Unicorns & Fairytales
cabin anna Holenberg - unicorns & fairytales
My life Op stap op vakantie Travel uitstappen

Leuke activiteiten voor kinderen in Brabant! Heerlijk!

Wij gingen in juli met de ons gezin naar Brabant, Nederland. Dat was heerlijk. Er zijn ontzettend veel activiteiten voor kinderen in Brabant. Het was een superleuk weekend, dat goed vol zat (en toch niet overdreven). Ik zou er gerust een hele maand kunnen vertoeven. Vakantie in eigen land voor de Nederlanders en voor de Belgen niet ver van de grens; een ware aanrader.

Met ons gezin naar Brabant

Zoals ik al zei heb je een zeer ruime keuze aan activiteiten in Brabant met kinderen. Wij moesten selectief zijn want we verbleven er van vrijdagnamiddag tot zondagavond. Niet zo heel lang, maar voldoende om een volledig weekend te genieten met het gezin. Ben je benieuwd hoe wij onze tijd daar spendeerden? Hier komt een mooi overzichtje…

Ons verblijf in een Cabin Anna

We kwamen aan op onze camping Charme Camping Hartje Groen en gingen onze bagage alvast in ons verblijf zetten. Wij verbleven in een ‘cabin Anna’ in het midden van de natuur. Dit gedeelte heet ‘Holenberg‘ en er zijn enkele van deze huisjes te vinden. Wat een luxe, wat een praal en pracht. Je kan deze cabins helemaal uitschuiven zodat je met bed en bad in openlucht zit. We hadden heel veel geluk met het mooie weer vrijdag en konden dus genieten van een bad in openlucht. Onze kinderen vonden dat waanzinnig leuk. Ze speelden in de natuur, naast ons huisje en wij konden genieten van het mooie zicht. We sliepen in het mooie tweepersoonsbed met hemel en de kinderen sliepen op de ruime vide. ‘s Ochtends kregen we een picknickmand vol lekkers en genoten we van een heerlijk ontbijt. Het was echt even tot rust komen in de Cabin Anna op Holenberg. 

cabin anna Holenberg - unicorns & fairytales

   

Dag 1: zand en water

Na het wegzetten van onze bagage verkenden we het campinggedeelte even. Waauw, heerlijk vertoeven voor gezinnen. Overal is er wel iets te doen en alles is super netjes én goed onderhouden. We hielden halt bij het meer waar de kinderen zich amuseerden met een sproeier, water en zand en geraakten niet voorbij de coole modderkeuken. In het weekend organiseert de camping aanschuifmogelijkheden (qua eten) en we gingen in het Boshuisje avondeten. De kindjes namen frietjes van het kraam dat er stond en ik koos een slaatje. Het weer zat goed mee en de kinderen amuseerden zich met grote houten blokken. Zo konden wij nog rustig tafelen. Nice!

activiteiten in Brabant met kinderen - unicorns & fairytales

Dag 2: wandelen met kinderen

Als je op zoek bent naar een leuke activiteit voor kinderen in Brabant dan vind je recht tegenover de camping het avonturenpad ‘Docus De Das‘ . Dat is een leuke wandeling met allemaal opdrachten die de kinderen kunnen doen en het ligt rondom een meer. Bij goed weer kan je daar ook pootjebaden. De wandeling is helemaal niet lang dus te doen met kleinere kinderen. Het avonturenpad in Brabant wordt aangekleed met een verhaal:

Sinds de bosheks haar pan verandersoep in het meertje van het bos heeft laten vallen heeft Docus zijn vriendjes niet meer gezien. Alle dieren denken sindsdien een ander dier te zijn. Docus durft het bos niet in, anders verandert hij ook nog. En de heks heeft verteld dat het bos alleen bevrijdt kan worden door het water uit het meertje over de wortels van de oude toverboom te gooien aan het einde van het pad. Docus en de dieren kunnen dit zelf niet. Alleen kinderen kunnen zonder gevaar het bos in en het water aanraken. 

Nadien trokken we wat verder om naar het oergebied in de Maashorst te gaan. Daar kan je, als je geluk hebt, wilde dieren spotten. De Wisent, Exmoorpony en Taurus. Jammer genoeg hebben wij er geen gezien, maar het gebeurt vaak dat wandelaars ze wél spotten. Desalniettemin hebben we hier ook een leuke wandeling gedaan met opdrachten. 

activiteiten in Brabant met kinderen - unicorns & fairytales

Met een knorrende maag gingen we terug naar het Boshuisje op de camping waar we genoten van een tapasplankje en de kinderen smikkelden een lekkere croque naar binnen. We wilden nog naar het meer maar onze kinderen hebben meer dan een uur met de blokken gespeeld die daar liggen. 

Rond 18u hadden we gereserveerd in familierestaurant Charlie, gelegen aan de Roompot in de buurt. Een restaurant op maat van kinderen; met een binnenspeeltuin, een restaurantgedeelte (raad ik aan) en een terras (ideaal bij mooi weer). Bij mooi weer kan je je kinderen kledij aantrekken die nat mag worden want je hebt er sproeiers waar kinderen kunnen spelen met water. We eindigden onze avond met marshmallows en een vuurtje en trokken moe maar voldaan naar onze Cabin Anna. 

activiteiten in Brabant met kinderen - unicorns & fairytales

DAG 3: culturele uitstapjes

Een dag vol uitstapjes. We vertrokken ‘s ochtends na ons heerlijk ontbijt naar Kasteel Heeswijk en namen afscheid van Charme Camping Hartje Groen en onze Cabin Anna. De kinderen vonden het kasteel boeiend en stelden 100 vragen. Voor kinderen heb je hier weer een opdrachtenfolder met vraagjes en opdrachten. Niet te moeilijk, net uitdagend genoeg. De rondleiding is niet superlang, maar je kunt nadien heerlijk genieten van de natuur rondom het Kasteel en als je iets wil eten heb je er een mooi terras. 

activiteiten in Brabant met kinderen - unicorns & fairytalesactiviteiten in Brabant met kinderen - unicorns & fairytales

Wij trokken verder naar een pannenkoekenhuisje ‘De Koekenbakkers‘ waar wel 100 verschillende soorten pannenkoeken te vinden zijn. Yummmm. Bij een kinderpannenkoek krijgen de kinderen munten waarmee ze in het winkeltje een gadget kunnen kopen. Dat had succes natuurlijk. Heel erg leuk aan dit pannenkoekenhuisje was de grote buitenspeeltuin met zand. Daar kunnen je kinderen heerlijk in spelen, terwijl jij nog van een drankje kan genieten.

We hadden een bezoek gereserveerd in het Oertijdmuseum in Boxtel, dus we gingen verder op pad. Wat een supertof museum. Het binnengedeelte is niet héél groot maar wel boeiend, met allerlei botten en fossielen. Het buitengedeelte is kei leuk. Ook daar zijn weer opdrachten te verkrijgen. Zowel voor grote als kleinere kinderen. Bij het afgeven van het wachtwoord dat je vindt na het aanduiden van de juiste antwoorden op de vragen krijgen de kinderen een klein souvenir mee. 

activiteiten in Brabant met kinderen - unicorns & fairytales activiteiten in Brabant met kinderen - unicorns & fairytales

Ons weekend afsluiten deden we in de mooie brasserie Ome Jan met de leukste namen voor gerechten ooit. Ook daar had je een kleine speeltuin waar de kinderen zich konden uitleven. De brasserie is gelegen aan een meer en je hebt op het terras een wondermooi uitzicht. Het was zalig om daar buiten te zitten. We aten ons buikje heerlijk vol, namen nog een dessert en reden weer huiswaarts. Wij hebben echt genoten van ons weekend in Noord-Brabant en gaan zéker en vast nog eens terug. Want er zijn nog veel meer activiteiten in Brabant voor kinderen.

activiteiten in Brabant met kinderen - unicorns & fairytales

Lees ook: 10x met kinderen naar Brabant : enkele toffe tips

 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply