Unicorns & Fairytales
donut party - unicorns & fairytales
dessert Food Koken met kinderen My life tussendoortjes en snacks

Feesttip: hou eens een DONUT PARTY met je kinderen!

Ben je nog op zoek naar een leuke traktatie of een leuk feestidee dat je samen met je kinderen kunt doen? Misschien wel een toffe activiteit op het verjaardagsfeestje van je kids? Misschien kan je zelf donuts maken en ze laten versieren. Wij hadden een leuke donut party thuis met onze nichtjes en vriendjes. Altijd leuk én lekker. 

Zelf donuts maken

Ik wou al langer eens zelf donuts maken. Wij zijn er dol op! Toen ik de bakmixen tegenkwam van Funcakes waarmee je zelf donuts kon maken was ik verkocht. Ik moest en ik zou zelf deze heerlijke gebakjes maken. Ik kocht ook een bakvorm, speciaal om donuts mee te maken in de oven, ook al heb je dat niet persé nodig. Toch is dat handiger. Wij hebben namelijk (bewust) geen friteuse.

[bol_product_links block_id=”bol_5d78e7aaa8a84_selected-products” products=”9200000026255011″ name=”donut bakvorm” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zo maak je dat!

Zelf donuts maken is helemaal niet moeilijk met deze handige mix. De mix is gemakkelijk te bereiden, je hoeft alleen maar water en olie toe te voegen. Met een verpakking van 500 gram kun je ongeveer 12-24 donuts maken, naargelang de dikte en grootte. Het beste kan je ze in de friteuse bereiden maar omdat wij dat niet hebben kozen we voor de oven. Dat gaat ook! De smaak is wel anders en de donuts zijn wat meer droog en cakevorm-achtig maar de smaak en het plezier zijn er zeker niet minder om. Ik heb geen enkel kind horen zeuren. Integendeel….

donuts maken - unicorns & fairytales zelf donuts maken - unicorns & fairytales

donuts maken - unicorns & fairytales

Zo doe je dat…

Kneed 500 g mix, 215 ml water en 65 ml (55 g) plantaardige olie met een mixer met deeghaak gedurende 5 minuten. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 5 mm. Steek de donutvormen uit en laat 25 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Leg de donuts in een donutvorm en bak in ca. 12 minuten goudgeel. Bestrijk met gesmolten boter en decoreer naar wens. Indien je de donuts in een donutvorm doet, kan je ze rollen in een lange worst, in de vorm leggen en aandrukken. Easy peasy.

zelf donuts maken - unicorns & fairytales

Versieren maar…

Wil je de zelfgemaakte donuts nadien versieren dan kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de Dip ‘n Drip van Funcakes.  Die kan je dan ook kleuren door er kleurgel of kleurpoeder aan toe te voegen. Ze hebben supermooie kleurtjes bij Funcakes.  Je kan verschillende potjes maken met kleuren en de kinderen zelf laten kiezen. De gekleurde Dip ‘n Drip kan je enkele seconden in de magnetron opwarmen. Dan dip je de donuts erin en kan je ze versieren met allerlei soorten strooisels. Of je kiest voor de deco of choco melts (gekleurde chocolade druppels) Nom nom!!!! Dikke pret!

Ook leuk: Wij maakten zelf vanille-ijs, zo doe je dat!

donuts maken - unicorns & fairytales

sprinkles van Funcakes

zelf donuts maken - unicorns & fairytales

zelf donuts maken - unicorns & fairytales

zelf donuts maken - unicorns & fairytales

Leuke ideetjes

Met donuts kan je eigenlijk veel doen: leuke traktaties maken, serveren als dessert, een donut wall maken, donuts in thema versieren enz…  Erg veelzijdig! Je kan ook mini donuts maken (gebruik dan een kleinere bakvorm) en dan kan je die op een taart leggen. Inspiratie genoeg op Pinterest.

ook leuk: Vlekjespudding zelf maken, leuk én lekker!

donut wall - unicorns & fairytales

Deze donut wall maakte Nessie op haar boekvoorstelling van Vurig Hoogsensitief Opvoeden.

 

Pin it

Leuk idee? Pin het dan met de foto’s of onderstaande foto.

zelf donuts maken - unicorns & fairytales

Gaan jullie ook eens zelf donuts maken? Wat vond je van de onze? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Tineke
  22 september 2019 at 08:29

  Mijn zoon is helemaal wild van donuts, dit is sowieso leuk om te doen! Over iets meer dan een half jaar wordt hij 4 en neemt hij afscheid van de kinderopvang. Misschien leuk om dan te trakteren op mini donuts.

  • Reply
   Nathalie
   29 september 2019 at 14:17

   zeker doen, ik ben al benieuwd!

Leave a Reply