Unicorns & Fairytales
hoorspel Reinaert De Vos - Unicorns & Fairytales
Boeken Luisterboeken & muziekboeken My life

Yes! Er is weer een nieuw hoorspel uit. Meet Reinaert De Vos & WIN

Wij zijn stiekem zelf dol op de hoorspelen van het Geluidshuis en manlief heeft hem al eerder gehoord dan iedereen anders uit het gezin. Hij neemt de mee in de auto onderweg naar zijn werk. Ik weet dus wat te kopen voor zijn Kerst hahaha. Nee serieus, we vinden ze zelf enorm leuk, wat wil je, met al die humor en af en toe verborgen kwinkslagen.

Hoorspelen

Ondertussen zijn er al 14 hoorspelen van het Geluidshuis geloof ik, de Bokrokker niet meegeteld. Voor kinderen en volwassenen vanaf 6 jaar. Voor de jongere kinderen blijft kabouter Korsakov de max. Het zijn gelaagde vertellingen, gebaseerd op bestaande sprookjes of bekende verhalen. Van Andersen en Grimm, over Jules Verne tot Shakespeare. In samenwerking met bekende acteurs en vertellers en er zit zoveel humor in dat je vaak lachend achter het stuur van je auto zit…

De Zevenmijlslaarzen, De Gouden Vogel, De Storm, De Wereld Rond in 80 Dagen en De Rattenvanger werden trouwens in het jaar van verschijnen bekroond tot Best Verkochte Kinderboek op de Boekenbeurs in Antwerpen? De Rattenvanger sloeg alle records en werd in 2018 zelfs Best Verkochte Boek!

lees ook: luisterboeken en liedjesboeken

Fijn cadeautje peins ik

Geef eens wat anders dan speelgoed en leg één van de hoorspelen onder de Kerstboom of laat hem door Sinterklaas brengen. Trouwens, zo’n luisterboek is altijd goed. Het traint het gehoor ;-))) En het is (hopelijk) rustig onderweg in de auto (of thuis, …) Wij zetten een nieuw hoorspel van Kabouter Korsakov al zeker op ons wenslijstje.

hoorspelen - Unicorns & Fairytales

Reinaert de Vos

Het nieuwe hoorspel van het Geluidshuis gaat over Reinaert de Vos en is voor kinderen vanaf 10 jaar. Als dieren hun natuur niet volgen, moeten ze op de bladeren zitten. Behalve vissen, die kunnen niet zitten.” Zo luidt het bekende spreekwoord in het Waaslandse bos waar koning Nobel op zijn gammele troon zit. Hij heeft het niet gemakkelijk om de orde te handhaven bij de dieren, want Reinaert de vos zaait onrust en terreur. Fitness noch sudoku’s kunnen Bruin de beer en Tibeert de kater helpen in hun pogingen om Reinaert te dagvaarden. Enkel das Grimbaert slaagt erin hem uit zijn villa Malpertuus te halen, maar dan is het tuinhek helemaal van de dam.

Win Win Win

Ben jij ook fan van hoorspelen? Ik mag een exemplaar wegschenken! Yes!

 1. Volg de Facebookpagina van Unicorns & Fairytales (zo blijf je op de hoogte van alles)
 2. Vertel me waarom jij dit graag wil winnen
 3. Delen van het bericht is lief, maar niet noodzakelijk om te winnen

hoorspelen Reinaert De Vos - Unicorns & Fairytales

Meedoen kan tot en met 23 oktober 2018

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

27 Comments

 • Reply
  Caroline
  16 oktober 2018 at 06:48

  Oh ik wil dit zo graag voor in de klas! Misschien een vroeg sinterklaascadeautje?

 • Reply
  Evelien
  16 oktober 2018 at 06:51

  grote fans hier van het geluidshuis. We vinden het super belangrijk om veel te lezen met ons meisje en proberen dit op allerlei gekke manieren te doen om het voorlezen voor haar extra leuk te maken. Met zo’n hoorspel komt een verhaal pas echt tot leven (Ik hoor mijn dochter nu al heel de tijd ‘nog nog ‘ zeggen :)). En erna, samen naspelen. plezier verzekerd voor zowel de dochter als voor mama en papa!

 • Reply
  Anna
  16 oktober 2018 at 06:57

  Wij houden van boeken ik doe graag mee voor mijn dochter Julia…

  Facebook: An Na

 • Reply
  Jolien Vereertbrugghen
  16 oktober 2018 at 07:02

  Yes, wij doen graag mee! Als kind zelf altijd zot geweest van hoorspelen (toen nog met cassetten)!! Nu zoveel jaar later kan ik het met mijn 2 zoontjes herbeleven. En het schijnt ook heel tof te zijn voor volwassenen! Ik ben nu al fan!

 • Reply
  Kjinta
  16 oktober 2018 at 07:11

  Ik zou dit boek graag winnen voor de kinderen van mijn klas. Ze zijn dol op deze boeken!

 • Reply
  Sietske
  16 oktober 2018 at 07:15

  De mestkever kreeg ik ooit als geboortecadeau. Sindsdien zingen mijn kindjes vrolijk mee met ‘ge zijt wij ge zijt’. In Bokrijk klonk het lid van de smid hen plots heel bekend in de oren. De hobo kennen ze uit de rattenvanger. De DJ set van die cd kunnen ze woord voor woord meezingen. Draai met je lever uit het dansje van de zwanen lukt voorlopig gelukkig niet. Altijd goed voor een gouden glimlach tijdens lang autoritten.

 • Reply
  Veronique
  16 oktober 2018 at 07:22

  I’m in! Zeker voor een weer een leuk hoorspel van het geluidshuis!! Ik heb er enkele in mijn klas en vaak zijn ze nog iets te lang voor onze grootste kleuters toch kunnen ze er van genieten… en stiekem ik zelf ook! Deze zou perfect zijn voor onze nieuwe audiotheek op school en achter voor mijn boys als ze iets groter zijn! 🤞🤞🤞

 • Reply
  An
  16 oktober 2018 at 07:25

  Omdat die luisterverhalen hier vaak opstaan in de auto en we er allemaal van genieten.

 • Reply
  Evi Van Noten
  16 oktober 2018 at 07:40

  Ik wil heel graag meedoen! Mijn twee jongens thuis zijn er gek op en in de klas zijn de kinderen net zelf een hoorspel aan het maken. Zou de max zijn om dit te winnen!

 • Reply
  Neirynck Trees
  16 oktober 2018 at 07:41

  Voor onze twee zoontjes die genieten van luister cd’s onderweg naar de vriendjes in Frankrijk…

 • Reply
  Fien
  16 oktober 2018 at 07:43

  Omdat ik die boeken super vind. Leuk voor klein en groot. Ik gebruik ze ook in de klas.

 • Reply
  Bart
  16 oktober 2018 at 07:48

  Ik heb onlangs nog gemerkt dat mijn petekindje en haar broertjes daar écht grote fan van zijn! En heel eerlijk gezegd: Ik vind ze zelf ook super 😀 Ze hebben me op veel vlakken verrast en vindt ze niet alleen leuk, maar ook verrassend goed van kwaliteit! 😮
  En aangezien het binnenkort bijna Sinterklaas is, en ik hen wel eens wil meenemen op een roadtrip… 😎

 • Reply
  Rob
  16 oktober 2018 at 08:02

  Onze zoon neemt taal erg letterlijk op. Dus zo een hoorspel met een rijk taalgebruik en ‘kwinkslagen’ zouden hem kunnen trainen.

 • Reply
  Tinne Vansand
  16 oktober 2018 at 08:42

  Oh, wat een leuke giveaway! Hier worden de CD’s van het Geluidshuis oraal verslonden ;-)!!!! Geen autorit zonder een luisterCD, zelfs al duurt de rit maar 10minuten… De collectie aan kunnen vullen met dit exemplaar zou dus heel tof zijn!

 • Reply
  donna
  16 oktober 2018 at 09:18

  Oh, wij zijn zo’n fan van de hoorspelen van het geluidshuis. Eerst jaren naar kabouter Korsakov geluisterd. En nu onze patatjes wat groter zijn bijvoorbeeld de gouden trilogie. Onze favoriet is de reis rond de wereld in 80 dagen, maar wie weet verandert dat binnenkort 🙂
  Ik vind de hoorspelen ook heel leuk voor in de klas. Perfect in het derde leerjaar! Wij duimen.

 • Reply
  Liesbeth
  16 oktober 2018 at 11:46

  Woww! Dit lijkt mij heel leuk voor onze kids op school! IK ben benieuwd!

 • Reply
  Elke
  16 oktober 2018 at 13:05

  Ooooo, ik doe mee! De wilde zwanen en de mestkevers zorgen elk familiefeest opnieuw voor collectieve zangstondes. De oudere neefjes en nichtjes kennen de verhalen van voor naar achter en terug uit hun hoofd, nu is het aan onze generatie kinderen om de heerlijke humor te leren kennen. En ik kan stiekem zelf ook al niet wachten om weer de subtiele grotemensenmopjes te ontdekken in dit nieuwe avontuur. Plezier verzekerd ook na 1001 keer luisteren!

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  16 oktober 2018 at 16:36

  Ideaal zo’n hoorspel voor onderweg in de auto.

 • Reply
  Lene Vander Veken
  16 oktober 2018 at 18:46

  Hier zijn ze zot van de luisterverhalen van het geluidshuis. Eentje extra is meer dan welkom om de lange autoritten aangenamer te maken. Wij zijn grote fan!

 • Reply
  Isabel verriet
  16 oktober 2018 at 20:14

  Hier ook twee grote fans! Of nee, drie grote fans. (Altijd een beetje schaamtelijk als andere autobestuurders me zien meebrullen op de liedjes… Daar gaat Kabouter Korsakov… 🙈)

 • Reply
  Katrien
  16 oktober 2018 at 20:24

  Pure nostalgie! Ik had als kind cassettes met sprookjes, waar ik regelmatig naar luisterde. Ik vond dat fantastisch! Mijn kindjes hebben heel veel fantasie. Zo’n hoorspel waarbij de personages als het ware tot leven komen, is hen op het lijf geschreven. Ik durf te wedden dat mijn zoontje ‘s nachts wakker wordt en bij Reinaert de vos zal zitten in zijn droom. De levendige dromen neem ik er met veel plezier bij!

 • Reply
  Nele V
  16 oktober 2018 at 20:36

  We hebben al enkele van deze hoorspel-boekjes en de kindjes vinden ze fantastisch. Dit nieuwe exemplaar lijkt ook weer een super leuk verhaal te zijn.

 • Reply
  Jos
  17 oktober 2018 at 20:05

  Graag voor mijn petekindje.

 • Reply
  Elke De Pooter
  17 oktober 2018 at 21:51

  Ik zou dit boek graag willen winnen om te gebruiken in mijn klas. Tijdens verschillende thema’s van WO verwijzen we naar de verhalen Reinaert de Vos. Maar het zou natuurlijk veel leuker zijn om het hoorspel te gebruiken!

 • Reply
  Lauwers Michelle
  18 oktober 2018 at 07:37

  Wij doen graag mee voor ons dochtertje Rosalie. Ze eet momenteel alle boeken op (ze is bijna 1 jaar), dus een luisterverhaal is handiger 😉 Ze houdt letterlijk van boeken, net zoals haar ouders. Her boek kan ik dan ook soms meenemen naar de klas, want mijn leerlingen zijn dol van boeken (vooral als er voorgelezen wordt). X

 • Reply
  Griet
  19 oktober 2018 at 10:11

  De enige manier om de kinderen rustig te houden in de wagen. Van de luisterverhalen blijven ze genieten. Ze worden ze nooit beu.
  Deze mag de rest van de collectie zeker vervolledigen.

 • Reply
  Evi Van Noten
  24 oktober 2018 at 22:36

  Spannend 🤞🏼

Leave a Reply