Unicorns & Fairytales
prentenboeken over de winter - unicorns & fairytales
Boeken cadeautips Prentenboeken speelgoed voor kinderen van 1 jaar

Leuke en mooie (prenten)boeken voor de winterdagen

Boekjes lezen tijdens deze winterdagen, met een dekentje erbij en een zacht lichtje. Dat maakt het avondritueel nog leuker. Sinterklaas heeft daaraan gedacht en bracht ons enkele leuke prentenboeken. Ideaal tijdens de winter die eraan komt.

Prentenboeken over de winter

Prentenboeken over de winter en kerst zijn er voldoende. Erg veel zelfs. Sinterklaas koos enkele leuke titels die Vince zeker leuk zal vinden. Kijk je even mee? Wie weet legt de Kerstman er wel onder de kerstboom? Boeken zijn altijd een goed idee ūüėČ

Noortje viert Kerstmis

Noortje wil kerstfeest vieren samen met haar hond Boef en haar poes. Ze versiert de kerstboom met ballen, slingers, lampjes en koekjes. Ze maakt bijvoorbeeld de slingers zelf. Het hondje zet een kerstmuts op zijn kop en Noortje een rendiergewei.Samen pakken ze cadeautjes in. Onder de boom liggen pakjes en samen drinken ze gezellig warme chocolademelk. Samen met de hond en haar pop viert ze Kerstmis. Een leuk boekje om samen met je peuter/kleuter te lezen.

Het boekje is bedoeld voor de allerkleinsten. Het is een leuk boekje tijdens de feestdagen en erg herkenbaar. Samen kan je nadien leuk knutselen. Ga je zelf een slinger maken? Of cadeautjes inpakken? 

Het boek kan je hier vinden.

tip: 8x leuke originele kerstballen maken

 

Sammie in de winter

Sammie wil buiten spelen. Het sneeuwt! Maar eerst trekt hij warme kledij aan. Zijn knuffel krijgt ook warme kleren. Samen gaan ze lekker buiten spelen, in de sneeuw, met de slee. Ze glijden van een berg sneeuw, schaatsen (en vallen) op het ijs en ski√ęn zelfs! Sammie botst tegen een boom. Gelukkig heeft hij zich niet pijn gedaan. Sammie gooit sneeuwballen naar zijn knuffel en daarna maken ze een sneeuwman. Hij krijgt zelfs de muts en sjaal van Sammie wanneer hij naar binnen gaat.

Een superleuk boekje met halve bladzijden. Erg leuk om voor te lezen met erg herkenbare situaties als het sneeuwt. Voor kinderen vanaf ongeveer 30 maanden. Gaan jullie daarna ook samen een sneeuwman maken als het sneeuwt? 

Het boekje kan je hier vinden.

 

Kwak ik het wak

Kwak in het wak gaat over een eend die vast komt te zitten in de sneeuw. Hij was samen met andere eenden even aan het rusten maar het meer vroos vast. Verschillende dieren proberen hem te helpen maar zonder succes. Hij blijft hulp vragen tot er uiteindelijk toch een dier is dat hem kan helpen.

Het boek heeft grappige, leuke tekeningen en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Ideaal om het thema ‘hulp vragen’ te bespreken. Toch iets dat Vince nog niet zo goed durft. Hij vraagt nog te weinig hulp aan de juf.

Je kan het boek hier vinden.

prentenboeken over de winter - unicorns & fairytales

 

Elfje Marie in de sneeuw

prentenboeken over de winter - unicorns & fairytales

Op een dag wordt elfje Marie wakker en schrikt. Alles is wit! Haar vriendjes, de beestjes, zeggen haar dat ze niet bang hoeft te zijn, het is maar sneeuw. Ze gaan buiten spelen. Ze hebben erg veel plezier in de sneeuw. Plots is elfje Marie verdwenen. Waar is ze nou? Haar vriendjes gaan haar zoeken. Elfje Marie is ergens beland waar het erg donker is en ze is bang. Ze schreeuwt om hulp maar niemand hoort haar. Plots ziet ze een schaduw. Het is gelukkig een mol ! Hij weet de weg. Gelukkig maar. Ze komen de knollen en bollen tegen die in de winter onder de grond slapen en in de lente mooie bloemen en planten worden. Ze vinden de uitgang en kunnen weer plezier maken.

Een wondermooi boek voor kinderen vanaf 4 jaar. Met mooie tekeningen. Vince vindt het een erg leuk boek. Bij het boek zit ook een DVD waar de tekeningen van het boek tot leven komen. Het verhaal wordt voorgelezen en er staat een interview met de schrijver op

Je kan het boek en DVD hier vinden.

 

Deze prentenboeken over de winter hebben wij thuis. Het zijn stuk voor stuk erg leuke en toegankelijke boekjes voor kleuters om tijdens de wintermaanden voor te lezen.

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply