Unicorns & Fairytales
luiertas - unicorns & fairytales
fashion mama moederschap Musthaves

Wat zit er in mijn luiertas?

Er is een groot verschil qua inhoud van de luiertas tussen de eerste maanden en nu. Vince is 16 maanden en hoeft overdag geen fles meer dus moeten we die ook niet steeds meenemen in de luiertas. Wat zit er nou bij mij wél in?

1. Water 

Standaard in de luiertas! Daar rijd ik zelfs terug voor als ik het vergeten ben. We gebruiken momenteel een drinkbus van de Hema maar na een tijdje beginnen ze te lekken. Ben dus dringend op zoek naar een goede drinkbus met rietje. Ik heb een beetje pech gehad met mijn aankopen want de laatste die ik kocht was van Skip Hop en daar bleek een foutje in de zitten. Kon ik die ook al niet gebruiken.

2. Luiers en vochtige doekjes

Ik steek de luiers in een zelfgemaakt luierzakje . Ik gebruik tegenwoordig de luiers van het Kruidvat. Ik heb er een blogje over geschreven. ‘s Nachts gebruiken we die van Pampers dus ik steek er ook altijd eentje in… Je weet nooit wanneer je eens onverwachts ergens moet blijven slapen. Vochtige doekjes is een must en multifunctioneel. Ik gebruik sensitive doekjes van Delhaize.

3. Sudocrem billenzalf  

Ik gebruik het niet meer zoveel, enkel als hij rode billen heeft, maar toch zit hij er standaard in. Waarom ik deze heb gekozen? Eigenlijk omdat mensen er heel positief over waren. Nu moet ik ook toegeven dat de rode billen vlug weg zijn als ik Sudocrem smeer.

luiertas - unicorns & fairytales

4. Een doek 

Of mooier gezegd: een swaddle! Je hebt er tegenwoordig supermooie. Vince kan niet zonder! Als hij moe is wil hij zijn aapje en doek. Zo schattig. Ze zijn eigenlijk multifunctioneel. Ik gebruik het ook als slab of om iets af te drogen maar ik zorg dat ik er zeker een propere bij heb voor hem.

5. Reservekledij 

Ongelukjes kunnen altijd gebeuren daarom zit er standaard een nieuw rompertje, shirt, broek en vestje in, naargelang het weer.  Ook sokjes en pantoffels kunnen er inzitten.

6. Geurende pamperzakjes

Wanneer je je vuile pampers niet kwijt kunt is dit superhandig! Even in een geurend zakje stoppen en je kan het in je tas meenemen. Of dragen… zonder vieze geurtjes te verspreiden.

7. Een speeltje 

Ik laat Vince meestal een klein speeltje kiezen om mee te nemen. Naargelang de plek waar we heen gaan kan dat een bal zijn, een potje, auto, … zodat hij zich kan bezighouden.

8. Lepeltje/vork 

Dit zit er ook altijd in zodat hij kan eten met zijn eigen vork of lepel. Vaak moet hij nog fruitpap of blijven we ergens eten. Ik maak ze nadien proper met een vochtig doekje als we geen water in de buurt hebben om ze af te wassen.

9. Doosje met koek of rozijntjes 

Ideaal voor kleine crisissen of tussendoortje. Rozijntjes zijn hier een topper!

10. Slab 

Dit durf ik wel eens vergeten. Wij gebruiken altijd de MEGA handige opvangslab van Babybjörn. We willen niets anders. Ik schreef er hier een blogje over. Maar omdat hij dus vaak in de keuken rondslingert vergeten we hem wel eens. We kunnen dus best standaard een stoffen slab meenemen ook. Maar zoals ik al zei gebruik ik een doek als reddingsmiddel.

11. Wanneer we ergens blijven eten: zijn bordje 

We hebben een heel handig bordje dat we overal meesleuren. Het heeft speciale randjes zodat het eten er niet gemakkelijk afvalt.

12. Spullen die niet altijd nodig zijn

Afhankelijk van het moment: hoedje, zonnecrème, fysiologisch water, patatjes, fruitpap, fruit…

luiertas - unicorns & fairytales

 

Luiertas van Kidzroom

Tot voor kort gebruikte ik een grote bruine lederen (luier)tas. Het leek op een grote handtas (en is het ook). Dat vond ik mooi en handig want er kon heel veel in. Nu moet er iets minder ingestoken worden dus kwam deze kleinere versie goed van pas. De luiertas die ik nu heb is van Kidzroom en je hebt hem in grotere versies ook. Er bestaan 3 formaten en 2 kleuren. De binnenkant vind ik heel mooi. Hij is opgedeeld in vakjes, zeer handig voor alle flesjes, prullen enz…

luiertas - unicorns & fairytales

luiertas8 luiertas7 luiertas3

Wil je de andere luiertassen ook zien? Je kan ze onder andere vinden bij Ik ben zo mooi , verzorgingstassen, Mamaloesbabysjop en vele andere.

Wat zit er in jouw luiertas ? Wat vind je van mijn nieuwe luiertas van Kidzroom? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Kim
  3 september 2015 at 07:09

  Leuk hoor! Hoe groter de tas hoe meer je meeneemt. Dus een kleinere kan best handig wezen 🙂

  • Reply
   Nathalie
   3 september 2015 at 13:06

   Dat heb ik inderdaad ook gemerkt. Deze organiseert ook beter dan die grote zak zonder vakjes.

 • Reply
  inge
  3 september 2015 at 07:22

  Hey Nathalie. Bij mij zit er ongeveer hetzelfde in. Ook zit er altijd een tetra washandje in en klein flesje was zeep van mustela. Een spuitbus evian voor baby’s. Vind ik handig als er geen water in de buurt is. En Jay loopt al van zen 11 maanden dus ook altijd ontsmetting en plakkers . Als verpleegkundige zit er nog wat medische rommel in. Mijn luiertas is de diaperbag cowboysbag. Grtj inge

  • Reply
   Nathalie
   3 september 2015 at 13:05

   Dat is inderdaad ook handig, ontsmetting en klevers….hmmmm thanx!

 • Reply
  Tamara
  3 september 2015 at 10:03

  Superfijne tas is dat he? Vooral handig dat hij zoveel vakjes heeft!

  • Reply
   Nathalie
   3 september 2015 at 13:05

   Ja inderdaad het is een hele leuke tas. Heb jij hem ook?

Leave a Reply