Unicorns & Fairytales
kust met kinderen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Hotspots moederschap Op stap op vakantie Travel uitstappen

Leuke uitstappen in de krokusvakantie

Yes, het is weer bijna zover. De krokusvakantie staat voor de deur. Ongetwijfeld gaat een rustig dagje thuis heel fijn zijn. Maar zo’n hele week thuis blijven is ook maar niets. Ben je nog op zoek naar leuke uitstappen in de krokusvakantie? Dan kan ik je de volgende dingen zeker aanraden…

Uitstappen in de krokusvakantie

Wie leuke uitstappen in de krokusvakantie wil doen, die gaat best al eens kijken want vaak zijn er leuke workshops of uitstappen die je op voorhand moet reserveren. Bekijk de onderstaande ideetjes eens en wie weet kom jij wel op enkele leuke uitstappen in de krokusvakantie.

1>> Stormkop

STORMKOP is een avontuurlijke plek aan de Antwerpse Droogdokken waarbij de werking gebaseerd is op de ideeën van kinderen. Ateliers rond kunst, filosofie en wetenschap brengen hun hoofden op hol en stimuleren hen om eigenwijs en hardnekkig te blijven dromen. Hier speelt iedereen een hoofdrol. Er wordt gefocust op 6 tot 12-jarigen, maar uiteraard zijn familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden ook welkom. In STORMKOP is de zoektocht naar antwoorden belangrijker dan het vinden ervan. Het is een plek waar je met open armen, vuile knieën, warrige haren en een warm hart een unieke ervaring ondergaat.

Lees hier hun volledig programmaboekje.

2>> Krokussen aan de kust

Knuffel je warm na een frisse duik
De krokusvakantie begint op 10 februari en in Koksijde-Oostduinkerke steken ze dan meteen van wal met een “warme” knuffelduik. Het startschot wordt gegeven om 15u op het strand van Oostduinkerke-Bad. Er zijn ook deugddoende opwarmertjes zoals een muziekoptreden en om 18u30 een groot liefdesvuurwerk. Een plezante bedoening

Grote carnavalstoet
Op zondag 11 februari ga je naar de Zeedijk of de Leopold II-laan in Oostduinkerke-Bad. Vanaf 14u trekt daar de grote carnavalstoet voorbij. Het wordt een levendig en vooral kleurrijk evenement met prachtig versierde wagens en muziekkorpsen die iedereen meeslepen in een carnavaleske roes. Een groot feest!

Kindercarnavalstoet
Op woensdag 14 februari trekt een kindercarnavalstoet door de Zeelaan te Koksijde-Bad. Vanaf 15u worden alle kids verwacht in de feestzaal van cc CasinoKoksijde voor gratis animatie.

Meer info: www.visitkoksijde.be

Uitstappen in de krokusvakantie

3>> JEF filmfestival en workshops

JEF is dol op jeugdfilm. In de krokusvakantie kan je op het JEF festival supergoede films komen bekijken. Tijdens deze editie zitten de films, de masterclasses en het medialab boordevol eten. Er zijn een heleboel premières, exclusieve evenementen, films geprogrammeerd door jongeren voor jongeren, vertoningen speciaal voor kleuters en nog veel meer! Elf kortfilms en tien langspeelfilms in competitie worden beoordeeld door de kinderjury, de professionele jury én het publiek. Maak kennis met internationale gasten en neem samen met echte filmprofessionals een kijkje achter de schermen in onze masterclasses. Op de festivallocatie in Antwerpen kan je met de hele familie komen experimenteren in een digitale speeltuin van nieuwe media, techniek en film.
JEF festival kinderen - unicorns & fairytales
Tickets en info: www.jeffestival.be

4>> Theater

Altijd fijn: een theatervoorstelling samen met je kinderen. Wij doen dit wel eens en hebben nog niet zo lang geleden een voorstelling voor baby’s gezien. Bangelijk! Theater De Spiegel is bijvoorbeeld gespecialiseerd in voorstellingen voor kleine kinderen.

theater voor baby's - unicorns & fairytales

5>> Krokusfestival

Dat is wat het Krokusfestival wil realiseren: het raadsel maken, het raadsel van de ver-beeld-ing, van de ontroering, van de emotie, van de lach, van de fantasie, de ongebreidelde eindeloze fantasie. Een fantasie die buiten alle lijntjes kan en mag kleuren. Daar waar het net niet maar mag, en toch heerlijk vertoeven is. Ook, zeker ook, voor (groot)ouders. Immers, Krokusfestival toont alleen maar familievoorstellingen!

Ook wil het festival makers stimuleren om deze spannende wereld van muziek, woord en beeld voor jong publiek blijvend mogelijk te maken. Krokusfestival coproduceert, toont work-in-progress, presenteert nieuw werk, kortom: is een actieve meeting-place voor professionals.

Meer info : www.krokusfestival.be

 

6>> Workshops en activiteiten in je buurt

Misschien hoef je helemaal niet zo ver te zoeken. Vaak zijn er leuke theatervoorstellingen, voorlezingen, workshop sen activiteiten in je eigen gemeente. Ga daarvoor maar eens kijken op de website van je eigen gemeente of filter je gemeente op de website van Uit met Vlieg.

meer info: www.uitmetvlieg.be

 

7>> Afspreken met anderen?

Wil je gemakkelijk afspreken met anderen? Je vrienden of ouders van kindjes van de klas? Dan raad ik iedereen PARC APP aan, een app die dit allemaal veel makkelijker maakt. Je kan ergens afspreken, carpoolen, inchecken en leuke adresjes zoeken.

 

8>> Even ertussenuit?

Misschien heb je wel helemaal geen zin om in je eigen gemeente te blijven. Dan kan ik je een bezoekje naar Landal aanraden. Wij bezochten Nieuwvliet Bad en Landal Hoog Vaals vorig jaar en die kan ik zeker aanraden. In de Paasvakantie gaan wij naar Landal Hof Van Saksen met vrienden en oma en opa!

Lees ook: 10 redenen waarom Landal met kinderen een goed idee is

Lees ook: 20 activiteiten (met kinderen)  in Zeeland 

Lees ook: Activiteiten in de Krokusvakantie 

 

Wat zijn jouw plannen in de krokusvakantie?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply