Unicorns & Fairytales
Safari resort beekse bergen - unicorns & fairytales
My life Op stap op vakantie Travel uitstappen uitstappen in openlucht

10x met kinderen naar Brabant : enkele toffe tips

Met je gezin op uitstap gaan is geweldig. Vooral het laatste jaar zullen er veel mensen de natuur weer ingetrokken zijn. Dat was immers het enige dat we nog mochten. Nu de lente in het land is en de zomer voor de deur staat, is het weer tijd om uitstappen met de kinderen te doen, vind je niet? Wij gaan binnen enkele weken naar Charme Hartje Groen (Holenberg) met ons gezin en zijn daarom op zoek gegaan naar toffe tips. Daarom deze keer 10 tips om met kinderen naar Brabant te trekken en dan vooral: de natuur in! Na ons reisje naar Holenberg vertel ik je maar al te graag hoe dat geweest is, want het ziet er veelbelovend uit….

1. Fietsroute Zwarte kaat

Fietsen jullie graag en trekken jullie met kinderen naar Brabant ? Dan kan je de vernieuwde route ‘Zwarte Kaat’ volgen. Een fietstocht met kinderen wordt natuurlijk extra leuk als je het spoor volgt van een heuse legende! De route is gebaseerd op de legende van Zwarte Kaat, een roversbende die zo’n 400 jaar geleden actief was in de Brabantse Kempen. De route is 36 km lang, en start bij Recreatiepark De Achterste Hoef, waar je fijn kunt verblijven! 

2. Wandelroute door het Mastbos in Breda 

Wandel je graag met het gezin? Dan moet je eens kijken bij de Top Natuurroutes , een selectie van zorgvuldig uitgezette natuurroutes over het knooppuntennetwerk. De wandelroute door het Mastbos in Breda is ideaal voor kinderen en 5 km lang. Daar staan 500 jaar oude bomen. Het wordt een magische wandeling. Verzinnen jullie ook altijd verhalen als jullie wandelen? Wij wel…  Je kan trouwens een tussenstop maken bij speelbos Boeverijen waar je kan klimmen en klauteren. Er zijn vele picknicktafels onderweg, waar je je lunch kunt opeten of op de Ginnenkenmarkt in Breda, een pleintje met dorpspomp en gezellige cafés en restaurants. 

Spelende kinderen in Mastbos Breda

Spelende kinderen in Mastbos Breda © VisitBrabant

3. Speelleerwandeling en avonturenroute ‘Docus De Das’ 

Ga je met de kinderen naar Brabant, dan kan je ook fietsen en wandelen in De Maashorst, hét oergebied van Nederland. Een plek met veel bomen, planten en beesten! Speciaal voor de kinderen is hier het Docus de Das Avonturenpad. Je beleeft een spannend avontuur met leuke spelelementen. Zo leren jullie tijdens het beantwoorden van de vragen heel veel over de natuur. De route start vanaf Charme Camping Hartje Groen, één van de topcampings in Noord-Brabant.

Insecten spotten? –> DOWNLOAD PRINTABLE KRIEBELBEESTJE BINGO

4. Naar het stuifzandgebied De Loonse en Drunense Duinen! 

De Loonse en Drunense Duinen, dichtbij de Efteling, is één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Neem dus maar poldertjes en schepjes mee want de kinderen kunnen hier spelen in het zand. Ook kan je er heerlijk wandelen, fietsen en mountainbiken. Rond deze duinen zijn vele eet -en drinkgelegenheden. Op 200 meter van de Roestelberg ligt recreatiepark “Het Genieten” met een fantastische buitenspeeltuin, waterspeeltuin en groot terras, vrij toegankelijk. Tof met kinderen !

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, Brabant
Loonse en Drunense Duinen

Loonse en Drunense Duinen © VisitBrabant

 

5. Wandel door het water dankzij de Mozesbrug

Kinderen vinden het geweldig: dankzij deze brug kan je door het water lopen. Wereldberoemd bij Fort de Roovere bij Bergen op Zoom! Duik een beetje de geschiedenis in met dit kunstwerk dat  belangrijke architectuur- en bouwprijzen won. Fort de Roovere is onderdeel van de Zuiderwaterlinie, een aantal defensieve werken die ons vroeger tegen de vijand beschermde. Je kan je wandeling verder zetten door een van de vele wandelroutes te nemen en de indrukwekkende Pompejustoren te  beklimmen.

6. Spot vogels in het Nationaal Park ‘De Groote Peel’

Hier vind je verschillende routes voor kinderen, afhankelijk van het aantal kilometers die je wil stappen.  Nationaal Park de Groote Peel ligt op de grens met Limburg. Het gebied staat bekend om de vele vogelsoorten en bijzondere geschiedenis. Tijdens je wandeling vind je ‘knuppelbruggetjes’ en uitkijktorens. Voor de allerkleinsten is het Kabouterpad een waar avontuur: met een kaboutermuts op en rugzak om ga je op pad. Er zijn zes opdrachten waarbij je op zoek gaat naar échte kaboutersporen. Zo leuk…

7. In de Oisterwijkse Bossen en Vennen

Vlakbij Oisterwijk vind je de Oisterwijkse Bossen en Vennen, een prachtig natuurgebied om doorheen te wandelen. Vanaf het bezoekerscentrum Groot Speijck zijn drie kortere wandelroutes uitgezet, ideaal voor kinderen. Achter het bezoekerscentrum ligt de Speelnatuur van OERRR waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen in het bos.

lees ook: Leuke bos – en buitenactiviteiten die je kan doen tijdens de week van het bos (en op andere dagen)

8. De Beekse Bergen 

Wanneer je met kinderen naar Brabant gaat zou je echt eens een kijkje moeten nemen in het Safaripark Beekse Bergen, het grootste wildlife safaripark van Europa. Je kan hier ook met de bus-, boot- of autosafari de Big Five ontdekken ! Wil je origineel overnachten, dan kan dat hier ook! Wij gingen enkele jaren geleden de proef op de som nemen. Wij gingen slapen tussen de wilde dieren in Beekse Bergen!  En vergeet Speelland Beekse Bergen niet waar de kids zich helemaal uit kunnen leven en bij goed weer ook heerlijk buiten kunnen zwemmen.

Safari resort beekse bergen - unicorns & fairytales

9. Naar één van de vele musea

Met kinderen naar het museum is superleuk! In Noord-Brabant zijn er genoeg musea met een speciaal programma voor de kids! Zijn ze weg van auto’s? Ga dan een keer langs bij het DAF museum in Eindhoven. Willen ze wat leren over de natuur dan is het Natuurmuseum Brabant een aanrader. Kom mammoetjagen in de IJstijd!, test je wolvenkennis in de Ware Wolf of ga als detective aan de slag in de OO-Zone. In Oertijdmuseum De Groene Poort is een dinosaurus-parade met veel verschillende dinosaurussen. Leuk voor kinderen die van dino’s houden. 

Lees ook: Naar het museum met kinderen? Dit kan je allemaal doen!

10. Zwemmen!

Zwemmen is altijd wel leuk voor kinderen! Een subtropisch zwemparadijs of liever een ruim buitenbad met een heerlijk, groene ligweide. In Noord-Brabant zijn er vele binnen- en buitenbaden. Zwem je liever in natuurwater? Check dan eerst even de informatie op zwemwater.nl

 

Veel plezier wanneer je met kinderen naar Brabant gaat! 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply