Unicorns & Fairytales
De Bosrust in Essen - unicorns & fairytales
kindvriendelijke restaurants My life Op stap

Kindvriendelijk restaurant: waar moet die aan voldoen volgens ons?

Zijn jullie ook soms op zoek naar een kindvriendelijk restaurant? Wel, wij ook. We vermijden zo’n restaurants wanneer we eens gezellig met zijn tweetjes zonder kinderen willen gaan eten, maar zijn zo hard op zoek wanneer we eens met het gezin willen eten.

Kindvriendelijk restaurant

Er zijn wel een paar eisen waaraan een kindvriendelijk restaurant volgens ons (misschien niet voor anderen) aan moeten voldoen. Ik herinner mij nog de momenten dat we samen met het gezin of de familie gingen eten. Mega saai als kind. Ik was altijd kei blij wanneer er een speeltuin was of wat potloodjes en een kleurboek. Ook al zijn sommige mensen van mening dat ze het hun kinderen vroeg genoeg moeten gewoon maken, ik ben dat niet. Ik ga heel graag uit eten en vroeger als kind haatte ik het. Dus… je ziet, je hoeft het niet altijd gedaan te hebben om ervan te houden.

Geen stille kinderen

Nope, ik heb geen stille kinderen. Ze zijn spraakwatervallen en vertellen uren aan een stuk. Net zoals ik. Maar met wat meer decibellen omdat ze zo enthousiast zijn. Mijn zoontjes zijn ontdekkers en willen alles weten. Ze lopen dan ook liever rond dan dat ze zitten, behalve wanneer ze eten. Gelukkig…  Nou thuis kan het wel eens zijn dat ze iets in hun handjes krijgen. Ik voel me altijd lastig wanneer ze beginnen rond te huppelen omdat ik weet dat het misschien voor anderen storend kan zijn. Daarom zal ik altijd kiezen voor een kindvriendelijk restaurant. Ze moeten uiteraard de anderen niet gaan storen, maar er moet op zijn minst de kans zijn om ‘kind’ te zijn met andere ouders die je begripvol aankijken in plaats van bestraffend.

Ze eten netjes

Wat ik dan weer wel als voordeel heb is dat ik kinderen heb die best mooi en netjes kunnen eten. Vince zegt zelf: niet met de mond open eten en smossen doen ze amper. Behalve Lex, die kan er vaak een boeltje van maken. Toch kan hij ook netjes met een lepel en vork eten als hij wil. Maar goed, daar zijn vodjes, doekjes en slabjes voor bestemd.

kindvriendelijk restaurant - unicorns & fairytales

Speelgelegenheid

Het is altijd fijn dat kinderen kunnen spelen met iets. En iets anders dan een tablet of smartphone. Alles is goed. Het liefst natuurlijk een grote speeltuin hahaha. Als het mooi weer is. hahaha. Een tekenblaadje of boekje is ook altijd leuk natuurlijk. Er zijn echt kindvriendelijke restaurants die heel erg inzetten op een speelhoek. Altijd fijn. Moet niet, mag! Het belangrijkste is dat je er MAG komen met je kinderen zonder dat ze je buiten kijken.

Vriendelijkheid

Nou, in een kindvriendelijk restaurant is het toch wel heel fijn dat men vriendelijk is. Overal, maar met kinderen kan het wel eens gebeuren dat er een glas omgestoten wordt, dat er wat meer lawaai is of gasmos en daar moet het personeel ook mee kunnen omgaan. Ik kan er niet zo goed tegen dat mensen hun kinderen zomaar wat laen doen, maar ik kan het je garanderen dat er geen dag voorbij gaat thuis dat er eens iets niet op de grond ligt.

kindvriendelijk restaurant - unicorns & fairytales

Tips

Omdat het wel fijn is om samen met je gezin of met vrienden die ook kinderen hebben op restaurant te gaan wil ik een lijstje maken met plekken waar je kan vertoeven zonder je zorgen te maken. We trapten vorige keer al af met een kindvriendelijk restaurant in Essen, De Bosrust en natuurlijk hopen we er steeds meer te ontdekken.

Heb jij een leuke tip of wil jij graag een verslag schrijven van je trip naar een leuk plekje om te eten? Dan mag je me altijd mailen : [email protected]

 

Smakelijk!

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply