Unicorns & Fairytales
recepten met vis voor kinderen - unicorns & fairytales
avondmaal duurzaam kopen Duurzaamheid Food Koken met kinderen lunch

De FiskeKrab : maak zelf een heerlijke visburger

Vandaag begint de Bewuste Visweek weer. Voldoende vis in zee en gezonde oceanen, meren en rivieren – dat is het doel. En jij kan daarbij helpen door te kiezen voor vis met het groene ASC- of blauwe MSC-keurmerk. Let jij daar al op? Wij wel. Tijdens de Bewuste Visweek, van 23 tot en met 29 september, ontdek je bij Belgische supermarkten, in viswinkels en in foodketens hoe uitgebreid het visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk is en ik maakte zelf een visburger! Eenvoudig te maken en superlekker. 

De FiskeKrab visburger

visburger maken - unicorns & fairytales

Nou, ik verzin het zelf hoor. Dit is eigenlijk een visburger maar gewoon veel leuker gemaakt. Voor kinderen een heerlijkheid om te krijgen. vince wou hem eigenlijk in eerste instantie niet opeten want hij vond dat erg voor de krab zijn poten. Ik merkte wel dat ze veel meer proeven als hun bordje zo versiert is. Morgen geef ik ideetjes omgerechtjes met vis creatief te serveren dus zeker eens een kijkje gaan nemen dan. Zelf een visburger maken is niet zo moeilijk.  Thuis hebben wij het boek ‘Relax mama in de keuken’ en daarin staan heerlijke eenvoudige recepten van mama’s voor mama’s. Daaruit komt dit recept eigenlijk!

Wat heb je nodig

 • 600 gram vis met het MSC logo
 • 1 tl zout
 • 2 eitjes
 • 1 gesnipperde ui
 • een handje vol geknipt bieslook
 • 1 geraspte wortel
 • 2-3 eetlepels bloem
 • 75 ml slagroom (Solo Crèmefine)
 • olie of boter om in te bakken
 • hamburgerbroodjes
 • saus naar keuze

visburger zelf maken

Hoe doe je dat? 

Eerst hak je de vis fijn met een scherp mes of je gebruikt de blender. Voeg zout aan de vis toe en laat even staan. Je kan ondertussen altijd een sausje maken. Ik maakte mayo met fijngesneden bieslook. Superlekker.

Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en kneed goed door. Laat het vismengsel ongeveer een half uurtje in de koelkast staan.

Maak van het mengsel ongeveer 8 ballen die je platdrukt met een spatel in je pan. Draai ze na een tijdje om als ze goudbruin zien.

Verwarm de broodjes, leg de visburgers ertussen en doe er eventueel rauwkost tussen als ze dat graag lusten. Ik weet dat onze kinderen dit liever apart hebben dus deed ik dat niet.

visburger maken - unicorns & fairytales visburger maken - unicorns & fairytales  visburger maken - unicorns & fairytales

Maak er een krabburger van 

Wij maakten de visburgers leuk door er krabben van te maken. De poten maakten we van paprika en de scharen en stenen op de grond van aardappeltjes in de schil. Verdere versiersels zijn met komkommer en mais. De ogen van de krab zijn mozzarella balletjes met een korreltje maïs. Het was superlekker!!!!

visburger maken - unicorns & fairytales

visburger maken - unicorns & fairytales

Duurzaam vissen

Een visburger maken is niet zo moeilijk maar ik wil wel even uitleggen wat de bedoeling is van de Bewuste Visweek. Ook vorig jaar werkten we samen met Maison Slash en MSC en gingen toen mosselen vangen op een boot. Duurzaam vissen betekent dat men voldoende vis in de oceaan overlaat, respect heeft voor de natuurwereld onder water en ervoor zorgt dat mensen die afhankelijk zijn van visserij, in hun levensonderhoud kunnen blijven voorzien.

msc logo - unicorns & fairytales

Visserijen kunnen enkel MSC-gecertificeerd zijn als ze zich aan drie principes houden:
– Duurzame visbestanden: er is geen overbevissing, er blijft genoeg vis in de zee over om het bestand op een gezond peil te houden;
– de visserij mag geen significante impact hebben op het zeeleven in ruimere zin, zoals zeezoogdieren, vogels en koralen;
– goed beheer: duidelijke regels die worden nageleefd. Bovendien is er gedegen wetenschappelijke kennis die ten grondslag ligt aan dat beheer.

 

Wat vind jij van onze creatie? Om in te bijten hé? 

X0X0 Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply