Unicorns & Fairytales
JEF festival kinderen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Films must see Op stap Theater uitstappen Winactie & Give away

Wil jij graag naar Erika en Krokodil (3+) gaan zien in de krokusvakantie?

Ik schreef vanmorgen nog over leuke uitstappen in de Krokusvakantie. Eentje daarvan is het JEF festival. In de krokusvakantie kan je op het JEF festival supergoeie films gaan bekijken. Er zijn een heleboel premières, exclusieve events, masterclasses, een medialab, films geprogrammeerd door jongeren voor jongeren, vertoningen speciaal voor kleuters en nog veel meer! Jij kan 3 familietickets winnen voor Rita en Krokodil (3+)

Rita en Krokodil

Rita en Krokodil is een onderdeel van het JEF festival in de krokusvakantie. Een kortfilm van 40 minuten voor kleuters vanaf 3 jaar. Zowel in Gent als Antwerpen kan je een voorstelling gaan bekijken.

Rita is een vastberaden kleuter met een altijd hongerig vriendje, Krokodil.Krokodil woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita. Het zou eigenlijk best kunnen dat Rita en Krokodil niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer. Maar Rita’s fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven.

>>>> Win 3 familietickets voor Rita en Krokodil op 10 februari 2018 in het Zuiderpershuis te Antwerpen >>>>

 

JEF Festival

JEF festival kinderen - unicorns & fairytales

Van 4 tot 20 februari 2018
Er zijn een heleboel premières, exclusieve evenementen, films geprogrammeerd door jongeren voor jongeren, vertoningen speciaal voor kleuters en nog veel meer! Elf kortfilms en tien langspeelfilms in competitie worden beoordeeld door de kinderjury, de professionele jury én het publiek. Maak kennis met internationale gasten en neem samen met echte filmprofessionals een kijkje achter de schermen in onze masterclasses. Op de festivallocatie in Antwerpen kan je met de hele familie komen experimenteren in een digitale speeltuin van nieuwe media, techniek en film.
Praktisch: 
JEF festival van 4 tot 20 februari 2018 in Antwerpen (Zuiderpershuis, Ecohuis), Brugge (Cinema Lumière), Gent (Studio Skoop, Sphinx Cinema), Kortrijk (Buda), Strombeek-Bever (Cultuurcentrum Strombeek) >>>> Tickets en info: www.jeffestival.be

Op het JEF festival kan jij zelf kiezen uit een heleboel films en activiteiten voor verschillende leeftijden. Zelfs voor kleuters!  Hier enkele highlights:

 • JEF kok (thema van deze editie):
  • Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er de masterclass JEF kok, waarin ze samen met Labeur Local een driegangenmenu koken. Terwijl zij staan te zweten in de keuken, kunnen hun (groot)ouders naar een film gaan kijken.
  • de allerkleinsten maken tijdens de masterclass Soep Opera een verrukkelijke stop motion animatiefilm met groenten, samen met het Nederlandse collectief De Taartrovers.
 • het festival is er voor en door kinderen en jongeren
  • Jongeren (12 – +/-26 jaar) pakken het festival over. Zo bestaat er o.a. een groep van jonge programmatoren die zelf de filmselectie maken voor de 12+ programmatie.
  • JEF makersdag 10/02: we zetten jonge filmmakers in de kijker. Kinderen tussen 6 en 14 jaar die een kortfilm hebben gemaakt, konden die inzenden voor JEF makersselectie. Uit meer dan 130 inzendingen heeft de professionele jury (bestaande uit Gijs Debraekeleer -reportagemaker bij Karrewiet, Britt Raes – regisseur, Henry Disotuar -net afgestudeerde filmregisseur – organiseert zelf studentenfilmfestival) een selectie gemaakt, die vertoond wordt op op de JEF makersdag.
 • Vlaamse films zijn sterk vertegenwoordigd, en worden vertoond in aanwezigheid van cast:
  • Rosie & Moussa (in competitie) van Dorothée van den Berghe, met o.a. Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt
  • ZOOks (openingsfilm/wereldpremière + in competitie), van Kristof en Dimitri Leue met o.a. Matteo Simoni
  • Charlie & Hannah gaan uit (met afterparty), met Evelien Bosmans, Daphne Wellens en Frances Lefebure
 • Medialabs
  • Op het festival in Antwerpen is er een grote digitale speeltuin waar het publiek kan experimenteren met nieuwe media en audiovisuele installaties. Ook in Strombeek-Bever en Kortrijk zijn er medialabs. Op alle locaties kan het publiek via augmented reality op de foto met de personages van De Gruffalo (verfilming van het populaire gelijknamige boek).

Onze keuze

Uiteraard gaan wij ook een bezoekje brengen op het JEF Festival. Misschien zien we elkaar wel? Wij (Vince en ik) gaan naar Erika en Krokodil kijken en meedoen aan de Masterclass Soep Opera. We kozen daarvoor omdat we dan zowel een film hadden als een workshop, geschikt voor kleuters.

 

Win Win Win

JEF festival kinderen - unicorns & fairytales

Heb jij al zin gekregen? Wil jij ook met je kind, kleinkind, nichtje, neefje, vrijwillige kleuter naar Erika en Krokodil gaan kijken in het Zuiderpershuis op 10 februari 2018? Laat het dan hieronder weten en wie weet mag jij wel gaan. Ik mag 3 familietickets (telkens 4 personen) weggeven!!

 1. Volg Unicorns & Fairytales op facebook en/of Instagram
 2. Deel dit bericht met iemand die misschien ook wel meewil (via Facebook/social media) ?
 3. OF tag iemand die ook wel meewil?

>> Meedoen kan tot en met 29 januari 2018. De winnaars krijgen een mail en de tickets zullen klaarliggen / opgestuurd worden. Dit is nog praktisch af te spreken <<<<

 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - Wil jij graag naar Erika en Krokodil (3+) gaan zien in de krokusvakantie?

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Rebecca
  22 januari 2018 at 20:48

  Ooooh ik wil wel naar het Jef festival met Roan 😉

 • Reply
  Lore
  22 januari 2018 at 21:59

  Zou superleuk zijn om samen met m’n vriend en z’n petekindje te doen ❤️🍀

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Leuke uitstappen in de krokusvakantie

Yes, het is weer bijna zover. De krokusvakantie staat voor de deur. Ongetwijfeld gaat een rustig dagje thuis heel fijn...

Sluiten