Unicorns & Fairytales
kraamcadeaus - unicorns & fairytales
cadeautips DIY Get inspired zwangerschap

20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

Is er in de familie of vriendenkring een baby geboren? Leuk! Je komt meestal niet met lege handen op kraambezoek. Ik hou ervan om originele, leuke kraamcadeaus te geven en nog iets van de geboortelijst. Vind je het zelf moeilijk om iets te kopen? Doe dan hier een beetje inspiratie op. Ik beloof je dat je zéker iets naar wens gaat vinden. Laat je me het weten? 

Kraamcadeaus

Kraamcadeaus zijn leuk om te geven. Je hebt echt fijne dingen. In België hebben we een geboortelijst, iets dat in Nederland nog niet altijd even bekend is. Een geboortelijst is vooral heel erg handig als je voor de eerste keer zwanger bent. Je zet er dan de noodzakelijke dingen op zoals een babycook, dekentjes, verzorgingsspulletjes enz… Voordeel is dat je zelf een beetje de kraamcadeaus kiest. Nadeel is natuurlijk dat je al weet wat je gaat krijgen. Maar dat is meestal geen nadeel.

Volg je me al via Instagram?

Wat je beter niet doet…

Wanneer mensen een geboortelijst of een rekeningnummer hebben doorgegeven als cadeautip (ik weet het, voor sommigen klinkt dat raar, maar hier in België is dit echt normaal hoor) kan je echt wel beter iets van die lijst nemen. Er is niet voor niets een geboortelijst… Natuurlijk is elk cadeautje dat je krijgt heel fijn maar soms krijg je dan spullen die je écht niet mooi vind of die je absoluut niet kan gebruiken, tenzij je de persoon écht kent. Wat ik ook altijd tricky vind is kledij kopen… Je weet vaak niet of de mensen wat jij kiest wel mooi vinden. Tenzij het sokjes, rompertjes of slabjes zijn, die heb je altijd wel nodig.

lees ook: een gezonde lunchbox maken, ook al heb je weinig tijd

Meer dan 20 leuke (originele) kraamcadeaus

1. Een luiertaart

Met een luiertaart scoor je altijd wel. Je kan altijd luiers gebruiken. Tenzij het koppel kiest voor wasbare luiers. Maar dan is een set wasbare luiers ook wel een goed cadeau. Gebruik er wel van een merk waarvan je weet dat het degelijke luiers zijn. Voor sommige luiertaarten betaal je enorm veel. Je kan het echt wel zelf maken als je wil. Zo moeilijk is het niet. Neem altijd een maatje groter dan newborn. Je weet maar nooit hoe groot de baby al is en meestal zijn de ouders voorbereid op de eerste maand. Ze groeien er ook supersnel uit. Een maatje 2 of 3 mag dus zeker al. Google maar eens en je vindt zonder twijfel een heel makkelijke werkbeschrijving. Eigenlijk is het basisprincipe: je rolt een pamper op, doet er een rekker om en klaar is kees. Je zet er enkele naast elkaar in de vorm van een taart en je windt ze om met een doek, een dik lint of eender welke koord. Gebruik zo’n taartenonderzetter om verdiepingen te maken. Wil je iets speciaal maken zoals mij, dan experimenteer je met wat doeken en pampers. Gebruik vooral veel mooi lint 😉

luiertaart - pampertaart - unicorns & fairytales  luiertaart - pampertaart - unicorns & fairytales luiertaart - pampertaart - unicorns & fairytales

 

2. Zaadjes – throw & grow confetti

Een ideaal lente-kindje-cadeau! Dit is een doosje met confetti. Wanneer je de confetti plant in de lente heb je na 6 / 8 weken leuke plantjes. Dit is een super origineel cadeau. Ik stak hem alvast in mijn cadeaupakket voor de meter van Lex. Ik hoop dat ik een mooi resultaat kan zien na enkele weken. Ik ben zo benieuwd. Je kan verschillende soorten throw & grow confetti krijgen bij Superette Ninette, in verschillende kleuren.

kraamcadeaus - unicorns & fairytales kraamcadeaus - unicorns & fairytales

3. Een leuk koffertje vol met spullen

Ik wist het kleurenthema dus heb ik een koffertje gekocht dat helemaal bij het thema paste en vulde het koffertje met spullen waarvan ik wist dat ze er iets aan gingen hebben. Dingen die je ALTIJD kan gebruiken, hoeveel je er ook van hebt… (tetradoeken, rompers, slabje, kapstokjes, een cocobelt en een leuk kaartje. De leuke spulletjes vond ik trouwens bij Wibra en ik maakte er een VLOG over. Daar kan je ook nog andere kraamcadeaus instoppen.

FullSizeRender 984 - 20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren FullSizeRender 981 - 20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren kraamcadeaus - unicorns & fairytales FullSizeRender 979 - 20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

 

4. Een leuk juweeltje met een betekenis

Bij Kaya Sieraden, waar ik al meerdere juweeltjes van heb, kan je hele mooie speciale kettingen, oorbellen en armbandjes vinden. Je kan ze ook laten personaliseren. Ik denk dat een leuke ketting met de naam van het kindje altijd een mooi geschenk kan zijn als je de smaak kent van de persoon die bevallen is. Zelf heb ik een ketting laten maken met de namen Vince en Lex. Tegenwoordig kan je er ook kettingen en armbanden laten maken met de vingerafdruk of de handen -en voetjesafdruk van het kindje. Origineel!

kraamcadeaus - unicorns & fairytales

kraamcadeaus - unicorns & fairytales

5. Een cocobelt

Zoals ik al eerder vermeld heb stak ik ook een Cocobelt in het kraamcadeau van de meter van Lex. Dit is een erg handige riem die je om de maxi-cosi doet en die jou ondersteunt tijdens het dragen van de autostoel. Wij gebruikten hem intensief!

baby wellness - unicorns & fairytales

6. Een leuk kaartje of uitsprakenboekje

Een leuk kaartje of boekje waar je later leuke uitspraken in kan zetten is ook een leuk geschenk.


uitsprakenboekje - 20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

7. Een oppasbeurt

Onlangs kreeg ik een kaartje met een TEGOED VOOR 1 OPPASBEURT. Nou, dat vond ik ook best origineel. Dus… wanneer je dit écht meent kan dit zeker een ludiek cadeautje zijn dat je erbij kan steken, op een leuk kaartje of zelfgemaakt.

8. De mommy bag

Een mama gaat nooit buiten zonder luiertas. Met deze XL Mommy bag kom je in stijl buiten dus ook al heeft ze er al eentje… ik denk niet dat er één moeder is die deze luiertas opzij kan zetten. Je hebt ze in drie kleuren! Shop de mommy bag bij Childhome.Tegenwoordig hebben ze ook een Daddybag. Kei leuk!

kraamcadeaus - unicorns & fairytales FullSizeRender 988 - 20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

 

9. Een abonnement/toegangsticket voor de zoo of een ander (dieren)park

Heel leuk als je al een kind hebt. Dan kan je samen gaan wandelen in een zoo of een park. Dubbel plezier. De kleinste zal er niet veel aan hebben behalve een wandeling, maar dan zijn ze wel eens buiten en hebben ze een reden om naar buiten te gaan. Haha.

10. Een baby hangmat

Ik heb er zelf eentje en het is echt wel heel leuk. De baby hangmat van Amazonas biedt je baby een plek die eens anders is dan in de box of in de wieg of speelmat.

baby hangmat

11. (Bamboe) rompertjes

Rompertjes doe je meestal aan onder andere kledij. Daarom vind ik het een ideaal cadeau: je kan het altijd gebruiken of je ze nu mooi vindt of niet en de nieuwe bamboe rompers van de Hema zijn echt zijdezacht. Believe you me! hahaha.

12. Een gepersonaliseerd cadeautje (Bulbby)

Een tut, tutkoord, doosje, shirtje, speeltje dat gepersonaliseerd is? Bulbby biedt ze allemaal aan. Ook best leuk. Al zou ik niet zo vlug opteren voor een speen. Wel een speenkoord. Want net zoals een fles is een tut iets persoonlijks en wil niet elke baby een bepaalde speen. Of een rugzakje met babyspullen.

kraamcadeaus - unicorns & fairytales

13. Een Baby spa sessie bij Precho

Ik heb de mogelijkheid gekregen om een baby spa sessie te volgen. Beter gezegd, Lex heeft die gevolgd uiteraard. Zo’n sessie bestaat uit 5 sessies watergewenning en floating. Dat vinden ze héérlijk! Nadien kan je je baby een massage geven. Je baby zo zien genieten is echt leuk.

kraamcadeaus - unicorns & fairytales kraamcadeaus - unicorns & fairytales

14. Mooie tetradoeken

Tetradoeken kan je nooit genoeg hebben. Er bestaan zulke mooie exemplaren. Groot en klein. Volgens mij kan je er niet veel mis mee doen. Ga maar eens op swaddle blankets  zien. Ze hebben verschillende merken onder één dak. Ook de nieuwe versies van Fresk zijn mooi én zacht.

kraamcadeaus - unicorns & fairytales

15. Zelf een koffertje beschilderen en een cadeau maken

Twee jaar geleden maakte ik nog zelf speenkoorden en beschilderde ik speelgoeddozen, opbergkoffertjes enz… Wegens tijdsgebrek doe ik het nog in enkele gevallen. Dit was trouwens meteen mijn eerste VLOG. Je hoeft echter geen Picasso zijn om een blanco koffertje mooi te maken. Ze hebben tegenwoordig erg leuke (muur)stickers.

 

16. Een EHBB (eerste hulp bij baby’s) cadeaumand

Ik heb voor een vriendin 3 jaar geleden een leuke cadeaumand samengesteld met een begeleidende brief. Daar stonden enkele leuke tips in en enkele noodzakelijke hebbedingen zoals een verdeeldoosje, rompers, een badcape, luiers, washandjes, slabjes en nog veel meer. Zo’n mand kan je natuurlijk vullen met wat je maar wil. Bij elk spulletje had ik tips geschreven.

lees ook:  de ideale oplossing om een verschoningstafel te hebben in een kleine ruimte

 

17. Het Oei ik groei boek

Nou, ik vind dit de bijbel der babyboeken. Het boek Oei ik groei. Misschien vinden anderen dit rommel maar ik kon mijn baby Vince met de klok gelijk zetten op dit boek. Alles klopte gewoon en wanneer ik me afvroeg wat ik misdeed kwam dit boek met raad.

18. Invulboeken

Er bestaan ook van die erg leuke invulboeken om de vooruitgang en leuke momenten van je baby vast te leggen. Ik schreef er al een blog over. Zelf ben ik eruit zo goed in blijkbaar… Maar dan bedenk ik me dat ik mijn blog heb en dat dit eigenlijk ook een soort dagboek is.

kraamcadeaus - unicorns & fairytales invulboek zwangerschap - unicorns & fairytales

19. Een fotoshoot

Heel erg leuk om te doen is een newborn shoot of een fotoshoot. Altijd leuk om cadeau te krijgen.

20. Pinterest ideetjes

Zoek eens op Pinterest. Er staan zoveel leuke dingen op. Ik verzamelde alvast mijn favorieten. Je kan ze vinden op mijn pinterest pagina ‘kraamcadeaus’. Dit zal nog vaak aangevuld worden. Nog enkele leuke ideetjes:

 • een groeimeter
 • een box / koffer / mandje met boeken
 • een trein gemaakt van opbergmandjes met verzorgingspoducten in
 • een zelfgenaaid broekje, shirt, slaapzakje…
 • mijlpaalkaartjes

21. Hey baby kalender, bewegen met je baby

Deze kalender geeft je tips om te bewegen met je baby doorheen zijn eerste levensjaar. Een heel origineel en leuk geschenk waar de ouders je dankbaar voor gaan zijn! Er staan oefeningen in die voor iedereen toegankelijk zijn en die de band tussen hen versterkt.

22. Een cadeaubox van Bloue

Blou heeft erg leuke cadeauboxen voor speciale gelegenheden. Ook als kraamcadeau past hun NEW MOM BOX helemaal in dit rijtje… Dit is eens een cadeau voor de nieuwbakken moeders en niet voor de kleinste spruiten. Maar dat moet zeker ook kunnen hé!

bloue cadeaubox - unicorns & fairytales

8D09D8D8 97EF 4E42 91E2 AAB251B29714 - 20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

23. Een gepersonaliseerde kraammand

Bij Bulbby heb je een kraammand die je kan vullen met allerlei leuke spulletjes en je kan het ook personaliseren met een leuke quote of de gegevens van het kindje.

kraammand - unicorns & fairytales

24. Boodschap in een fles

Bij Little Miss Pineapple vind je leuke flessenpost! Je kan er natuurlijk zelf een boodschap insteken zoals een brief, een cadeaubon of iets anders. Maar dit is dan toch echt wel een leuke verpakking en bewaarpot.

0fc9529eca1fc58f169052b7d53a993232f149a1 - 20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

Pin it!

Vind je dit leuke ideetjes? Pin onderstaande afbeelding dan op Pinterest.

kraamcadeaus - unicorns & fairytales

lees ook: cupcake rompers 

lees ook: geboorteposter

 

Heb jij nog leuke ideetjes voor kraamcadeaus? 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - 20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Jess
  5 april 2017 at 08:51

  Die confetti is zo leuk!
  Kraamkost vind ik ook wel een leuk cadeautje. 🙂

  • Reply
   Nathalie
   7 april 2017 at 19:53

   Wat bedoel je met kraamkost? Eten?

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  7 april 2017 at 11:52

  Wat een mooie lijst. Als je nu niet weet wat kopen, dan weet ik het niet meer! 😉

  • Reply
   Nathalie
   7 april 2017 at 19:53

   hihi thanx Ilse en ik heb nog veel meer ideetjes hahaha

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
34 dingen die ik leerde voor mijn 34ste

Morgen is het zover... dan blaas ik 34 kaarsjes uit op mijn taart. Tot mijn 30ste vond ik jarig zijn...

Sluiten