Unicorns & Fairytales
moederschap My life Personal

Boekbaby’s!

Deze week ging ik op controle bij Kind&Gezin en kreeg een zak van boekbaby’s met een knisperboekje, kartonnen boekje en een groeimeter. Leuk initiatief om mensen te stimuleren om ook aan hun baby al voor te lezen.

 

Ik zag het al in blogland bij onze Noorderburen (Nederland dus) en vroeg me al af wanneer dit bij ons ook in opmars ging komen. Daar is het dan! Boekbaby’s!  Men wil met dit initiatief ouders stimuleren om al zo vroeg mogelijk met (voor)lezen aan de slag te gaan. Het is goed voor de taalvaardigheid, zinsbouw, het kunnen lezen en ook voor het rekenen. Tenslotte is het ook een leuk knus momentje tussen ouder en kind. Hier schreef ik al een gastblogje over waarom ik lezen zo belangrijk vind.

Wanneer jouw baby de eerste keer kennis maakt met boekjes (stoffen boekjes, knisperboekjes, badboekjes enz…) zal hij er eerst aan voelen en proeven (bereid je maar al voor op doorweekte kwijlboekjes). Geef dus nog geen kartonnen boekjes om mee te spelen want ze zullen niet lang leven! Plaatjes kijken komt later ! Ze zijn dol op de kleurtjes, het geluid en het gevoel van de boekjes. Vince is er alvast dol op.

Zelf ben ik een boekenwurm. Ik sta dan ook volledig achter dit initiatief en ik kan het enkel aanmoedigen! Mijn leukste herinneringen aan vroeger zijn de momenten dat mijn tante aan mij voorlas, de uitstapjes naar de bib en de momenten waarop ik boeken verslond! Liefst nog de dikke boeken van Roald Dahl en Marc De Bel. Ik hield (hou) van alle soorten boeken! Het zijn momentjes dat je even in de huid van anderen kunt kruipen en alles rondom jou kan vergeten.

Vrijdag heb ik een uitstap gepland naar de boekenbeurs in Antwerpen. Een paradijs voor mensen zoals ik … Ik zal mijn portemonnee alvast aan mijn vriend geven want als je mij daar loslaat … Ik kijk alvast uit naar de momenten dan ik samen met mijn zoontje kan lezen in boekjes.  Dit jaar zal je mij dan ook vinden tussen de boekjes voor de allerkleinsten.

Op de website van Boekbaby’s vind je boekentips en meer uitleg.
De Nederlandse variant op Boekbaby’s is Boekstart.
Benieuwd naar wat er allemaal te doen is op de boekenbeurs in Antwerpen? Klik dan HIER.

 Lees jij ook met je kindje? 

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Bianca
  30 oktober 2014 at 09:27

  Erg leuk artikel! Ik vond het vroeger ook onwijs leuk als ik werd voorgelezen haha

 • Reply
  Minous Willemsen
  30 oktober 2014 at 09:28

  Precies. Je kan niet vroeg genoeg beginnen…. Trouwens, het is ook gewoon heerlijk om met zo’n kleintje samen met een boekje bezig te zijn!

 • Reply
  Elise
  30 oktober 2014 at 12:20

  Als kinderboekenfan vind ik het ontzettend fijn om te weten dat ook baby’s (en dan vooral hun ouders) al gestimuleerd worden om boeken vast te nemen. Superleuk initiatief vind ik!

 • Reply
  Rory
  30 oktober 2014 at 14:17

  Wat goed! Wij zijn zelf ook al begonnen met voorlezen toen Mila nog een baby was. Inmiddels (ze is 2,5 jaar) lezen we twee keer per dag voor (‘s middags ik, ‘s avonds papa) uit verschillende boekjes. Ik heb nog heel veel kinderboeken uit mijn kindertijd. Dan hebben we het wel over de jaren zeventig en tachtig:) Sinds een paar weken gaan we iedere week samen naar de bibliotheek. Superleuk en gezellig. En voor ons ook. Steeds nieuwe boekjes voorlezen.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  31 oktober 2014 at 10:04

  Superleuk! Ik ben dol op boeken, en je kunt kinderen daar niet vroeg genoeg kennis mee laten maken. En knisperboekjes zijn ook altijd een groot succes.

Leave a Reply