Unicorns & Fairytales
nieuwjaar thuis vieren - unicorns & fairytales
Gezelschapsspelletjes My life Spelen

Leuke gezelschapsspellen voor volwassenen

Kinderen vinden gezelschapsspelletjes spelen meestal wel kei leuk! Maar ook volwassenen genieten daar nog steeds van. Wij hebben thuis enkele gezelschapsspellen voor volwassenen. Kijk je mee?

Gezelschapsspellen voor volwassenen

Er zijn echt wel veel volwassenen die samen met hun vrienden spelletjesavonden organiseren. Dat kan heel leuk zijn. Ik vind dat ook wel eens leuk. Niet heel de avond, maar wel eens af en toe, of tijdens een feestje. Wij hebben een bevriend koppel waarmee we vaak, als we daarheen gaan, een gezelschapsspel spelen. Altijd korte spelletjes, maar wel fijn! De volgende zaken hebben wij thuis, of hebben we al eens gespeeld.  Dit artikel kan steeds opnieuw aangevuld worden, pin het zeker en vast eens op Pinterest. 

1. RISK

Voor hun 60e jubileum bracht Risk deze speciale editie uit. Ik heb deze alvast onder de kerstboom liggen voor manlief thuis. Hij wou altijd al graag een spel van Risk. Risk is nog steeds een van de populairste en meest invloedrijke strategische bordspellen ter wereld. Vier 60 jaar Risk met deze jubileumeditie vol premium verpakkingen en spelonderdelen. Voor de echte Risk-fans wordt in de spelregels de geschiedenis van het strategiespel onthult. Het spel bevat ook vijf manieren om het Risk-bordspel te spelen zoals het klassieke spel en de regels van het oorspronkelijke spel uit 1957 La Conquête du Monde. Dit spel is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 10 jaar. 

Bekijk hier de andere Risk bordspellen

 

2. 5 seconden uncensored

Iedereen kent het spel 5 seconden wel voor kinderen. Nu hebben ze ook een oncensored versie voor volwassenen. Met grappige vragen en soms zelfs een beetje pikant. Het zorgt voor hilarische taferelen en een gezellige tijd.

Vind hier 5 seconden

nieuwjaar thuis vieren - unicorns & fairytales

3. Wat do you meme

Dit spelletje kan ook wel zorgen voor wat sfeer. Iemand zet een afbeelding klaar en de deelnemers hebben allemaal kaarten met een tekst vast. Je geeft je kaart aan diegene die de afbeelding draaide en hij kiest de leukste tekst die erbij zou passen. De winnaar krijgt de kaart. Het doel van het spel is om ter meeste kaarten verzamelen.

Vind hier What do you meme + uitbreidingen  

nieuwjaar thuis vieren - unicorns & fairytales

4. Relative Insanity

Dit lijkt een beetje op het vorige spel maar nu moet je eigenlijk iemand zijn zin afmaken. Diegene die de zin voorleest moet kiezen uit de aanvullingen van de anderen. De aanvulling die gekozen is, wint, en gaat naar de persoon die hem gaf. Doel van het spel is ook weer om ter meeste kaartjes verzamelen. Dit kan wel eens leiden tot lachbuien.

Vind hier Relative Insanity

 

5. Bank Attack

Bank Attack is een coöperatief spel om de groepsgeest te ontwikkelen en te versterken. Je missie: 5 minuten om de bankkraak van de eeuw te verwezenlijken. Snel binnen, snel buiten… Niemand raakt gewond. Je team: Hacker, Money man, Lookout, Explosives Expert. Je strategie: luister aandachtig naar de instructies en word stinkend rijk. Maar laat een steek vallen, en het alarm zal afgaan! De spanning stijgt iedere seconde. Dit is niet

Bank Attack vind je hier.

 

 

lees ook: Leuke gezelschapsspellen voor kinderen per leeftijd

lees ook: Nieuwjaar thuis vieren met vrienden: enkele tips

 

Speel jij wel eens een spel samen met je vrienden? Ken jij deze gezelschapsspellen voor volwassenen? 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Kris10
  17 december 2019 at 09:55

  Wij spelen graag Carcassonne en Machiavelli. Samen met vrienden, met de schoonfamilie of met z’n tweetjes.

  • Reply
   Nathalie
   4 januari 2020 at 07:30

   Kei leuk!!!

Leave a Reply