Unicorns & Fairytales
afscheidscadeau opvang - unicorns & fairytales
cadeautips creatief DIY juffen -en meestercadeau Knutselen My life

Een persoonlijk afscheidscadeau voor de onthaalmoeders en traktatie voor de kinderen

Oh boy, het is zover. We moesten afscheid nemen van Lex zijn onthaalmoeders. Weer een hoofdstuk afgesloten en er kon er een nieuw beginnen, namelijk de kleuterschool. Met een beetje pijn in het hart namen we afscheid want Lex heeft daar een mega fantastische tijd gehad. Het wil ook zeggen dat mijn kids groot worden. Dat is niet altijd makkelijk vind ik. We lieten een persoonlijk afscheidscadeau maken voor onze onthaalmoeders en maakten leuke traktaties om uit te delen aan de kinderen. Want ze verdienden het. Kijk je mee? 

Afscheidscadeau

Oh wat wou ik graag dat ik geen afscheidscadeau moest geven… Maar dat is natuurlijk omdat elke mama dit hoofdstuk een beetje met pijn in het hart afsluit denk ik. Je kinderen zijn plots geen peuters meer maar gaan naar de kleuterschool. Een traject waar ze tot hun tienerjaren en verder mee door zullen gaan als alles goed loopt. Geen evidentie. Gedaan met zorgeloos spelen en kliederen, al gaat dit natuurlijk in de kleuterschool wel verder. Toch… Mijn kleine jongen is geen baby meer. En oh wee als je dat tegen hem zegt want ‘hij is geen baby meer!’. Maar in een moeder haar ogen is haar kind… haar kind.

lees ook : Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bvb juffen en meesters)

Een persoonlijke bewaardoos als afscheidscadeau

Een persoonlijk afscheidscadeau vind ik altijd leuk. In plaats van een doos pralines of gewoon snoep zal ik het ook altijd proberen op een originele manier te verpakken. Upcyclen, iets laten maken, zelf iets in elkaar knutselen. Het kan allemaal. Ik doe dat ook graag. Deze keer lieten we een mooie bewaardoos maken bij Smartphoto (waar ik al veel leuks liet maken trouwens, ik ben daar vaste klant) waar we allerlei lekkere snoepjes instopten.

persoonlijke bewaardoos - unicorns & fairytales

 

Theedoos en bruisballen met een persoonlijke touch

Wilma, één van de onthaalmoeders drinkt graag thee. Daarom kocht ik een theedoos en maakte ik het zelf wat persoonlijker door er haar naam op te schilderen. Dit heb ik jarenlang gedaan (zelf opbergdozen maken) dus leek het me nog eens leuk met iets eenvoudigs te beginnen. Ik stak er verschillende soorten thee in. Daar kan je nooit iets mis mee doen denk ik, met dit afscheidscadeau. We staken ook enkele bruisballen in een potje. met een kaartje aan en een boodschap.

lees ook: Inspiratie voor een leuk juffen -en meestercadeau

persoonlijke theedoos - unicorns & fairytales

persoonlijke theedoos - unicorns & fairytales

afscheidscadeau opvang - unicorns & fairytales

Gepersonaliseerde cocktailglazen

De andere onthaalmoeder hield van een lekkere cocktail en houdt blijkbaar van Blue Curacau. Daarom lieten we voor haar twee cocktailglazen bedrukken met haar naam en haar vriend zijn naam op. Je kan bij Smartphoto trouwens ook andere glazen en spullen laten graveren… Ik kocht een houten dienblad en schreef haar naam erop. Daar zette ik de glazen en fles op. Zo kan ze zelf aan de slag om lekkere cocktails te maken. Jippie!

lees ook: 10 originele moederdag cadeaus om zelf te maken

afscheidscadeau kinderopvang - unicorns & fairytales

Knutselwerkje

Lex mocht natuurlijk ook zelf iets knutselen voor zijn liefste onthaalmoeders. Daarom lieten we hem een mooi schilderijtje maken als afscheidscadeau. Je kan al heel goedkoop leuke canvassen kopen. Daar doe je nooit iets mis mee. We kochten in de Action ook mooie metallic waterverf en lieten hem zijn gang gaan. Toen het droog was spoten we er lijm op (via een spuitbus) en mocht een hij er steentjes opkleven. Dat gaf een mooi resultaat.

afscheidscadeau opvang - unicorns & fairytales

Traktatie voor de kindjes

Geen afscheid zonder traktatie. We maakten zelf onze cadeaus voor de kindjes. Geen onbekende meer voor Pinterest liefhebbers : diertjes met een pakje op hun rug. Ik kreeg veel leuke reacties en de kindjes zullen er ook wel blij mee geweest zijn. Kijk hier hoe je ze maakt.

afscheidscadeau opvang - unicorns & fairytales

Lex kreeg een mooi afscheidscadeau en had een fijne laatste dag. We aten met enkele mama’s en papa’s die ook afscheid namen van de kinderopvang frietjes en we kregen een mooi boekje mee waar enkele foto’s instonden van Lex doorheen zijn periode in de kinderopvang. En nee, ik kon de traantjes niet bedwingen… Want ik ga ze missen…heel erg. Lex ook hoor. Maar hij was wel klaar voor de grote school…

 

Hoe was het afscheid bij jullie? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply