Unicorns & Fairytales
prentenboek over kerst - unicorns & fairytales
Boeken My life Prentenboeken

Helemaal in kerstsfeer met deze leuke kinderboeken voor groot en klein

Niets zo leuk dan samen een kamp bouwen en gezellig in dat kamp, knus met allemaal kussens, een boek lezen. Een prentenboek over Kerst is in december zeker geen overbodige luxe. Terwijl de lichtjes van de kerstboom flikkeren en het buiten koud is. Terwijl de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen en er veel kaarsen binnen worden aangestoken. Samen lezen… het blijft gewoon een must. Ontspannend, fijn, gezellig én bovendien enorm goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Prentenboek over Kerst

Heb jij thuis een prentenboek over Kerst? Wij eigenlijk wel. We gaan elk jaar naar de boekenbeurs en kiezen vaak boekjes in teken van een seizoen, gebeurtenis of thema zodat we tijdens Kerst, Pasen, de herfst enzovoort, iets kunnen voorlezen. Zeker nu ze volop aan het leren zijn over deze zaken in de kleuterklassen. Wij hebben enkele nieuwe prentenboeken en leesboeken over Kerst en ik laat ze graag even aan jullie zien. Misschien wel leuk om onder de kerstboom te leggen of nu nog voor te lezen?

prentenboek over kerst - unicorns & fairytales

De Kerstman op cadeautjestocht

boeken over kerst - unicorns & fairytales

Een wondermooi prentenboek van Mieke Giethals via uitgeverij Clavis. Dit prentenboek is bijzonder, want het vertelt niet enkel een verhaal, maar zorgt voor leuke gesprekken en zoekopdrachten tussen jou en je kinderen. Een kunstig kijk -en zoekboek waarbij je huizen kunt vergelijken voor en na het bezoek van de kerstman. Kinderen vanaf 4 jaar zullen er erg van genieten. Kunnen ze alle cadeautjes vinden? En wat zouden ze zelf graag hebben als ze een cadeau mochten kiezen? Wondermooie prenten en een gezellige kerstsfeer hangt er rond dit boekje.

 

Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg

boeken over kerst - unicorns & fairytales

Een superleuk flapjesboek waar peuters en kleuters van genieten. Ze gaan op zoek naar de figuren onder de flapjes en ook naar het rupsje. Met toffe prenten en mooie kleuren. Kinderen gaan waarschijnlijk Rupsje Nooitgenoeg wel kennen. Samen kan je met je kindje ontdekken wat er bij Kerst hoort. Dit boekje zorgt niet alleen voor plezier maar vergoot te woordenschat van de kinderen.

 

De Kleine kerstboom

boeken over kerst - unicorns & fairytales

Een prachtig verhaal over een kleine kerstboom die zich erg alleen en triest voelt wanneer niemand hem komt kopen. Want hij is klein. Iedereen kiest grote of dikke bomen. Daar staat hij dan. Maar toch krijgt hij hoop wanneer een man hem komt halen. Die zegt dat niets is wat het lijkt, ook al is de kleine boom alle hoop verloren dat hij nog een mooie kerstboom zal zijn. Wat hij niet weet is dat de oude man eigenlijk de Kerstman is. Samen vliegen ze in de lucht en gaan alle cadeautjes aan de kinderen bezorgen. Een hartverwarmend verhaal waarvan je kinderen geen genoeg krijgen, ik beloof het!

 

Heksje Mimi tovert sneeuw

boeken over kerst - unicorns & fairytales

Dit boekje gaat over Heksje Mimi, die de kinderen wel zullen kennen als je de andere boeken al eens hebt voorgelezen van Kathleen Amant en Heksje Mimi. Dit boek gaat over sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Want Heksje Mimi wil graag sneeuw. Wanneer het haar samen met Roosje lukt om sneeuw te toveren, maken ze een leuke sneeuwman en hebben ze samen veel plezier in de sneeuw. Zelfs een beetje ruzie. Maar ze vergeten al snel hun ruzie wanneer ze samen een badje nemen na het spelen.

Mijn Schuifboekje: Kerstmis

prentenboek over kerst - unicorns & fairytales

Ideaal voor nieuwsgierige peuters (en kleuters). Dit leuke schuifboekje van Nathalie Choux (Clavis) heeft herkenbare tekeningen en maakt Kerst bespreekbaar. Zo kunnen de kleine kindjes hun woordenschat weer uitbreiden. Ogen van de kerstman die rollen, ballen in de kerstboom die van kleur veranderen en kindjes die achter de sneeuwman komen piepen. Samen veel plezier beleven met dit boekje, ook de allerkleinsten! Leuk om onder de Kerstboom te leggen.

Luuk & Lotje – Het is Kerst

prentenboek over kerst - unicorns & fairytales

Dit wondermooie prentenboek gaat over Luuk & Lotje, een tweeling. Geschreven door Ruth Wielockx en van Clavis Uitgeverij. Ruth Wielockx heeft al vele boeken gemaakt. Het is een fijn verhaal om kinderen vanaf 3 jaar voor te bereiden op het kerstfeest. De kinderen kiezen een kerstboom uit, versieren hem samen en bereiden zich voor op het feest. Ze trekken hun mooiste kleren aan en eten samen met oma en opa een kerstdiner. Nadien mogen ze cadeautjes opendoen. In deze pakjes geen speelgoed maar laarsjes en een pyjama waar de kinderen heel blij mee zijn. Dit vind ik een heel goede zaak. Ik ben heel erg bezig om Vince en Lex duidelijk te maken dat cadeautjes niet enkel speelgoed zijn. De tekeningen in het boek zijn prachtig en zullen de kinderen zeker aanspreken. Het is een herkenbaar verhaal en heel leuk om voor te lezen ter voorbereiding op Kerst.

 

Waar is de Kerstman?

prentenboek over kerst - unicorns & fairytales

Dit geluidenboekje van Marion Billet (uitgeverij Clavis) bevat 6 flapjes om onder te kijken en 7 geluiden om te ontdekken. Erg leuk om samen met je kinderen te ontdekken. De nieuwsgierige aagjes gaan willen weten wat er onder de flapjes zit en met de kertliedjes erbij is het helemaal kerstsfeer. Dit kinderboek over kerst gaat over Muisje die de Kerstman zoekt. Hij daagt je kinderen uit om hem mee te zoeken. Dit boekje is ideaal voor kinderen vanaf 2 jaar. Wij gaan hem als cadeautje onder de kerstboom leggen en Lex, ons eigen kerstkindje , mag hem opendoen.

 

Heksje Mimi viert Kerstmis

prentenboek over kerst - unicorns & fairytales

Ene prachtige kinderboek over Kerst (Clavis) door Kathleen Amant, bekend van haar boekjes over  ‘Anna’. Wij zijn helemaal fan van haar boekjes en spraken haar op de boekenbeurs. Ze signeerde ook één van onze boekjes. Een ander karakter van haar boeken is heksje Mimi. Deze keer viert dit kleine heksje Kerstmis. Ze is op zoek naar een Kerstboom en wil er graag een hele grote uit het bos nemen. Maar ze krijgen hem niet uit de grond. Uiteindelijk nemen ze een kleine boom mee en versieren hem thuis. De vrienden van Heksje Mimi versieren stiekem de hele grote boom in het bos en wekken haar. Met haar staf tovert ze uiteindelijk de lichtjes in de boom en alle vrienden vieren Kerstmis rond de grootste boom in het bos. Gezellig samen.

 

De Kerstmisaurus – Een magisch verhaal van Tom Fletcher

prentenboek over kerst - unicorns & fairytales

Dit kinderboek over Kerst is er eentje voor wat grotere kinderen, vanaf 7 jaar. (uitgeverij Billy Bones – AgoraBooks) Overgewaaid want in Engeland is dit een ware hit!! Een lekker dik boek waar ze gezellig in kunnen lezen. Ideaal voor boekenwurmen én tijdens Kerst. Het gaat over een jongen, Willem Tuffer, die gek is op dino’s. Hij heeft het niet makkelijk en hij zit ook nog eens in een rolstoel. Maar dan gebeurt er iets magisch… Voor kerst heeft hij namelijk maar één grote wens: een eigen dino! Hoewel de Kerstman voor heel veel cadeaus kan zorgen, lijkt een dinosaurus onmogelijk. Of toch niet? De Kerstmisaurus is een hartverwarmend verhaal over Willem Tuffer, zijn kerstgekke vader en zijn dino. Op kerstavond begint er een magisch avontuur, vol vriendschap, familie en alles wat met kerst te maken heeft. Ik ben er zelf in begonnen en weet jou te zeggen hoe ik het vond. Ik zou dit als kind sowieso fantastisch gevonden hebben. Het boek heeft ook mooie illustraties! Dit is een supercadeau voor boekenwurmen die graag dikke fantasierijke boeken lezen.

 

Noortje viert Kerstmis

prentenboek over kerst - unicorns & fairytales

Een leuk peuterboekje (vanaf 18 maanden) over een meisje en haar poes en hond die samen de kerstboom versieren. De peuters zullen zich in bepaalde situaties zeker herkennen. De tekeningen zijn leuk en vrolijk. In het boekje staat Noortje en haar diertjes centraal. Geen mama of papa te bekennen. Ook weer van uitgeverij Clavis.

 

lees ook: Leuke en mooie prentenboeken voor de winterdagen

Ook leuk: Bekijk  lesbrieven bij prentenboeken via uitgeverij Clavis

Hier kan je ze vinden…

 

Pin ze 🙂

prentenboek over kerst - unicorns & fairytales

 

Hebben jullie nog een leuke prentenboek over Kerst? Voeg ze gerust toe in de comments.

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Mieke van Hooft
  10 december 2018 at 11:26

  Jazeker heb ik nog een tip voor een goed prentenboek rondom kerst: Maria krijgt een kindje. Tekst Mieke van Hooft, illustraties Lonneke Leever, uitgegeven door Clavis. Er is ook een lesbrief bij. Hopelijk plaatsen jullie dit boek bij jullie tips.

 • Reply
  Youandi
  16 december 2019 at 06:57

  Ouh allemaam toppers ikzelf heb ook de kleine ketstboom. En zou ook nog graag luuk en lotje willen. 🥰. Ik heb ook ng de kleine helper van de kerstman ook leuk boekje!!

Leave a Reply