Unicorns & Fairytales
nieuwjaar thuis - unicorns & fairytales
Get inspired My life Personal

Nieuwjaar thuis vieren met vrienden of je kinderen : enkele tips

Enkele jaren geleden hebben wij nieuwjaar thuis gevierd, onder vrienden en zonder kinderen. Een paar jaren na elkaar. Wanneer de kinderen allemaal wat groter zijn zal dit ongetwijfeld een gezellige boel worden. Ga jij dit jaar Nieuwjaar thuis vieren met kinderen? Ik geef je mijn tips om nieuwjaar thuis te vieren.

Nieuwjaar thuis vieren

Nieuwjaar thuis vieren met kinderen (of zonder kinderen) kan écht superleuk en gezellig zijn. Het hoeft geen saaie boel te worden. Wij vierden al enkele jaren nieuwjaar thuis, elke keer bij een ander koppel en dat was altijd fijn. Ik kan je dan ook enkele tips geven om het leuk te maken met vrienden of je kinderen.

1. Maak allemaal een deel van het menu

Wanneer je wél  Nieuwjaar thuis kan vieren met vrienden of familie kan je iets afspreken… Om kosten en moeite te besparen kan je afspreken dat iedereen een deel van het menu maakt. Het koppel dat een bepaald deel van het menu maakt staat in de keuken of je neemt iets mee dat je al klaargemaakt heb maar moet opwarmen. Wij spraken af dat het gastkoppel de drank en versiering op zich nam en de andere koppels het eten. Je kan daarna eventueel alle kosten die gemaakt zijn delen door het aantal personen. Maar dat moet je onderling afspreken.

lees ook: Een pot luck verjaardagspicknick met vrienden

nieuwjaar thuis - unicorns & fairytales

2. Bestel een box of laat een traiteur komen

Willen jullie het je gemakkelijk maken en veel tijd aan tafel spenderen zonder al te veel in de keuken te staan? Kies dan voor een kerstbox (Gourmet), verzorg een leuke kaastafel of maak gebruik van bijvoorbeeld een traiteur. Zo hoef je niet te lang in de keuken te staan en kunnen jullie gezellig samen tafelen. Gourmet is volgens mij bij ons een jaarlijkse gebeurtenis. Wij doen dit MEGA graag en het is superleuk, toch? Je hebt ook van die kleine wokpannetjes, een tepanyaki plaat, pizza oventjes,  enz…

3. Doe een winterbarbecue

Wat je ook kan doen is een winterbarbecue natuurlijk. Met een partytent in de tuin en een vuurkorf. Lijkt me leuk. Nieuwjaar thuis vieren in iemand zijn tuin! Laat iedereen zijn eigen vlees meenemen… Ben je enkel met het gezin? Dan kan je gewoon vlees gaan uithalen / bestellen bij de slager of ga eens voor een veggie BBQ. Je kinderen gaan het ook MEGA reuze COOL vinden als je een vuurtje maakt en op een stok marshmallows laat smelten. Yummmm!!!!

4. Pannetjes? Pizza? Sushi?

Wat je ook kan doen buiten een gourmet is tepanyaki, zelf pizza’s bakken in zo’n Pizza oventje, (kaas)fondue enz… Tegenwoordig bestaan er enorm veel party zaken zodat je samen kan eten en er niet 1 iemand in de keuken staat. Lekker is ook een sushiboot. Maak het je gemakkelijk en geniet van de avond!

5. Hou een themafeest

Hoe leuk is dat? Hou een themafeest en spreek op voorhand af. Denk bijvoorbeeld aan filmsterren, Charlestone tijd, Great Gatsby, Superhelden, sprookjesfiguren, Disney, pyjama’s, enz… Erg grappig en nog leuk ook. Iedereen moet wel meedoen, dat is het leukste. Bij CARNAVALSKLEDING  vind je een heleboel inspiratie!!

6. Speel een leuke game

Playstation

Breek de avond met enkele leuke spelletjes. Een bordspel is fijn maar ook voor de gamers en smartphoneliefhebbers is er iets leuks: Playlink voor Playstation 4. Als je een PS4 hebt natuurlijk. Zo kunnen andere deelnemers een app downloaden en meespelen. Je wordt dan verbonden met elkaar en je smartphone wordt een controller. Enkele spelletjes die wij zelf hebben en die leuk zijn om dan te spelen:

Knowledge is power

Een schitterende quiz-game uit de PlayLink-serie, exclusief voor PS4. Neem je smartphone of tablet, kies een van de acht personages, neem een selfie en betreed de Piramide van Kennis. In deze dwaze race neem je het op tegen maximaal vijf van je vrienden en moet je zoveel mogelijk vragen goed beantwoorden.Met een powerplay kun je het scherm van je tegenstanders met ijs of smurrie verbergen, zodat ze tijd verliezen bij het kiezen van het juiste antwoord. Speel touchscreen-uitdagingen, span samen met andere deelnemers om je rivalen af te troeven en win de supersnelle Grote Finale voor de ultieme quiz-overwinning.

Singstar

Maak van je smartphone een microfoon, verzamel je vrienden en zing de grootste hits. Met deze exclusieve PlayLink-game voor PS4 kun je meezingen met 30 van je favoriete popklassiekers. Kies uit verschillende leuke partymodi voor maximaal acht spelers die van elke nacht een feestje maken.

Nintendo Switch 

Met de Nintendo Switch kan je ook met enkele tegenstanders spelen. Zoek een leuk spel om samen te spelen. Wij kochten ook net JUST DANCE , daar zijn onze kinderen GEK van!

7. Ga voor een spel offline 

nieuwjaar thuis vieren - unicorns & fairytales

nieuwjaar thuis vieren - unicorns & fairytales

Uiteraard kan je ook kiezen voor een bordspel dat je leuk vindt. Er zijn verschillende partygames waarbij lachen gieren en brullen centraal staat. Erg leuke spelletjes, zeker als de avond wat gevorderd is, zijn Relative Insanity, 5 seconden en What do you meme van Megableu. Je kan natuurlijk ook gaan voor en bordspel als jullie dat leuk vinden….

lees ook: Leuke gezelschapsspellen voor volwassenen

8. Gezelschapsspelletjes met je kinderen

Ben je met je kinderen thuis? Dan kan je hier ook weer een gezelschapsspel spelen. Voor of na het eten bijvoorbeeld. Enkele leuke tips:

Spoorzoeken

Met dit spel kan je een zoektocht doorheen het huis maken. De kaarten kunnen binnen en buiten worden gebruikt. Je moet verschillende opdrachten volbrengen om het koekjesmonster te vinden! Onderweg staat hen verschillende opdrachten en uitdagingen te wachten. De dubbelzijdige kaarten zorgen ervoor dat een kaart zowel als richtingaanwijzer en als opdracht kan worden gebruikt. Een leuke actief spel!

 

Valse motten

Een spel waarin je verplicht wordt om vals te spelen als je wil winnen. Bedoeling is dat je de spelregels volgt om je kaarten af te leggen, maar door vals te spelen geraak je sneller van je kaarten af! Pas wel op voor de bewakingskever; als deze speler je betrapt, moet je je kaarten terugnemen, en er extra bijpakken. Wie geraakt als eerste van al zijn kaarten af?

In het Magische labyrint hebben de kleine tovenaar leerlingen enkele objecten verloren in het magisch doolhof. Ze proberen alle verloren objecten terug te vinden zonder dat de meester het opmerkt. Pas op! Er zijn onzichtbare muren waartegen ze kunnen botsen. Met hun geheugen en vaardigheden moeten ze hun weg vinden door het doolhof.
Je verplaatst een figurant door het bord met een labyrinth onder het eerste bord. Elke figurant is voorzien van een magische bal. Als je tegen een onzichtbare muur botst, valt de bal en moet je dan opnieuw beginnen. The Magic Labyrinth is een interessant strategie spel.

De Betoverende toren

De Betoverde Toren is een grappig, tactisch geheugenspel voor kinderen. De tovenaar heeft de prinses in de toren opgesloten. Jullie proberen haar te bevrijden. Een van jullie is de tovenaar, de anderen spelen gezamenlijk met Robin. Ga allemaal zo snel mogelijk op zoek naar de door de tovenaar verstopte sleutel. De tovenaar heeft een achterstand omdat hij weet waar de sleutel ligt. Omdat de pionnen magnetisch zijn, klikt de sleutel eraan zodra een pion erboven staat. Heb je de sleutel gevonden, dan probeer je daarna de toren te openen in één van de 6 sleutelgaten. Vind je de goede, dan springt de prinses met een mooie boog uit de toren. Zo niet, dan beginnen jullie opnieuw, maar weten jullie wel welk sleutelgat het niet is! De betoverde toren is zeer eenvoudig, maar de verschillende geheugen- en behendigheidselementen zorgen toch voor uitdaging!

Deze spellen zijn allemaal van 999 games.

9. Escape Room / Cluedo

Ook leuk wanneer je nieuwjaar thuis gaat vieren is dat iemand een Escape Room in elkaar steekt. Er zijn tegenwoordig leuke gezelschapsspelen van of je kan er zelfs huren. Misschien kan iemand het in elkaar steken? Iemand die je kent en niet mee komt doen of die het leuk vindt om moderator te spelen? Je hebt ook verschillende spelletjes tegenwoordig.  Net hetzelfde geldt voor Cluedo. Daar zijn verschillende versies van. Niets zo leuk als de moordenaar zoeken tussen de gasten! Daar heb je ook een bordspel in!

10. Maak lekkere drankjes

Oh ja, gewoon een cocktailbar of mocktailbar beginnen. Laat de gasten zelf hun cocktails samenstellen en haal wat ingrediënten in huis. Of druk een paar recepten af en zorg dat ze dit zelf samen kunnen stellen. Verschillende soorten gin, kruiden, verse munt, limoentjes… Experimenteer. Of stel zelf je huisaperitief samen. Dat kan je ook met kinderen doen. Met grenadine en fruit. Laat ze de bar runnen!

lees ook: zwanger tijdens de feestdagen? Tips!

mocktail - unicorns & fairytales

11. Vuurwerkstokjes

Je kon vuurwerk gaan kopen op sommige plekken. Wel even toestemming aanvragen geloof ik. Wij staken vroeger zelf ons vuurwerk af op een plek waar anderen dit ook deden en waar het toegelaten was. Dan kwamen we met alle buren buiten en dronken een glaasje champagne (cava). Erg gezellig en mooi. Jammer maar helaas 😉 Dit jaar zal het niets zijn :))) Gebruik maar van die knetterstokjes.

nieuwjaar thuis - unicorns & fairytales

12. Maak een playlist

Zet goede muziek op. Maak op voorhand een playlist die je kan laten afspelen. Ook op je TV heb je playlists. Maar het is altijd leuk om zelf muziek samen te stellen. Dan weet je dat je de muziek goed vindt natuurlijk. Dat hoort er gewoon bij!

13. Geef kleine cadeautjes

Zorg voor kleine cadeautjes of trek op voorhand namen. Spreek een maximum budget af. Om de cadeautjes te mogen openmaken kan je kleine opdrachtjes doen. Maak er een leuk spel van. Je kan ook iedereen een wensenlijstje laten maken en daar iets van kopen natuurlijk.

lees ook: 10 cadeautips voor haar

of: Cadeautips / Wat mogen ze van mij onder de kerstboom leggen?

40+ Leuke cadeautips die géén “speelgoed” zijn

magie van december - unicorns & fairytales

14. Karaoke

Wij hebben thuis een Karaoke setje dat Vince kreeg van de Sint. Het is van Vtech. Erg leuk voor de kinderen. Je kan er twee microfoons aan vastmaken. Uiteraard zijn er nog andere sets. Altijd leuk om met familie en vrienden te doen als je Nieuwjaar thuis viert.
VTech karaoke set

15. Huur een partytent en zet een groot scherm

Een partytent, zo groot als je zelf wil, met hoge tafeltjes en een groot scherm . Zo kan je samen aftellen of naar een bepaald programma op de televisie zien. Of een leuke film. Wat popcorn erbij en je hebt een movie night. Of je laat muziek spelen. Eigenlijk kan je zelf beslissen! Iedereen vult nieuwjaar in op zijn eigen manier.

16. Decoratie

Met deco doe je veel. Maak er een gezellige leuke boel van. Met allerlei hoekjes waar wel iets te vinden is. Een hapjeshoek, drankjes, fotobooth, versiering, …Laat je kinderen mee versieren of laat ze ornamenten maken, knutselen.

lees ook: Origineel knutselen rond Kerst met kinderen: de leukste ideetjes verzameld!

17. Speel leuke kleine spelletjes

Ik maakte al een artikel over leuke kerstpelletjes en activiteiten voor kinderen. Die kan je natuurlijk ook gebruiken als je Nieuwjaar thuis gaat vieren…

 

18. Maak samen lekkere dessertjes / hapjes

Ga samen aan de kinderen aan de slag en maak lekkere makkelijke dessertjes. Heb je deze kidsfood kersthapjes en lekkers al gezien? Of wat denk je van een chocomousse die op 5 minuten klaar is en op een wel heel erg leuke manier gepresenteerd? J hebt ook kersthapjes en nieuwjaarshapjes die zeer kindvriendelijk zijn: 10 gemakkelijke hapjes om tijdens de feestdagen op tafel te zetten

kersthapjes kinderen en traktaties - unicorns & fairytales

19. Nieuwjaarsbrieven oefenen / virtueel opnemen

Samen met je kinderen nieuwjaarswensen oefenen voor familie en vrienden, eventueel virtuele wensen opnemen… Dat is leuk! Heb je nog inspiratie nodig ?

3D nieuwjaarsbrieven knutselen met kinderen

DIY // Nieuwjaarswensen in een bokaal

Onze alternatieven voor een nieuwjaarsbrief

20. Aftellen, feesten en een wens opschrijven

Tel samen af… zet een hoedje op, gooi met serpentines, klink op het nieuwe jaar en schrijf allemaal 1 wens op. Die gaat in de wenspot. Je kan hem dan het jaar nadien openen, je wens nog eens lezen en kijken of hij uitgekomen is. Een leuk begin om nieuwjaar thuis te vieren in het volgende jaar….

21. Party crackers maken

Geef je gasten een surprise op hun bord en maak eenvoudig deze party crackers zelf! Je kan er een cadeautje, een wens of een snoepje instoppen…

partycrackers maken christmas crackers - unicorns & fairytales

22. CADEAUTIP: mijn boek SPEEL!

Heb je onder je vrienden ouders, leerkrachten, opvoeders, therapeuten?  Zin om je te laten onderdompelen in enorm veel activiteiten voor kinderen waarbij je steeds nog eens een lading (educatieve) speeltips krijgt met toegang tot gratis exclusieve printables? Dan is mijn boek SPEEL! een tip!

Je kan hem oa hier kopen

550x691 - DIY // Zelf playdough of speeldeeg maken op 7 verschillende manieren

 

Nu ben ik wel super benieuwd. Hoe gaan jullie nieuwjaar thuis vieren? 

XOXO Nathalie2021

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply