thema deze keer “lezen is een feest”. Dit kunnen we niet genoeg benadrukken 🙂 Dus jaaaa ik maak heel graag kans om deze nieuwe boeken te ontdekken. Veel leesplezier sowieso aan iedereen 🙂

 • Reply
  Kaat
  21 maart 2021 at 09:56

  Ik doe heel graag mee. Boeken in huis hebben, doet ‘lezen’; hier ‘lezen’ de kinderen van drie en vijf elkaar voor; telkens een ander verhaal bij hetzelfde boek 😆

 • Reply
  Ellen
  21 maart 2021 at 10:04

  Ik zou deze boeken heel graag winnen om te gebruiken in de klas. Tof om verschillende thema’s in te leiden.

 • Reply
  Sarah
  21 maart 2021 at 10:37

  Wij doen ook graag mee! Grote fans van de boeken van Boycott hier 🙂

 • Reply
  Inse
  21 maart 2021 at 11:31

  Superfijn! Ik waag mijn kans voor mijn metekindje en voor mijn klas te verrassen na de quarantaine 🙂🍀.

 • Reply
  Leen
  21 maart 2021 at 12:34

  Graag wagen wij onze kans. De liefde voor het lezen heb ik alvast kunnen doorgeven aan mijn oudste dochter van 20 , de jongste van 6 is ook al aardig op weg. Nieuw leesvoer is dus zeer welkom🤗🤗🤗🥳

 • Reply
  Lynn
  21 maart 2021 at 13:27

  Ook ik waag mijn kans om dit mooie boekenpakket te winnen! Zelf verzot op lezen en dit wil ik ons dochtertje Ellie (bijna anderhalf jaar) heel graag meegeven! Boeken zijn altijd het beste cadeau!

 • Reply
  Marijke
  21 maart 2021 at 13:33

  Als fervent leesbeest en voorlezende, vertellende, uitbeeldende kleuterjuf doe ik graag mee 😊 ik geef mijn leeskriebels graag door aan de kleuters dmv een ruim aanbod. De boekenbeurs staat dan ook elk jaar op mijn planning sinds kindsaf. Deze boeken prikkelen mijn nieuwsgierigheid en doen me al verder fantaseren over moederdag, week van het bos, dieren en nog zoveeeel meer ❤️

 • Reply
  Kathleen
  21 maart 2021 at 22:55

  Mijn kids en ik kennen deze boekjes nog niet. Net daarom willen we ze graag lezen. Zoals Pippi Langkous : ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’

 • Reply
  Sanne Meeuwens
  22 maart 2021 at 09:20

  Voor de kindjes van mijn BF, die zot zijn van verhaaltjes en deze metie zelf stiekem ook 🍀

 • Reply
  Justine
  22 maart 2021 at 11:10

  Ik doe graag mee voor m’n twee kidooz die dol zijn op boekjes. M’n zoontje begint te lezen dus hier zou ik wel mee scoren 😊

 • Reply
  Caroline Ceulemans
  23 maart 2021 at 07:59

  Ik wil ook graag mijn kans wagen, hier bijna een jarige, altijd leuke cadeautjes!

 • Reply
  Sara
  23 maart 2021 at 21:01

  Ik doe stiekem heel graag mee omdat ik zelf gek ben op mooie prentenboeken 😉 En ik vind het altijd zo gezellig om voor het slapengaan voor te lezen aan mijn zoontje

 • Reply
  Anneleen De Visscher
  25 maart 2021 at 10:22

  Oh ik doe ook graag mee!

 • Reply
  Helena
  25 maart 2021 at 18:39

  deze boekjes zien er leuk uit, ik heb hier 2 jongens met veel interesse in boeken en daarom wil ik winnen

 • Reply
  Jos
  27 maart 2021 at 17:18

  Ik doe graag mee voor mijn neefje.

 • Reply
  Nele
  27 maart 2021 at 20:57

  Ik doe graag mee voor mijn kindjes, ze hebben al zo veel boekjes uit de bib gelezen maar deze boekjes zijn we er nog niet tegengekomen.

Leave a Reply