Unicorns & Fairytales
canvas schilderen Valentijn - unicorns & fairytales
cadeautips creatief DIY Knutselen knutselen feestdagen moederdag My life valentijn

Een liefdevolle canvas knutselen voor Valentijn of moederdag/vaderdag

Kinderen geven erg graag cadeautjes aan de mensen die ze graag zien. Toen ik vroeg voor wie we een leuk schilderij gingen maken omdat het bijna Valentijn was, zeiden ze spontaan: oma en opa! Zo gezegd, zo gedaan, we gingen op een canvas schilderen en kleven en maakten een mooi Valentijn knutsel!

Valentijn bespreken met kinderen

Voor ik aan een knutselwerkje begin met mijn kinderen stel ik altijd enkele vragen of bespreek ik het thema. Dat is waarschijnlijk een beetje beroepsmisvorming. Maar ik wil hen echt doen kijken naar kunst en creatieve dingen en ik wil ze erover laten nadenken. Zo kunnen ze zelf out of the box leren denken in plaats van een werkje kopiëren. Ik vroeg hen aan welke dingen ze dachten als ik “liefde” zei. Dan kwamen er natuurlijk leuke antwoorden zoals : kusjes, hartjes, oma, opa, mama, papa, enzovoort. Toen ik vroeg aan hen welke kleur ze associeerden met liefde dan kwam er rood. Toch vroeg ik hen verder na te denken. Want vrolijke kleuren kan je natuurlijk ook doen denken aan liefde. Misschien is het voor sommige mensen wel zwart… Maar goed, ze mochten hun canvas schilderen in de kleuren die ze passend vonden bij Valentijn.

canvas schilderen Valentijn - unicorns & fairytales

Canvas schilderen

Mijn kinderen gingen aan de slag en schilderden hun canvas in heldere kleuren en voornamelijk rood en roze. Alles mocht, maar niet teveel wit open laten. Alleen van het schilderen genoten ze al. Dit deden ze met dikke kwasten, maar even leuk is eens verven op andere manieren (met een spons, ballonnen, rietjes en andere zaken) Nadien lieten we de schilderijen voor Valentijn drogen. Je kan goedkoop canvassen kopen in de Action. Wil je graag professioneler materiaal dan kan je in winkels zoals De Banier goede producten vinden. 

canvas schilderen Valentijn - unicorns & fairytales

Zichzelf in het schilderij kleven

Ondertussen trok ik van hen een foto waarop ze iets wegbliezen. Ik drukte de foto af in het zwart-wit en knipte hen uit. Die foto kon op het schilderij gekleefd worden. Wanneer je kinderen al wat ouder zijn kunnen ze zichzelf natuurlijk best uitknippen,. Ik vroeg hen wat we gingen wegblazen en dat werd een hart. Ik tekende dt voor hen en ze mochten het zelf opvullen. We gebruikten verschillende soorten knoopjes.

canvas schilderen Valentijn - unicorns & fairytales

Lekker zelf kleven

Ze vinden het géweldig om zelf te kleven en het maakt op zich niet zoveel uit dat ze veel lijm gebruiken, want het droogt doorzichtig op. Wel opletten dat je de canvassen neerlegt en zo laat drogen. Wij hebben ze jammer genoeg iets te vlug rechtop gezet en zo is de lijm naar onderen gedrupt en werden de lijnen van het hartje ook uitgevaagd waardoor ik met dikkere stift rond te lijnen ging en het was eigenlijk mooier met dunnere lijnen. Maar hey, ze hebben het zelf gemaakt en oma en opa vonden het MEGA mooi!!!!

Nog leuk voor Valentijn?

DIY // Een glas-in-lood (kidsproof) raamhanger maken

Zelf badzout, bruisballen en scrub maken

Cadeautips voor valentijn, voor hem en haar!

Inspiratie om te geven en doen op Valentijn

Pin it

Wil je deze leuke schilderijen ook eens maken? Bewaar ze voor later op Pinterest. 

canvas schilderen Valentijn - unicorns & fairytales

Ga jij ook eens een canvas schilderen ?

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply