Unicorns & Fairytales
duurzame challenge - unicorns & fairytales
Duurzaam leven duurzaam speelgoed Duurzaamheid klimaatacties die werken My life Personal

Doe jij mee aan deze onbaatzuchtige challenge #enwatgeefjij? Geef eens iets aan een ander….

Enkele maanden geleden ontmoetten we elkaar virtueel en kwamen we door toeval samen: Vera van De Grote Wolf, een online speelgoedwinkel waar duurzaam houten speelgoed tweedehands wordt verkocht, Lotte van Mic Mac Minuscule, die tweedehands geboortelijsten aanbiedt, Wendy Amend, een duurzame ontwerpster die oude vintage schatten omzet tot een kindercollectie voor kinderen van 0 tot 8 en ikzelf.  Allemaal verschillende mensen maar wel met een gezamenlijk idee: sharing is caring. Delen en geven is het nieuwe krijgen. We besloten samen een challenge op te zetten en we doopten hem met de hashtag: #enwatgeefjij  Doe je mee? 

En jij? Wat geef jij?

We staken de hoofden bij elkaar en wilden dolgraag de wereld meekrijgen in ons verhaal. Want van geven worden wij blij. Van krijgen ook, maar het gevoel dat je hebt wanneer je iemand blij maakt is onbeschrijflijk vinden we. Ook zijn we ervan overtuigd dat wij niet steeds nieuwe dingen nodig hebben. Tweedehands is ook oké, meer dan oké. Het is zelfs hip geworden. Denk maar aan al die kringloopgelukjes. Het is niet meer raar dat je iets tweedehands gaat kopen en omdat er zoveel nieuwe dingen op de markt komen is het vaak zonde van al die goede spullen die na een jaartje de kast in gaan. Bovendien moeten we ook aan het milieu denken.

onderwijs - unicorns & fairytales

Wat ik weggaf

Ik geef heel graag aan anderen. Ook als ik iets mag gaan doen voor de blog zal ik altijd aan andere mensen en kinderen denken.

Zo organiseerde ik een verjaardagsfeestje voor Vince en zamelde centjes in om weg te schenken aan Feestvarken zodat wij andere kinderen ook een leuk verjaardagsfeest konden geven.

Vorige jaren en ook dit jaar werkte ik samen met Vtech speelgoed om te schenken aan een tombola om geld in te zamelen voor kinderen die een handicap hebben en aanpassingen nodig hebben maar financieel heel veel kosten hebben.

Het was rommelmarkt bij ons op school. Ik nam me voor om de verkochte spulletjes te gebruiken voor nieuwe grotere kleren voor Vince en de rest (4 volle grote dozen) gaf ik weg aan goede doelen en mensen die geen geld hadden voor nieuwe spullen.

En ga zo maar door…

Onze challenge #enwatgeefjij

Daarom bedachten we een challenge die we eigenlijk heel graag op sociale media wilden verspreiden met als doel dat het uiteraard in real life uitgevoerd wordt. Namelijk…

GEEF EENS IETS AAN EEN ANDER. SAMEN SPELEN, SAMEN DELEN.

We bedachten de gekste slogans, hashtags en belden elkaar uren via WhatsApp. We trokken foto’s, spraken boodschappen in en maakten er filmpjes van. Maar uiteindelijk zijn we er klaar voor. Wij willen onze omgeving een duwtje in de rug geven om eens iets onbaatzuchtig te doen. Om iets weg te geven, te ruilen, te doneren. Nieuw, oud, maakt niet uit.  Sharing is caring, in alle vormen. Maak mensen blij en deel met elkaar. Wordt gelukkig van iets onbaatzuchtig te doen.

 

En jij? Doe jij ook mee?

Denk eens na. Wanneer was de laatste keer dat jij eens iets gaf aan iemand anders? Duik je kasten in en bekijk kritisch wat jullie wel en niet gebruiken. Ligt dat stuk speelgoed al enkele maanden in de kast? Misschien kan je er een ander kindje blij mee maken? Kleertjes teveel die je niet verkocht krijgt? Geef ze aan iemand die het nodig heeft. Of ben jij iemand die anderen helpt, zonder er iets voor terug te eisen? Want je kan ook op andere manieren ‘geven’. Maar vooral: geef omdat jij het wil, niet omdat je iets terug wil.

 

Zo doe je mee…

We willen ‘awareness’ creëren op sociale media. We willen iets in beweging zetten. Daarom bedachten we het volgende…

  • trek een foto van wat jij gaat weggeven
  • vertel op sociale media waarom jij dit weggeeft en aan wie en dat je meedoen aan de challenge #enwatgeefjij
  • roep anderen ook op om iets te geven (deel in je stories, op je blog, Facebook, Instagram, Twitter en weet ik veel hoe nog)
  • deel met hashtag #enwatgeefjij
  • tag ons in je bericht (je kan daarvoor gaan zien bij de originele foto op instagram)
  • je mag gerust onderstaande foto of dit artikel ook delen op je socials

duurzame challenge - unicorns & fairytales

 

Wij zijn benieuwd wat jullie gaan weggeven en of het een fijn gevoel gaf. Spread the word and GIVE…GIVE….GIVE….

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply