Unicorns & Fairytales
Winter Efteling - unicorns & fairytales
Op stap Personal pretparken uitstappen uitstappen in openlucht

Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

We gingen dit weekend gezellig met zijn drietjes naar de Winter Efteling. Je leest het goed. Met zijn drietjes. Lex mocht bij oma en opa logeren en wij trokken samen met Vince naar Kaatsheuvel. Nog eens quality time met zijn drietjes.

Winter Efteling

In de zomervakantie zijn we naar de Efteling geweest en Vince vond dat zo leuk dat we toen al besloten dat we graag opnieuw een bezoekje kwamen brengen wanneer het de Winter Efteling was. Zo gezegd, zo gedaan. We vertrokken afgelopen vrijdag richting Nederland met een heel enthousiaste Vince. Toen we aankwamen was het al donker en fonkelden de lichtjes van het Efteling hotel ons al tegemoet. “Oooooh kijk mooooooi”, kwam er voortdurend uit Vince zijn mond. We settelden ons in de hotelkamer die superleuk was (we vonden rode schoentjes in de kast en een muis in een holletje door een leuk spelletje dat we natuurlijk moesten spelen). Een erg kindvriendelijk hotel. Algauw werd het wel duidelijk tijdens het buffet dat Vince iets aan het broeien was. Hij gloeide helemaal en zag er niet al te best uit. We gaven hem Nurofen en besloten héél vroeg in ons bed te kruipen want ikzelf was eigenlijk ook niet helemaal oké. Om 20u lagen we te knorren (Vince zeker met zijn verstopte neus). We hoopten dat het een gewone verkoudheid was. Terug thuis blijkt dat hij toch nog zieker wordt en een keelontsteking heeft. Gelukkig heeft hij toch nog kunnen genieten van al het moois.

IMG 2157 2 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2105 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2106 2 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2116 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

Magisch

Wanneer je de Efteling binnenstapt dan komt er iets magisch over je. Die muziekjes die van alle kanten komen, het Sprookjesbos, de sfeer. Alles is gewoon zo leuk. Er is zoveel te doen, te zien, te eten… voor kinderen moet dat een hele ervaring zijn. Voor groot en klein. Vince was uiteraard fan van het Sprookjesbos. Vooral van de wolf. “Wat doet die nou toch aan die deur van de geitjes?”. Eigenlijk hebben we hem nog geen sprookjes voorgelezen maar nu begon hij toch vragen te stellen. Hij wou echt eten wat er gebeurde en ook wat er met Sneeuwwitje was en wat de spiegel allemaal zei. Tijd om een sprookjesboek in huis te halen.

IMG 2115 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2111 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2108 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2216 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling  IMG 2170 2 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling IMG 2141 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling IMG 2205 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2201 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2215 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

Winterse sfeer

Het weer deed alvast mee: het was superkoud (en elke keer wanneer we onze kop ergens buitenstaken begon het te regenen). Dat was wat minder en zeker omdat we ons niet zo lekker voelden. We gingen dan maar schuilen in één van de vele eetgelegenheden of in het IJspaleis! Zo mooi! Met schaatsbanen.  Je kon ook opwarmen aan de gezellige vuurkorven waar ze om de zoveel tijd leuke liedjes zongen. Vince wou steeds naar de “Mexicaantjes” zien. Hij had ons verkeerd begrepen want het moest natuurlijk “Muzikantjes” zijn. Maar goed, hij wou er niet weg. Zou hij een muzikant worden later?

IMG 2144 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling IMG 2142 2 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling IMG 2129 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2239 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2241 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

Vele attracties

De Efteling is dan wel enorm bekend om de sprookjes, er zijn ook ontzettend veel attracties! Voor klein én groot. Ik raad eigenlijk aan om (indien mogelijk) eens op een dag in de week te komen want in het weekend kunnen de wachttijden wel oplopen. Al viel het nog mee dit weekend. Ik wou echt de nieuwe attractie Symbolica zien en omdat ik een ‘Single Rider’ was (Vince en manlief gingen niet mee), kon ik langs een aparte rij en stond ik in no-time mee vooraan. Wat wel jammer was: er profiteerden vaak mensen van deze formule. Ze kwamen dan toch met twee of zelfs met een hele groep wat erg frustrerend was voor de mensen die wél netjes 60 minuten gingen aanschuiven. Maar goed… zulke onbeschaamde mensen zijn er altijd. De nieuwe attractie was adembenemend mooi. Wat kan de Efteling toch steeds dat magisch gevoel bovenbrengen. De Winter Efteling combineert dat magische dan weer met de kerstsfeer. Dubbel magisch. Ik raad iedereen het aan.

IMG 2242 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2195 2 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2191 2 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2178 2 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2197 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

IMG 2176 - Een magisch bezoek aan de Winter Efteling

 

Ben jij al in de Winter Efteling geweest? Hoe vond je dat? 

lees ook: Het sprookjesboek van Isak

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Joni
  21 november 2017 at 10:01

  Aaaah, de Efteling. Ik vind het er zomer en winter leuk, en miss M gelukkig ook <3

 • Reply
  Jess
  21 november 2017 at 21:48

  Oh wat jammer seg. Gelukkig toch wat kunnen genieten. Na jaren bezoeken, heb ik.nog nooit het hotel gedaan, daar wel benieuwd naar. Efteling is idd gewoon magie!

 • Reply
  Barbara Gelens
  22 november 2017 at 07:31

  Heerlijk en wat leuk dat jullie dit met z’n drietjes hebben gedaan! Beide kinderen de volle aandacht op deze manier!

Leave a Reply