Unicorns & Fairytales
Diary My life Personal

Thuis werken, een boek schrijven en nog veel plannen

Sinds enkele jaren werk ik halftijds. Vooral omdat ik met mijn blog verder aan de slag wou gaan. Ik had in mijn ogen nog meer in petto dan enkel leerkracht zijn. Ik ben super ondernemend en wil nog allerlei zaken doen. Tegenwoordig kom ik dichter en dichter tot enkele dromen die ik wil en ga realiseren. Daar is onder andere ‘een boek schrijven’ eentje van.

Hoe verloopt zo’n thuiswerkdag?

Wel, we staan natuurlijk ‘s ochtends op met de kinderen die klaargemaakt moeten worden… Dat is even een ochtendrush, zeker nu er wat wegen onderbroken zijn op weg naar school en het weer te slecht is om met de bakfiets te gaan. Eenmaal thuisgekomen geniet ik van de koffie, neem ik iets te eten en begin ik rustig aan mijn planning.

storytel app - unicorns & fairytales

Plannen en organiseren

Meestal begin ik met het overlopen van eventuele mails die ik nog moet beantwoorden. Tegenwoordig, door het schrijven van mijn boek, blijft dit soms wel eens wat liggen, of raakt mijn planning in de war. Ik kan namelijk nogal moeilijk ‘nee’ zeggen. Dit zou ik wel eens moeten leren. Ik schrijf mijn opdrachten voor sociale media en de blog in een planner. Na het overlopen van de mails begin ik aan het schrijven van artikels voor de blog, het maken van foto’s of het brainstormen naar ideetjes om te doen met de kinderen, die ik op hun beurt ook weer deel op één of andere manier. Ik wil namelijk graag anderen inspireren en hier iets mee doen…

Structuur in de chaos?

Ik verwen mezelf soms wel eens met accessoires om de werkplek wat op te fleuren. Er zijn heel veel bureau accessoires die je daar mee helpen. Mappen, markers en papier dozen ook om structuur te brengen in het werk.
Ik steek sommige papieren of belangrijke zaken die ik nog moet afhandelen in mandjes, zodat ik deze later heel makkelijk terugvind. Er is niets zo vervelend dan tijd te verliezen door te zoeken naar papieren. Om het wat op te vrolijken, heb ik mijn bureau ook ingericht met kamer decoratie. Het is fijn om in een bureaukamer te komen waar ik me goed voel. Soms zet ik het Geurwolkje ook op.

Geurwolkje aroma diffuser en essentiële olie - unicorns & fairytales

En nou dat boek… 

Ik was ook al enkele jaren bezig met een plan om een boek te schrijven. Ik wou écht mijn droom najagen en steeds meer duikt mijn idee op. Ik moest er dus NU iets mee doen. Er lag bijna iets vast bij een uitgeverij enkele jaren geleden en dat is door omstandigheden niet kunnen doorgaan. Tot ik zelf werd uitgenodigd door een uitgeverij en nadien dacht… ik ga mijn plan ook eens verkondigen aan anderen. Julie, de uitgeefster bij Pelckmans, zag er meteen iets in. En voilà… nu ben ik dus volop bezig aan MIJN BOEK. Mijn allereerste (en hopelijk niet het laatste) boek! In november komt het, als alles goed gaat, uit. Over wat het gaat hou ik nog héél even geheim, maar ik zal het snel vertellen. 

Veel hooi op dat vork

Ik geef wel toe, soms neem ik veel hooi op mijn vork. Al moet ik eerlijk zeggen dat de corona situatie het makkelijker maakte. Ik MOEST thuis blijven dus events werden gecanceld, ik kon toch niets anders doen. Ik nam dus alle opportuniteiten aan die er waren. Ik heb NOG plannen. Ik wil iets doen rond onderwijs en ook wil ik me blijven verdiepen in het maken van templates die anderen kunnen helpen in het onderwijs. Het gaat ervan komen, daar ben ik zeker van. Maar eerst nu…. het boek.

Quality Time met het gezin 

Niet onbelangrijk: ik werk HARD door een hele dag. Maar mijn gezin mag er niet onder lijden natuurlijk. Er waren best wel enkele weken waar ik teveel met al deze zaken bezig was en de verbinding wat uit het oog verloor. Sinds er enkele puzzelstukjes in elkaar zijn gevallen, na het lezen van enkele boeken en beluisteren van podcasts (eigenlijk naar aanleiding over onderwijs), ben ik me meer gaan verdiepen in verbindend spelen en opvoeden. And guess what… HET werkt! Binnenkort ga ik daar mee over vertellen, want het is echt interessante materie dat gedeeld moet worden met anderen. 

Onderwijs…

Ja en dan natuurlijk nog één van mijn toekomstplannen. Ik wil héél graag iets meer kunnen betekenen in of voor het onderwijs. Mijn VISIE OVER HOE HET ONDERWIJS ZOU AANGEPAST KUNNEN WORDEN , daar sta ik nog altijd achter en hoe meer ik mij bijschool, hoe meer ik vind dat we er werk van moeten maken. Ik ben bezig op sociale media met het organiseren van CLUBHOUSE of IG LIVE en wie weet… na mijn eerste boek… komt er nog wel iets op mijn pad

 

En jij? Met wat ben jij zoal bezig?

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply