Unicorns & Fairytales
Baby musthaves moederschap Musthaves My life zwangerschap

Hoe ik me voorbereid op twee kinderen

Wel, ik ben me alvast mentaal een beetje aan het voorbereiden op twee kinderen maar natuurlijk ook op andere manieren. Twee kinderen gaat toch een hele aanpassing worden denk ik. Ook al zegt men dat het wel zal meevallen. Van één naar twee kinderen wil toch zeggen dat je geen enkele hand meer vrij hebt als je alleen bent.

 

Mentaal

Hoe ik me voorbereid op twee kinderen… Er zijn verschillende dingen die ik doe. Eerst en vooral mentaal. Ik probeer het me in te beelden al heb ik géén idee hoe ik dat moet doen. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik het soms even benauwd krijg als ik er teveel over nadenk. Manlief staat in shiften en dat wil zeggen dat ik vaak alleen ga zijn met twee koters. ‘s morgens en ‘s avonds. Dat zijn volgens mij de moeilijkste momenten. Maar dan denk ik over al die andere mensen die ook twee kinderen (of veel meer) hebben, zelfs alleenstaande moeders of vaders en dan bedenk ik dat ik helemaal niet moet zeuren. Het zal wel goed komen. En zo niet zullen er altijd wel mensen klaarstaan om mij erbovenop te helpen 😉

 

Materieel

Ja sorry, enkel mentaal gaat het niet lukken, ik heb ook materieel enkele dingen nodig die mij gaan helpen met het management. Ik ben nou eenmaal iemand die graag dingen heeft, krijgt, koopt. Ik vraag zelfs liever iets voor mijn huishouden en moederschap voor mijn verjaardag dan voor mezelf. Dus… ik wil jullie graag ook even laten zien wat ik in huis heb gehaald om me aan te passen aan twee kinderen omdat ik erover tevreden ben.

 

Thule fietskar voor twee kinderen 

Ik zag ze overal voorbijkomen bij gezinnen die meerdere kinderen hebben: een fietskar die je ook kan ombouwen tot buggy waar twee kinderen inpassen. Oh ja! Omdat ik zeer tevreden was van de joggingbuggy Thule Urban Glide van Thule wou ik graag de Thule fietstrailer Coaster XT. Dat is een fietstrailer met zeer veel ruimte en opbergvakken. Geweldig vind ik hem. Vince is er trouwens ook helemaal fan van. Dan wil hij gaan wandelen met “het karretje”. We hebben hem al getest én meer dan goedgekeurd. We zijn ermee gaan winkelen, gaan wandelen. Hij rijdt geweldig en Vice zit er goed en comfortabel in. Most important thing of all: er past nog een tweede kind in! Bovendien klik je hem makkelijk met een onderdeel vast aan de fiets en maak je van de “buggy” een fietskar. Yay! Zie ons gaan, zie ons gaan! En de video is nog duidelijker 😉

thule coaster XT - unicorns & fairytales thule coaster XT - unicorns & fairytales thule coaster XT - unicorns & fairytales thule coaster XT - unicorns & fairytales

 

 

Stokke Tripp Trapp x2

Wij hadden al een Stokke Tripp Trapp, zowel bij oma en opa als bij ons thuis (en ons vrienden en familie zijn ook allemaal fan) maar nu er nog een nummer twee aankomt hebben we er nog eentje besteld. Inclusief inzet voor baby’s zodat kleine broer al meteen mee aan tafel kan zitten.

fullsizerender-126

Badinzet en anti-slip

Ook het bad maken we baby-en Vince proof door het bad te voorzien van anti-slip stickers. We hadden eerst een badmat maar goh, ik vind dat zo’n gedoe. Bovendien moet je de badmat telkens uit het bad halen en te drogen hangen (en drupt het heel je badkamer vol) want anders gaat het beschimmelen. Ik vond via Instagram (halleluja, I love Instagram) een Spaande webshop op Etsy: Nicolasito.es. Daar hebben ze leuke badstickers (en nog andere stickers ook) in verschillende kleuren en vormen. Wij kozen voor de subtiele bubbels. Je krijgt een vel anti-slip stickers, kleeft ze op een proper en droog oppervlak, verspreid in het bad, en klaar is Kees. Ze blijven netjes kleven en je hoeft ze er niet meer af te doen, tenzij ze versleten zijn. Handig.

Ook hebben we een badinzet van Stokke. Die kregen we bij het opvouwbare badje, Flexi, waarover ik al schreef. Je kan dus nog kiezen waar je het gebruikt: in het kleine badje dat je makkelijk overal kan gebruiken of in het grote bad.

img_4761

 

fullsizerender-1866

top view of modern bathtub isolated on white background

Meerijdplank voor de buggy

Het leek me wel handig dat we in het begin een meerijdplank hebben voor bij onze kinderwagen. Wij hebben onze oude kinderwagen verkocht. Dat was een vrij robuuste kinderwagen die erg lekker reed maar die meer geschikt was voor op ruw terrein. Nu zijn wij niet zulke avonturiers en ik wou iets helemaal anders. Binnenkort komt mijn nieuwe kinderwagen ( van Stokke) aan. Can’t wait to show it. We hebben er alvast deze meerijdplank voor gekocht. Erg handig, dan kan Vince erop staan als hij moe is (of gewoon, als hij dat leuk vind…)

meerijdplank Stokke - unicorns & fairytales

ISOFIX

Bij Vince kozen we om de ISOFIX niet te gebruiken (die mogelijkheid is er wel in onze auto). Maar nu… met twee kids lijkt het me toch handig spul. Omdat we dus een kinderwagen van Stokke hebben en ook een Stokke® iZi Go Modular™ by BeSafe® (moeilijk woord voor Maxi Cosi wat iedereen kent 😉 alleen is dit dus van Stokke… Zo kunnen we heel makkelijk, zonder gordels en met een veilig kliksysteem de iZi Go vastzetten.

 

ISOFIX Stokke - Unicorns & Fairytales

 

Kleertjes verkopen en kopen

Natuurlijk kan de broer van Vince in de kleertjes van Vince. Maar toen Vince baby was hadden wij eigenlijk niet echt veel kleertjes. Een paar makkelijke broekjes, veel rompers en shirtjes. Niet meer helemaal mijn smaak en de rompers koop ik liever nieuw. Daarom heb ik de oude spullen van Vince waarvan we zeker wisten dat we die niet meer gingen aandoen verkocht en kon ik nieuwe spullen kopen. Ook had ik het geluk om een waardebon van bol.com te winnen voor de afdeling kinderkledij. Ik kocht daar dus een hele lading leuke kledij. Binnenkort shoplog!

 

Babykamer klaarmaken

Natuurlijk zijn er van die dingen die logisch zijn als je aan een tweede kind begint. Je moet niet ALLES nieuw kopen maar sommige dingen ga je wel moeten doen, zoals een babykamer in orde maken (als je een kamer op overschot hebt natuurlijk). Wij hebben dat geluk dus wij kunnen helemaal opnieuw inrichten. Voorlopig staat er in die kamer nog rommel en moet die nog geschilderd worden maar hopelijk is die volgende maand zo goed als klaar…

 

Hoe hebben jullie je voorbereid op een extra kiddo? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Sonja
  13 oktober 2016 at 20:19

  Kreeg er in een keer twee.. dubbel voorbereiden dus. En dan nog. Eigenlijk kun je voorbereiden wat je wilt. Het overkomt je en je gaat handelen naar hoe de situatie dan is. Gaat je lukken meis

 • Reply
  Evi
  14 oktober 2016 at 11:28

  Hey meid, het eerste jaar is wat zwaar, maar eens de kleinste kan stappen komt alles weer op z’n pootjes terecht.
  De interactie tussen je 2 kindjes doet je smelten! en die interactie is er heel snel, ieder op zijn niveau natuurlijk!
  Jullie gaan genieten! 2 zonen hebben is zalig. Allé, dat vinden wij toch he 🙂
  Dikke kus!

 • Reply
  Vicky
  14 oktober 2016 at 13:08

  Nathalie dat gaat kei goed gaan en wanneer er dagen zijn wanneer je het niet meer ziet zitten bel je maar naar de meter hulplijn! Dikke zoen x

 • Reply
  Superheldin
  14 oktober 2016 at 22:43

  Bij de eerste wist ik werkelijk niet wat me overkwam. Bij de tweede dacht ik vooral: ik laat het maar over me heenkomen en zie wel hoe het loopt. Als ik iets van de eerste geleerd had, was het namelijk wel dat niets liep zoals ik dat in gedachten had en dat iedere dag verrassingen met zich mee brengt! En ik moet zeggen, die relaxte insteek heeft me enorm geholpen!
  Praktisch hoefden we niet veel meer te regelen. Wel hebben we een nieuwe kinderwagen gekocht, de kinderwagen die we bij onze oudste hadden, bleek -ook als de duwstang op zijn hoogst stond- zo laag voor mijn man te zijn, dat hij altijd kromgebogen achter de wagen liep. En de laagste stand vond ik zelf nog behoorlijk aan de hoge kant. Tja, dat krijg je als je nogal in lengte verschilt ;).
  Fijne zwangerschap nog!

Leave a Reply