Unicorns & Fairytales
knutselen tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen My life

Tips om te knutselen tijdens de krokusvakantie

Binnenkort is het weer krokusvakantie. Een weekje uitrusten voor de kinderen en genieten van de vrije tijd. Veel spelen, uitrusten en genieten van elkaar is de boodschap. Hopelijk is het goed weer en kan je veel buiten spelen en knutselen maar wanneer het minder goed weer is kan je de knutseldoos binnen zetten en aan de slag gaan. Knutselen tijdens de krokusvakantie was nog nooit zo leuk !

Knutselen tijdens de krokusvakantie

Niets zo leuk om tijdens een schoolvakantie de knutselspullen boven te halen en leuke dingen te maken. Zeker om een dag te vullen, tijdens regenweer of misschien een kinderfeestje. Trek dus alle registers open, snuister eens op mijn blog naar leuke DIY ideetjes of bekijk op instagram de hashtag #unicornsandfairytalescrafts maar eens. Ook heb ik nu een nieuwe Instagram pagina waar je OUT OF THE BOX PLAY ideas kunt vinden.

1. Maak een eigen moestuintje en zaai groentjes

Knutselen tijdens de krokusvakantie kan ook heel ‘vruchtbaar’ zijn. Wist je dat februari en maart de maanden zijn dat veel groenten, planten en bloemen gezaaid worden? Je kan leuke moestuinbakken kopen of zelf maken natuurlijk. Bij onder andere HEMA kan je zaadjes kopen en leuk tuingereedschap voor kinderen. Plant enkele zaadjes in je moestuin en verzorg ze samen met je kindjes. Zo heb je je eigen groentjes, kruiden of gewoon mooie bloempjes in de tuin! Als je je kindjes dan ook naamkaartjes laat maken dan weet je nog waar je welke soort geplant hebt. Het is leerrijk en duurzaam 😉

2. Beschilder een bloempotje en (plant bloembollen)

Je kan ook een mooi bloempotje uit aarde beschilderen. In mei komen vaak bloembollen uit, net op tijd voor moederdag! Maar met speciale stiften kan je ook op andere soorten bloempotjes tekenen. Vernis ze op het einde en je hebt een leuk cadeautje voor oma’s, mama’s, vriendinnen of gewoon…voor jullie thuis. Wanneer je er dan een bloembol in plant kan je samen met je kindje de bloem zien groeien. Een win win situatie!

Je kan ook altijd een leuk bloempotje knutselen uit klei en met mozaïek beleven. Bekijk hier hoe wij dit maakten.

knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales

3. Je kan ook papieren krokussen maken

Knutselen tijdens de krokusvakantie kan ook in thema zijn… Heel populair toen ik zelf nog een kind was: papieren bloemen maken. Met een lang saté stokje, crêpepapier of zijdepapier mooie bloemen maken. Je hebt niet veel nodig om te knutselen tijdens de krokusvakantie. Veel fantasie is genoeg. Die kan je ook in je bloempotje zetten natuurlijk. Laat ze wel binnen staan, of bij goed weer kan je ze ook buiten zetten. Water geven moet hier niet, ze blijven mooi 😉

lees ook: leuke uitstappen tijdens de krokusvakantie

 

4. Maak leuke maskers van eierdozen

Februari is de carnavalsmaand. Maak uit eierdozen leuke maskers. Knutselen tijdens de krokusvakantie was nog nooit zo makkelijk. Uit kleine eierdoosjes kan je al zeker twee kleine maskertjes maken. Er zijn verschillende soorten mogelijk. Kijk zeker eens hier voor meer inspiratie. Je kan ze met waterverf in leuke kleurtjes schilderen en versieren met steentjes, glitters, pluimen en meer!

knutselen tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales

knutselen tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales

5. Maak een poppenbedje met lege mandarijnkistjes

Heb je nog lege manderijnkistjes? Daar kan je een poppenbedje van maken. Kleef ze tegen elkaar,  schilder ze in een leuke kleur en je hebt een leuk bedje. Neem een doek, dekentje, tetradoek of naai er zelf eentje en je hebt een dekentje. Leuk toch?

lees ook: 12 fotogeschenken met zelf afgedrukte foto’s

 

6. Knutsel cadeautjes voor lieve mensen

Wij knutselden voor Valentijn, maar je kan natuurlijk ook deze leuke cadeautjes zomaar maken of gewoon, om te knutselen tijdens de krokusvakantie bijvoorbeeld. Het hoeft daarvoor geen Valentijn te zijn. Wat denk je van een sleutelhanger, canvas, lipgloss en veel meer?

knutselen tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales

 

Pin it

Wil je deze ideetjes bewaren om zelf te knutselen tijdens de krokusvakantie? Pin ze dan.

knutselen tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales

 

Wat ga jij knutselen tijdens de krokusvakantie? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Oma Will
  19 februari 2019 at 00:01

  Ik heb allemaal wc rolletjes en keukenrollen gespaard, om met de kleinkinderen lekker te gaan knutselen.
  Alleen niet in de krokus vakantie, maar zo maar een keer op een woensdagmiddag.
  Ik heb creatieve kleinkinderen, die graag knutselen.
  Ben benieuwd wat ze nu weer maken.

 • Reply
  Nathalie
  11 februari 2020 at 20:01

  Wat is dat superleuk!!!!!

Leave a Reply